Rody Vonk

Trainer- Spreker - Facilitator > Innovatie, Creativiteit, Design Thinking

Wie is Rody?

Wil je innovatie snel van de grond krijgen in jouw team of organisatie? En zoek je hiervoor een ervaren facilitator, trainer en/of spreker (NL en Engels) op het gebied van innovatie, creativiteit en Design Thinking? In dat geval zeggen wij: Rody! De presentaties en trainingen die Rody geeft dragen bij aan het ontwikkelen van vaardigheden en de juiste mindset voor creativiteit en innovatie.

lees meer

Innovatie

Creativiteit

Design thinking

Complex problem solving

Digital Transformation

Critical thinking

Human Centered Design

Customer Journey

Serious Creativity

Entrepreneurial mindset

Van idee naar actie

Faciliteren co-creatie sessies

Faciliteren Startup Bootcamps

Brainstormbegeleiding

Training

Workshops

Key-note speeches

reviews (3)

10,0 De ervaring die ik heb gehad in de training van Rody was geweldig. Ik geloofde aanvankelijk niet echt in Design Thinking, maar nu ik heb ervaren hoe je door het gebruik van de diverse tools en technieken toewerkt naar een prototype geloof ik er absoluut in.

Syed Alvi - Sr. Manager HR Strategy, Etisalat Emirates Telecommunications Corp.

Bekijk alle reviews

Klanten

Rody werkt(e) onder andere voor: Internationale ervaring,  Erasmus MC,  Sharjah Tatweer Forum,  Telecombedrijf MTN (gevestigd in 21 landen in Afrika en Azië),  Abu Dhabi Commercial Bank,  Rode Kruis,  Keynote spreker Dag van Economische Zaken 2017,  FNV Veilig,  Rijkswaterstaat,  Rabobank,  Simavi,  Hogeschool en ROC Leiden,  Gemeente Leiden ,  Hoogheemraadschap van Rijnland,  Politie Midden-Nederland ,  Brandweer Haaglanden, 

MEER Over Rody

Wie is Rody

Wil je innovatie snel van de grond krijgen in jouw team of organisatie? En zoek je hiervoor een ervaren facilitator, trainer en/of spreker (NL en Engels) op het gebied van innovatie, creativiteit en Design Thinking? In dat geval zeggen wij: Rody!

De presentaties en trainingen die Rody geeft dragen bij aan het ontwikkelen van vaardigheden en de juiste mindset voor creativiteit en innovatie. Van design thinking tot brainstormtechnieken, van kort en inspirerend tot intensieve meerdaagse trainingen. Hierbij maakt hij gebruik van diverse tools en technieken uit design thinking en creatief denken.

Rody gelooft dat je alleen tot écht nieuwe oplossingen komt als je het lef hebt om het anders te doen. Daarom bijt hij zich graag vast in vraagstukken die schreeuwen om radicaal andere oplossingen. Die oplossingen komen volgens hem alleen tot stand als we daarbij creativiteit als serieus instrument inzetten. Hij pleit dan ook voor ‘serious creativity’.

- Zijn ervaring deed Rody op in binnen- en buitenland. Zo verzorgt hij voor een internationaal opererend trainingsbureau (met vestigingen in Londen, Zuid-Afrika en Dubai) meerdaagse trainingen zoals een Innovation Mini MBA en trainingen op het gebied van Creative & Innovative Thinking en Design Thinking.

- Bij BNR (Businnes News Radio) is hij podcaster in het Expert Podcast Netwerk op het gebied van innovatie & creativiteit.

- Rody haalde het in in Silicon Valley ontwikkelde programma "Startup Experience" onder licentie naar Nederland. Een training waarin je wordt meegenomen in de wereld van startups. Je leert welke tools zij inzetten om snel en effectief ideeën voor nieuwe producten of diensten te ontwikkelen. Doel? Het ontwikkelen van een ondernemende manier van denken – een entrepreneurial mindset – die waardevol is voor de ontwikkeling van de (toekomstige) professional waarmee deze zijn/haar carrièrekansen vergroot.

Zijn trainingen verzorgde Rody onder meer in Accra (Ghana) voor (senior) managers van het telecombedrijf MTN (gevestigd in 21 landen in Afrika en Azië), in Dubai voor het Sharjah Tatweer Forum en voor verschillende afdelingen van de Abu Dhabi Commercial Bank.

