Overslaan en naar de inhoud gaan

Rudy (Ruud) Rensink

Gepassioneerde trainer in Microsoft Office, Mind Mappen & Snellezen

Rudy is een gepassioneerde, enthousiaste, ervaren en gedreven trainer. Hij is al ruim 25 jaar succesvol en heeft duizenden mensen getraind middels klassikale trainingen, individuele trajecten én on-line.


OFFICE
MS-OFFICE
microsoft
mindmap
mindmapping
snellezen
mindmanager
freemind
imindmap
Excel
POWERPOINT
INTERACTIEF
Word
Access
Effectief notuleren
Time-management met tools
Breintraining
Chaos-reductie
Outlook
InCompany training
Blended learning
Online training
Publisher

Rudy’s vader, hoofd Kweekschool (Pabo), vertelde de leerlingen: ‘je moet begrijpen waar je mee bezig bent’. Rudy vertaalt dit in zijn trainingen naar zijn cursisten zodat zij begrijpen hoe iets werkt en waarom het zo het beste kan, in plaats van ze een ‘trucje’ te leren.

Rudy's trainingen kenmerken zich derhalve door een uitgekiende mix van kennis, inzicht en véél oefenen. Hierdoor wordt al gelijk de juiste basis gelegd voor het optimaal inzetten van de techniek/software. 
 
Rudy is pas tevreden als de deelnemers aan zijn trainingen tevreden zijn. Die verantwoordelijkheid neemt hij graag op zich!
 

WERKWIJZE

Mijn passie is het menselijke brein, en dan met name hoe het brein leert. Deze kennis gebruik ik om mijn trainingen zo effectief mogelijk aan te bieden waardoor ik weet dat de deelnemers het maximale uit de trainingsdag kunnen halen.


Ook stimuleer ik de deelnemers om ná de training verder te gaan met oefenen en zal daar ook, waar mogelijk, oefenbestanden e.d. blijven aanbieden. Ook heb ik van diverse trainingen online versies die uitstekend als naslagwerk kunnen fungeren.

Mijn manier van lesgeven met ruime enthousiasme over het product werkt aanstekelijk. De deelnemers worden ook enthousiast om het product te gaan gebruiken. 

Ik ben alles behalve een saaie en monotone trainer. Ik doe mijn best om alle deelnemers op hun gemak te stellen en ze te begeleiden op ieders eigen niveau en heb het vermogen mij in te leven in ieders werkomgeving.

Een goede training begint wat mij betreft met een goede intake. Vragen als wat een deelnemer moet weten om zijn/haar functie het beste uit te kunnen voeren en wat zijn/haar huidige kennis is, zijn belangrijk om inzicht te krijgen in de te behandelen onderwerpen.

Ik ben creatief in het opzetten van trainingen. Niet de standaard training is daarbij leidend, maar juist de deelnemers. Ik pas graag een training aan om daarmee beter aan te sluiten aan de te leren onderwerpen van de deelnemers.

Daarnaast is het ook mogelijk om een meer permanentere leeromgeving op locatie in te richten waarbij de deelnemers onder mijn begeleiding komen studeren. Hierdoor is per individuele cursist volledig maatwerk mogelijk. In principe zijn al mijn expertisegebieden hierin te combineren. Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Kortom, voor mij is het hoogste rendement realiseren leidend. En dat is voor mij geen loze kreet, maar mijn drijfveer om de trainingen zo effectief mogelijk te laten aansluiten bij de behoefte van de opdrachtgever en de deelnemers. Daar mag u mij aan houden!


KLANTEN

Rudy werkt(e) onder andere voor: Zeer veel verschillende opdrachtgevers. Dit betreft multinationals, landelijke en lokale overheden, zorginstellingen, MKB en scholen, 


