Yvon van der Kroft

Gedragstrainer en coach

Yvon is een specialist in het trainen van invloed uitoefenen zonder macht. Professionals die verantwoordelijkheid dragen maar niet de passende bevoegdheden hebben leren vaardigheden toe te passen in elke situatie waar overtuigingskracht gewenst is.


persoonlijke effectiviteit
Feedback
overtuigingskracht
overtuigend presenteren
Roos van Leary
Intervisie
Onderhandelen
trainer als tweede beroep
teamtraining

Yvon is sinds 2000 zelfstandig gedragstrainer en coach. Zij werkt voor verschillende opdrachtgevers en diverse trainingsbureaus zoals:

 • Bestuursacademie Nederland: De doelgroep bestaat onder andere uit beleidsadviseurs, gemeente ambtenaren, vakspecialisten Waterschappen en secretaresses. 
   
 • Taalcentrum-VU: De doelgroep bestaat onder andere uit medisch specialisten en advocaten.
   
 • Florence Academie: De doelgroep bestaat uit medewerkers van zorginstellingen.

Haar expertise gebied is mondelinge communicatieve vaardigheden en persoonlijke effectiviteit. Na een periode als manager gewerkt te hebben in het bedrijfsleven heeft zij de overstap gemaakt naar het trainersvak.

Gedurende 17 jaar is zij werkzaam geweest bij Schoevers Hogeschool als docente communicatieve vaardigheden, persoonlijke effectiviteit en presentatietechniek. Hier ontwikkelde zij samen met collega's programma's en boeken.

Van 2000 tot 2007 heeft zij voor Schoevers Bedrijfsopleidingen secretaresses en PA's in de profit en non-profit sector begeleid. Voor topsporters bij Schoevers Sporters Business Class verzorgde zij presentatietechniek trainingen.

Gedurende haar loopbaan houdt zij zich op de hoogte van de actuele professionele ontwikkelingen binnen haar vakgebied door het volgen van opleidingen. Meest recent was dit de opleiding "Interpersoonlijke Dynamiek" van de Leary Academy. Ook woont zij masterclasses bij van de Leary Academy en bezoekt zij seminars en workshops. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Interactieve werkvormen, Selma Foeken.
 • New Heroes, de BAAK.
 • Fishy! Friday, Performance Solutions.
 • Onzichtbaar overtuigen, Pacelle van Goethem Denkproducties.
 • Events, Managementboek.
 • Socratische gespreksvoering, Filosofisch LAB.


 

WERKWIJZE

Dynamische en uitnodigende gedragstrainer en coach, faciliteert een veilige leeromgeving om te oefenen met nieuw gedrag. Zoekt samen met de cursist naar talenten om leerdoelen aan te pakken. Leren vanuit talenten zorgt voor plezier en zelfvertrouwen.

Werkwijze
Ik gebruik het Didacatisch model van Karin de Galan als basis voor het ontwerpen van mijn trainingen en coachings trajecten. Door prikkelende vragen te stellen, te spiegelen en vanuit een helikopterview te analyseren stimuleer ik deelnemers om direct aan de slag te gaan.
Ik geloof in een speelse manier van leren. Door beleving en concrete ervaringen kom je tot nieuwe inzichten. Communiceren betekent voor mij contact maken met de ander en contact houden met jezelf.

Trainingen
Persoonlijke effectiviteit, presenteren, gesprekstechnieken, feedback, train de trainer, didactische vaardigheden, klantgericht telefoneren, conflicthantering/onderhandelen en time management.

Coaching
Individueel: vergroot grip op eigen handelen, beter in staat realistische doelen te stellen en te bereiken.
Teams: ondersteunt teams hun doelen te realiseren en effectiviteit van het team te vergroten.

Technieken
Roos van Leary, Golden Circle, Johari Window model, IJsberg van McClelland, Logische niveau's van Dilts en Bateson en STAR.

Samenwerking
Samen met graffiti kunstenaar en trainer Willem-Paul Koenen van "bevlogenverf", ontwikkel ik voor teams trainingen en workshops op het gebied van samenwerking. 
Samen met trainer John Wiering en trainingsactrice Rachel Dopheide verzorg ik trainingen "Effectief communiceren voor medici".
Samen met trainer en acteur Len Reinard verzorg ik trainingen "Grensoverschrijdend gedrag".

Samen met Cees Hazenberg verzorg ik trainingen "Regisseren van beleid".
 

