Overslaan en naar de inhoud gaan

Wouter Braaf

Trainer, Senior Trainingsacteur & Gedragsanalist

Door zijn studie tot trainingsacteur en theaterdocent te combineren met zijn werk als acteur - waarin hij zich in de meest uiteenlopende rollen heeft mogen inleven - is hij expert geworden in het 'verplaatsen in een ander'. 1-op-1 en op groepsniveau.


persoonlijk presenteren
Mediatraining
Interviewtechniek
Gesprekstechniek
Beïnvloeden
klantgerichtheid
Verkoopgesprekken
Effectief communiceren
Presenteren
Feedback geven & ontvangen
Omgaan met agressie
Skills lab
Trainer - Co-trainer en rollenspelacteur
Profileren

Wouter is in 2006 afgestudeerd aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden als 'Bachelor in the Art of Theatre in Education'. Heeft zich sindsdien gespecialiseerd in het gebruik van rollenspellen en dramatische werkvormen om nieuwe communicatiemodellen te 'oefenen' in een veilige omgeving, alvorens de deelnemers het in hun eigen praktijk gaan toepassen.
 

WERKWIJZE

Oprechte interesse tonen, de juiste vragen stellen, constructief feedback geven en af en toe een compliment uitdelen. Prettiger werken én het levert ook de juiste info op voor een goede verkoper of coachende manager. Ik help je graag in de goede richting!


Op werkgebied heb ik twee liefdes; acteren en doceren. Direct na mijn afstuderen kreeg ik de kans om mij op het gebied van acteren flink te kunnen ontwikkelen. Doormiddel van musicals als Rembrandt, Ciske de Rat en Soldaat van Oranje en voor de camera bij o.a. ONM, SpangaS en een speelfilm in Indonesië, heb ik mij kunnen verdiepen in de meest uiteenlopende rollen. Zo ook in de rol van verkoper, klant en manager – de drie rollen die in trainingen het meest aan bod komen.

Om ook de liefde voor doceren te kunnen voeden, ben ik naast de shows in de avonden, altijd overdag trainingen blijven geven. Verkooptrainingen bij o.a. FOX vakanties, Het Rode Kruis, Tele2, BeterBed en Toyota en management/leiderschapstrajecten bij o.a. Schiphol, ING, ABNamro, Ernst & Young en NedTrain. De eerste jaren alleen in de rol van trainingsacteur en de afgelopen jaren steeds vaker in combinatie als trainer en co-trainer.

Communicatiemodellen uitleggen en vervolgens direct toepassen doormiddel van rollenspellen en dramateurgische oefeneningen, werkt in mijn ogen het meest efficiënt. Vooral om de drempel van de deelnemers te verlagen voor het zetten van de laatste stap: het daadwerkelijk in de eigen praktijk brengen van een nieuwe manier van communiceren!
 

Ervaring in o.a. de volgende branches en organisaties;

Financiële sector;
ING, De Nederlandsche Bank, Rabobank, Kempen & Co, ABNamro

Juridisch en accountancy;
Ernst & Young, Dubois & Co, DAS rechtsbijstand,

Overheid;
Ministerie van Justitie, Ministerie Economische Zaken, Provincie Flevoland, CBS, Sociale Verzekeringsbank, UWV

Retail;
C1000, FOX vakanties, Telfort, Tele2, Toyota, Total, BeterBed, Rentokil

Opleidingsinstanties;
NCOI, Vergouwen Overduin, SRA opleidingen, Innovam, IBKI

Overig;
Nederlandse Spoorwegen, Deltares, NedTrain, Nederlandse Rode Kruis, Enexis, Achmea, etc
 

KLANTEN

Wouter werkt(e) onder andere voor: ING,  De Nederlandse Bank,  Rabobank,  ABN Amro,  Ernst & Young,  Dubois & Co,  DAS,  Min. v. Justitie,  Min. v. Economische Zaken,  Defensie,  Provincie Flevoland,  CBS,  SVB,  RWS Zuid-Holland,  UWV,  Algemene Rekenkamer,  ARAG Rechtsbijstand,  C1000,  FOX Vakanties,  Telfort,  Tele2,  Toyota,  Citroën,  Total,  BeterBed,  C&A,  British American Tobacco,  NS,  Deltares,  NedTrain,  Prorail,  Rode Kruis,  Arval,  Havensteder,  Enexis,  Achmea,  Electrabel,  Logica,  DHL,  Heijmans,  TATA Steel,  ZIGGO,  VNU Media,  Hoofdbedrijfschap Detailhandel,  Nippon Express,  Schiphol Group