Ronald Gans

Writer | Speaker | Interim-Manager | Trusted Advisor |

Ronald schreef een boek over zijn faillissement en helpt ondernemers als adviseur, spreker en business coach. (al heeft hij zelf een enorme hekel aan het woord coach.... "noem mij liever een sparringsmaatje met ervaring!"


SUCCESVOL ONDERNEMEN
Sparringspartner
Faillissement
strategie
OVERNAME
Reorganisatie
Entrepeneur
MANAGEMENT
CEO - CFO - COO
Directie
Bewustwording
Wijze lessen
25 - LEARNINGS
Masterclass
Praktijkervaring
Advies en Aansturing
Business coaching
retail
B2B
Check up
Trusted Advisor
Netwerkorganisaties
Business clubs

Faillissement is taboe. Een ondernemer in moeilijkheden houdt graag zijn mond. Over tegenslag praat je nu eenmaal minder makkelijk dan over succes. 

In november 2018 vroeg Ronald Gans zijn faillissement aan. Hij zag geen mogelijkheden meer voor zijn maatpakkenzaak op de Zuidas, The Tailormates. 

LEARN FROM MY FAILURES, LET THEM INSPIRE YOU

Ronald schreef een boek over zijn faillissement en helpt ondernemers als adviseur, spreker en business coach. (al heeft hij zelf een enorme hekel aan het woord coach.... "noem mij liever een sparringsmaatje met ervaring!"

Het boek: "Had ik maar naar mijn vrouw geluisterd" is een nog niet eerder verteld verhaal over voorspoed en ellende in het ondernemerschap – met meer dan 100 cruciale lessen voor het gezond houden van je eigen bedrijf. 

 

WERKWIJZE

Een ondernemer in moeilijkheden houdt graag z’n mond. Faillissementen zijn duidelijk nog taboe. Het is mijn missie “failures, fuckups en faillissementen” uit de taboe sfeer te halen en dat dit beschouwd wordt als leer momenten voor succes. Van fouten kan je vaak meer leren dan van succes.

Mijn aanpak is pragmatische en focus mij op de inzichten en tips die direct toepasbaar zijn zodat jij als ondernemer hier lessen uit kan halen in voor jou herkenbare situaties.

Natuurlijk, en graag, help ik ook ondernemers en organisaties waar het bedrijf "nog" gezond is. Ik hou graag een spiegel voor en doormiddel van mijn check up vragen zet het aan tot reflectie. Waar staan we nu, waar willen/moeten we heen en wat is er nodig?

A wise person learns from their own mistakes,
a genius learns from somebody else his mistakes.

 

MASTERCLASS: SUCCESVOL ONDERNEMEN DOOR MIJN FAILLISSEMENT

Doelgroep

Eigen ondernemers - MKB-ers - CEO’s - CFO’s - COO’s - Directeuren - Netwerk organisaties - Business Clubs

Ondernemers in moeilijkheden stoppen vaak hun kop in het zand. Nog sterker, vaak weet een ondernemer niet eens dat hij in moeilijkheden zit. Aan de hand van 25 learnings weet je hoe gezond jouw onderneming is.

Het is een Masterclass van de ondernemer voor de ondernemer.

Wil je meer succes hebben door te leren van mijn fouten?

  • 25 praktische tips, van de ondernemer voor de ondernemer
  • Ontdek of jij al bedrijfsblind bent
  • Ontdek hoe jij snel signaleert dat jouw onderneming minder goed presteert
  • Ontdek hoe jij signaleert dat jouw onderneming in zwaar weer zit
  • Ontdek hoe jij faillissement kan voorkomen
  • Wat voor maatregelen kan jij treffen om door te starten
  • Weet wanneer jij hulp moet vragen en wie je hiervoor het best kunt inschakelen

Mijn Masterclass is anders dan andere. Het is altijd leuk naar succes verhalen te luisteren. Maar je leert nu eenmaal meer van fouten (het liefst van anderen) dan van succes. En dat is nog een stuk goedkoper ook. Succes is een opeenstapeling van fouten. Natuurlijk is het een zwaar onderwerp, maar wel een erg leerzaam onderwerp. 

VAN FOUTEN LEER JE MEER DAN VAN SUCCESSEN 

De review van Jan de Hoop (RTL-Nieuws) over mijn Masterclass:

“Ik heb Ronald Gans als een toffe kerel leren kennen. Hij is een door de wol geverfde ondernemer met het hart op de juiste plaats. Op een open en eerlijke manier vertelt hij over zijn faillissement en hoe dat aan jouw succes kan bijdragen. Geniet van zijn prachtige anekdotes en leer van zijn wijze lessen.”


Reviews

“Ik heb Ronald Gans als een toffe kerel leren kennen. Hij is een door de wol geverfde ondernemer met het hart op de juiste plaats. Op een open en eerlijke manier vertelt hij over zijn faillissement en hoe dat aan jouw succes kan bijdragen. Geniet van zijn prachtige anekdotes en leer van zijn wijze lessen.”
Jan de Hoop
RTL Nieuws
“Ronald… het was zeker boeiend en helpt aan een stukje bewustwording… dit “topic” speelt vaak achter gesloten deuren… terwijl het al sinds jaar- en dag zo’n grote impact heeft op vele ondernemers en hun naaste omgeving. Wens jouw in ieder geval veel succes met het boek en je verhaal… dat je vele podium mag hebben!”
deelnemer
“Dank voor je openhartige, pakkende verhaal. Wijze lessen uit de soms harde praktijk”
Directeur
Ronald vertelt in zijn boek hoe het idee: zijn winkel, zijn ‘kindje’, niet tot groei komt en uiteindelijk failliet gaat met de nasleep daarvan Je voelt de tomeloze energie, de emotie, de struggle, maar ook het breken van een ondernemer. Een ondernemer met een droom, die met een desillusie achterblijft. Stap voor stap wordt je meegenomen door dit proces, waarna de geleerde lessen kort worden samengevat. Verder heb ik me verbaasd over de rol van de curator, na het faillissement. Ik mag hopen dat deze curator geen maatstaf is voor de gehele branche. Een absolute aanrader voor bestaande en startende ondernemers. Mocht je geen vrouw hebben, dan heb je in ieder geval het boek van Ronald.
Lezer
Vooral de perikelen rondom het faillissement & financieringsmogelijkgeden vond ik spannend en interessant. Het leest heel makkelijk weg, veel goede & pragmatische tips die ook direct toe te passen zijn. Ik denk dat iedere ondernemer hier zeker zijn lessen uit kan halen en herkenbare situaties heeft. Ook erg indrukwekkend persoonlijk verhaal van Ronald Gans, vooral de openheid en kwetsbaarheid hebben indruk op mij gemaakt. Echte aanrader en als vrouw ben ik het natuurlijk helemaal eens met de titel, mogen meer mannen doen:-)
lezer