Overslaan en naar de inhoud gaan

Wim Vrolijk

Senior Trainer Sales & Beïnvloeding

Helpt verkopers en managers invloed uit te oefenen op het besluitvormingsproces van hun gesprekspartner.


SALES
RECRUITMENT
management
INVLOED
Beïnvloeding
MindSet
HR-SKILLS
communicatie
DENKPATROON: POSITIE/PRESTATIE/RELATIE
Denkpatronen (metaprogramma's)
Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Wim is een gedreven en gepassioneerd sales- en managementtrainer die geboeid wordt door de vraag wat maakt dat mensen doen wat zij doen.

Met ruim 17 jaar ervaring in de internationale recruitmentbranche (opwel operationeel als in sales management), mag Wim zich specialist noemen op dit terrein.

Zijn opleidingsachtergrond op het gebied van HRM en NLP stellen Wim in staat om bedrijfprocessen en communicatie van en tussen mensen, snel te doorgronden.

Met het door hemzelf ontwikkelde IMPACT-Beslismodel® ligt de focus in zijn sales- en managementtrainingen op het beslisproces van de ander (klant, medewerker). Hierdoor verschaft hij de deelnemers zicht op wat er omgaat in het hoofd van de ander en hoe hierop effectief invloed uit te oefenen. Dit is des te waardevoller, omdat het altijd de klant is die het koopbesluit neemt en niet de verkoper.
 

WERKWIJZE

Omdat ik in grote mate geïntrigeerd ben door wat maakt wat mensen doen wat zij doen, ga ik bij mensen op zoek naar wat hen werkelijk intrinsiek motiveert en maak hiermee de verbinding. Vanuit mijn grote belangstelling voor mensen en de menselijke geest, leer ik nog steeds zoveel als mogelijk over hoe het menselijke brein werkt en hoe wij leren.

Sales als topsport

Sales op topniveau is vergelijkbaar met topsport. Het vraagt om goed ontwikkelde vaardigheden, de juiste mindset en een gedisciplineerde aanpak. Een atleet die verliest, pakt misschien zilver in plaats van goud. Een verkoper die verliest, eindigt met lege handen. Een professional wil zoveel mogelijk controle over alle factoren die van invloed zijn op winnen.

Mijn aanpak

Vrijwel alle verkooptrainingen richten zich op het proces van de verkoper. Het is echter de klant die beslist! Om die reden heb ik met mijn partner het IMPACT-Beslismodel® ontwikkeld dat in 1 oogopslag toont hoe mensen tot een (koop-) besluit komen en hoe daarop effectief invloed uit te oefenen. Het gevolg: sneller bereiken wat je wilt bereiken.

Om echt contact te maken met mensen (klanten en medewerkers), is het behulpzaam om hun drijfveren te kennen en hierbij aan te sluiten. In mijn trainignen leren deelnemers hoe zij op eenvoudige wijze drijfveren kunnen achterhalen en hieran relateren.

Ik ben ervan overtuigd dat hoe goed Vaardigheden ook ontwikkeld kunnen zijn, iemands MindSet altijd het laatste woord heeft. Belemmerende overtuigingen staan een optimaal gebruik van vaardigheden in de weg. Meer vaardigheden zijn dan niet de oplossing.

Om die reden is in al mijn trainingen aandacht voor zowel Vaardigheden, Gedrag en MindSet. Daar waar nodig en wenselijk, wordt individuele coaching geboden (op het niveau van overtuiginen en identiteit) om deelnemers te helpen hun belemmerende overtuigingen om te zetten naar bekrachtigende overtuigingen.

Eigen business cases i.p.v. generieke oefeningen

Mijn trainingen stoelen op real-life business cases van de deelnemerrs zelf in plaats van op generieke oefeningen die voorbijgaan aan de realiteit.

Teameffectiviteit

Een medewerker met een burnout kost de organisatie gemiddeld tussen € 70.000,00 en € 100.000,00 per jaar (uitgaand van een modaal en iets boven modaal inkomen). Voor een fractie van dat bedrag houd ik een heel team (max 15 deelnemers) een jaar lang mentaal gezond en energiek! Hiertoe maak ik als licentiehouder gebruik van de bewezen succesvolle aanpak van de Spectrum Energiemeting®. Regelmatig organiseer ik gratis kennismakings workshops waar je deze techniek zelf kunt ervaren. Bel me gerust voor meer informatie.
 

KLANTEN

Wim werkt(e) onder andere voor: SGS Nederland BV,  Ballast Nedam BV,  Mammoet Europe BV,  The Swatch Group Netherlands,  ProRail,  Stahl Europe BV,  SNA Europe, 


Reviews

“Very experienced/flexible in reaction to the group.”
Friedrich Grothe
“Improvement Profs opened my eyes to hidden skills I had. It brings much more confidence in securing deals.”
Philippe Costess
“Excellent training with enthusiastic trainers who can assist in the next step of your company’s development.”
Sheila Ashmore
“Reeds veel sales trainingen mogen meemaken en toch tot een nieuw inzicht gekomen via training van Wim.”
David Malfait
‘Geen Powerpoints en werken met je eigen praktijkcases. Op een fijne manier een kwalitatief sales proces eigen maken.’
Arno Rootsaert
‘Een sales training die andere inzichten biedt dan de klassieke SPIN’.
Yves Helsen
‘Zeer nieuwe kijk op het sales gesprek’.
Frederik Olyslager
‘Training heeft impact op zowel de verkoop skills als op persoonlijke gesprekstechnieken. Zeer waardevolle training dus’.
Arthur Noatschk