KLANTEN

Yvon werkt(e) onder andere voor: Florence Academie,  Bestuursacademie Nederland: Gemeenten en Waterschappen,  Westland Infra,  Ferring Pharmaceuticals,  Taalcentrum VU


Reviews

Yvon van der Kroft heeft voor Westland Infra diverse trainingen verzorgd op het gebied van telefonische communicatie (in- en outbound) en omgaan met agressie. De communicatietrainingen bevatten een theoretisch deel, maar ook een training op de werkplek van de medewerkers. Dit werd als heel positief ervaren, aangezien er op die manier een directe terugkoppeling kon plaatsvinden. Yvon is een heel toegankelijk en ervaren trainster die in korte tijd het vertrouwen weet te winnen van alle deelnemers.
Bep Nauwels
Teamleider Marketing & Communicatie
bij Westland Infra
Yvon van der Kroft heeft voor ons, als farmaceutisch bedrijf, de training voor artsen verzorgd “Effectief communiceren voor medici”. Het doel was om de samenwerking tussen collega-medici te bevorderen door effectief te kunnen omgaan met conflicten, feedback te geven aan collega’s en te onderhandelen binnen bijvoorbeeld een maatschap of met de raad van bestuur. Yvon is zeer flexibel en speelt goed in op de behoefte van de deelnemers. Tevens kan ze de confrontatie opzoeken zodat het optimale uit de training wordt gehaald. Quotes waren o.a.: - Super, graag nog een keer - Prima, leerzame cursus - Sterk punt: oefenen in een klein groepje - Het was in alle opzichten geweldig! Iedereen die op zoek is naar een pittige, enthousiaste en gedreven trainster adviseer ik daarom haar in te schakelen.
Bianca Koens
Senior Business Unit Manager Gastro-Enterologie & Endocrinologie
bij Ferring
De afgelopen jaren heb ik intensief samen gewerkt met Yvon. Samen met haar hebben we hele interessante trajecten opgezet. Waar we (maar vooral Yvon) veel cursisten blij heeft gemaakt, door haar enthousiasme, reflectie en succesvolle aanpak van trainen. De samenwerking verloopt buitengewoon plezierig. Lekker resultaatgericht, praktisch, snel en vooral ook met gezelligheid. Yvon is zeer deskundig. Yvon onderscheidt zich doordat zij kennis en vaardigheden kan overdragen op zo’n manier dat het ook echt “landt” bij deelnemers. Daarnaast werkt zij zeer praktijkgericht (echt maatwerk!) en kent de wereld van gemeenten. En ook hier weer staat plezier in het werk voorop. Wie met plezier een training volgt, leert er meer van, is haar stelling. Dit is ook mijn stelling, wellicht de reden dat we goed kunnen samenwerken.
Joan van Belzen
Teammanager Open Lijn
bij Bestuursacademie Nederland
Geachte lezer, Mocht u momenteel overwegen om gebruik te gaan maken van de diensten van Yvon van der Kroft, dan kan ik u het volgende meegeven. Yvon is een vrouw met vele talenten. Zij is flexibel, past zich dus makkelijk aan en beweegt mee met de klant. Zij kan vanuit haar vakinhoudelijkheid precies de vinger op de pijnplekken leggen om daar vervolgens met zeer veel enthousiasme en deskundigheid mee aan de slag te gaan. De ervaringen die ik heb met de “Feedbacktrainingen” die zij binnen mijn organisatie heeft gegeven zijn echt geweldig. Zij brengt mensen in beweging, mentaal maar soms ook fysiek. Er blijven geen nare gevoelens achter, in tegendeel. Waar ik voorheen een manager van het belang van een “Feedbacktrainingen” moest overtuigen, komen zij nu naar mij toe met de vraag of het mogelijk is ook met hun afdeling een training met Yvon te mogen doorlopen. Met hartelijke groet, Carin van der Ham

,
Carin van der Ham
adviseur beleid en implementatie
bij P&O/AZ Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn Gemeente Den Haag
"Leuke, leerzame workshop. Veel geleerd van de workshop. Leuk idee; zeer toepasbaar. Workshop goed interactief en erg toepasbaar." Wij hebben Yvon van der Kroft uitgenodigd om te komen spreken op ons Young-ICC symposium. De leden van onze vereniging, voornamelijk jonge arts-onderzoekers, moeten frequent presenteren als onderdeel van hun werk. De meesten van ons hebben al eerder trainingen gevolgd over presenteren, maar deze trainingen gaan vooral over de opbouw van je verhaal en de vormgeving van je slides. Tijdens Yvon’s workshop, getiteld “Inspirerend presenteren”, belichte zij een andere kant van presenteren, namelijk hoe breng je je boodschap zo goed mogelijk over op je publiek. Op een interactieve manier behandelde Yvon met ons vragen als “wat is eigenlijk je boodschap” en “wat maakt dat een verhaal inspireert”. Ze had duidelijk goed nagedacht over de inhoud van haar presentatie en gaf de presentatie op een verfrissende en ontspannende manier. De avond was geslaagd en leerzaam, en ik kan haar en haar presentatie dan ook van harte aanbevelen. Vriendelijke groet, Maarten Cozijnsen Bestuurslid Young-ICC

Maarten Cozijnsen
Bestuurslid Young-ICC Arts-onderzoeker Kinder-MDL
ErasmusMC Sophia Kinderziekenhuis