Reviews

"SUPERCURSUS! Ik ben begonnen met deze cursus omdat ik eigenlijk nog geen enkele kennis had met Excel. Ik ben echt veel wijzer geworden door deze cursus en hoop echt op een vervolg! Ik zit namelijk vol energie om nog wat uitgebreider met Excel te gaan werken. Ook de instructeur was telkens heel duidelijk! Echt een aanrader!"
Connor V.
deelnemer
"PRETTIGE TRAINING OM SNEL E.A. TE WETEN TE KOMEN Ik vond dit een prima basistraining Excel. Door de oefeningen pik je dingen snel op. Daarnaast vond ik dat de training gegeven werd op een prettige manier, het is echt een les die je krijgt en niet een presentatie van de mogelijkheden van Excel (dat kun je ook wel in een boek/handleiding nalezen. Leuke trainer die er lol in lijkt te hebben om deze training te geven. Kortom, ik ben tevreden!"
Marja K.
deelnemer
“duidelijke instructies met mooie tips en trucs welke direct toepasbaar zijn”, “zeer praktisch en gedreven, prettige docent”, “Enthousiaste trainer die duidelijk uitlegt”, “Veel nieuwe inzichten maar ook kleine handigheidjes”, “heel veel geleerd”, “goede excelkennis, weet het leuk over te brengen”, “heldere uitleg, enthousiast”, “Dat het praktijkgericht was”, “Het was een goede training. Het ochtendprogramma had van mij wat sneller gemogen, maar het tempo van het middagprogramma was uitstekend. Veel geleerd, van simpele praktische tips tot echt nieuwe informatie. Zeker een aanrader!”, “Veel geleerd, tempo lag hoog, maar wordt nu een kwestie van zelf oefenen”, “enthousiaste trainer met duidelijke uitleg en oog voor het verschil in niveau onderling.”, “Ondanks de ervaringsverschillen met excel is dit voor een ieder denk ik een nuttige training geweest.”, “veel nieuwe dingen geleerd en basis opgefrist”. Cijfers allemaal achten, negens en tienen.
Vestiging van een landelijke bank
“Kennis gemaakt met mindmappen via een ééndaagse workshop. Zeer leerzame sessie gehad, Ruud is een bevlogen trainer welke je goed en geduldig mee neemt in de materie. Inmiddels zelf aan het experimenteren, waarbij Ruud soms nog meekijkt. Top !”
René van Anen
“Rudy Rensink van MindMap.Nederland heeft zijn belofte volledig waar gemaakt. Mijn werkende leven is nog positiever geworden door de vele toepassingsmogelijkheden van het MindMappen. Geeft meer kleur aan mijn professionaliteiit als visual facilitator. Ruud is een enorme enthousiaste en deskundige trainer. Weet mij te inspireren om het snel verder te leren en vooral veel te doen; herhalen doet groeien. Ik beveel Ruud van harte aan en wens hem ook veel succes!!!
Hubèrt de Groot
"Mijn complimenten ook voor de training van gisteren. Bijzonder goed opgebouwd inclusief de pauzes. Samen met de diverse faciliteiten van NH – tussendoortjes, lunch, diner, ruimtes – is de dag voorbij gevlogen! We zijn ruim 12 uur met z’n drieën bezig geweest maar nagenoeg geen moment van verveling en, of concentratieverlies. Knap werk van je! Ergo het was een genoegen om met jou samen te werken!"
Richard van Brakel
Ik vond de cursus fantastisch en heb veel plezier gehad. Je lessen zijn duidelijk, makkelijk te volgen. En je strengheid is terecht. Daarbij ben je gewoon een heel fijne man om mee te werken. Het was daarbij heel fijn om maar met zijn tweeën te zijn. Richard was een fijne mede-cursist. Voor jou financieel technisch niet handig. Maar daardoor had je wel alle aandacht voor ons en gaat zo'n cursus ook sneller. Kortom: ik vond het een zeer leerzame cursus waar ik veel aan zal hebben.
Yvonne Diepens
"Hoe ga je nog efficiënter om met de informatie die je dagelijks tot je krijgt en hoe kan je mindmap en snellezen gebruiken voor je eigen ontwikkeling? Inspirerende dag met Ruud Rensink!"

Ronald de Groot
deelnemer
"Interessante training gehad omtrent snellezen en mindmappen van Ruud Rensink, gaan we zeker mee aan de slag om nog slimmer, creatiever en efficiënter te werken!"
Philip Jonk
deelnemer
"Was een boeiende dag vandaag! Met name Mindmap training van Ruud Rensink! Ruud, bedankt voor je enthousiasme en duidelijke presentaties!"

Ger Been
deelnemer
Voordat ik ging mindmappen had ik vaak moeite met het helder noteren en reproduceren van informatie. Ruud Rensink wekte bij mij het vertrouwen dat hij niet alleen mijn probleem snapte, maar ook goede antwoorden had. Dat bleek te kloppen. Nu ik bij hem de training mindmappen heb gevolgd, kan ik bijvoorbeeld tijdens een presentatie aantekeningen maken in een mindmap. Daardoor is de samenhang zichtbaar en vind ik ook achteraf de weg naar de informatie die ik nodig heb. Verder maak ik tegenwoordig todo-lijstjes in een mindmap, zo worden ze heel overzichtelijk: ik zie snel uit welke subtaken een taak bestaat en die kan ik afzonderlijk afvinken. Ruud kan goed overweg met allerlei software voor mindmappen. Gelukkig leert hij zijn cursisten om eerst op papier te werken - zo word je niet afgeleid door alle mogelijkheden van de software en je maakt een mindmap die helemaal van jezelf is. Software kan trouwens best handig zijn, als je later wat wilt wijzigen. Ik heb Ruud al aanbevolen op LinkedIn en in persoonlijke contacten. Ik ga vast nog een vervolgcursus doen, misschien wel de MasterClass.
Gerrit K.
deelnemer
"Beste Ruud, Het behoeft nauwelijks een toelichting, maar wij willen het wel kwijt. De lessen en de wijze waarop je ons heb bijgestaan om de stof te beheersen was buitengewoon uitstekend. Wij zijn er druk mee bezig. Mettertijd komen wij hierop terug. Hartelijke dank voor je bericht. Mocht je wat aan ons willen doorgeven, doe dat."
Just W.
deelnemer