Do we need to say more? 

Opleiding

2017 Design Thinkers Academy Amsterdam Customer Journey Mapping
2016 THNK - School of Creative Leadership Creative Leadership
2015 Design Thinkers Academy Amsterdam Design Thinking & Service Design
2010 EURIB Masterclass Positioneren
2008 VEA cursus C2O Creatieve conceptontwikkeling

Talen

Nederlands Vloeiend
Engels Zeer goed
Duits Voldoende

Werkervaring

MAY 2017 - HEDEN Podcaster bij Expert Podcast Netwerk BNR Nieuwsradio
JAN 2017 - HEDEN Spreker/presentator Innovatie en creativiteit Speakers Academy®
APR 2015 - HEDEN Gecertificeerd facilitator Startup Experience
FEB 2018 - HEDEN Facilitator, Speaker & Trainer Rody Vonk | Innovation & Creativity Training
MAY 2017 - HEDEN Freelance Trainer / Facilitator Innovation, Creativity and Design Thinking courses Innovation Academy (a brand of Informa / KNect365)
JAN 2015 - JAN 2018 Facilitator, Speaker & Trainer Friskijkers
JAN 2013 - JAN 2018 Concept Developer, Design Thinking Professional Friskijkers
SEP 2002 - AUG 2015 Creative Director / owner Raak-me!
JAN 2011 - JAN 2013 Netwerkpartner PreTenders & Co
FEB 2002 - JAN 2013 Owner Rodysign
BEKIJK Het trainingsaanbod
BEKIJK Het trainingsaanbod

New review

Ja   Nee  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

reviews (3) Add review

10,0 De ervaring die ik heb gehad in de training van Rody was geweldig. Ik geloofde aanvankelijk niet echt in Design Thinking, maar nu ik heb ervaren hoe je door het gebruik van de diverse tools en technieken toewerkt naar een prototype geloof ik er absoluut in.

Syed Alvi - Sr. Manager HR Strategy, Etisalat Emirates Telecommunications Corp.

9,0 Ik heb nu de tools om innovatie in onze organisatie verder te brengen. Voor iedereen die met innovatie bezig is of die werkt aan de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten is deze training een must-have. Je zult er geen spijt van krijgen!

Jeremiah Munembe – Innovation Executive TelOne Pvt Ltd, Zimbabwe

9,0 De training was zeer geslaagd. Rody heeft ervoor gezorgd dat het programma vlekkeloos verliep. Door deze training zijn mijn ogen m.b.t. innovatie geopend en heb ik nu de benodigde tools in handen om out-of-the-box te kunnen denken.

Vibhor Jain - Systems Manager, Abu Dhabi Commercial Bank

BEKIJK DE WERKWIJZE

Werkwijze

Sinds 2013 help ik deelnemers in trainingen met het ontwikkelen van hun creatieve vaardigheden om zo sneller en beter tot succesvolle innovaties te komen. Ooit begonnen als creatief vormgever in de reclame-industrie ontwikkelde ik me tot strateeg en conceptontwikkelaar bij diverse bureaus. Creativiteit – de basis voor innovatie – is altijd een groot onderdeel geweest van mijn dagelijks werk.

In trainingen en interactieve presentaties help ik professionals met het ontwikkelen van de juistevaardigheden en mindset om zelf sneller en effectiever te innoveren. Deelnemers leren werkenmet tools en technieken die gebruikt worden in het proces van Design Thinking; een methodiek waarmee je effectief problemen scherp formuleert, ideeën ontwikkelt en deze toetst aan de markt met altijd de focus op de klant of gebruiker.

Resultaat: deelnemers ontwikkelen de top-3 vaardigheden die door het World Economic Forum als de belangrijkste worden gezien voor de nabije toekomst om als werknemer succesvol te zijn: complex problem solving, critical thinking en creativiteit.

Bekijk de reviews

Expertise

 • Executive management
 • Startende manager
 • Middle management
 • Verandermanagement
 • Strategisch Management
 • Business Development & Innovatie
 • Creatief denken & handelen
 • Projectmanagement
 • Procesmanagement
 • Presenteren
 • Marketingstrategie
 • Marketingcommunicatie

Branches

 • Grote accountants
 • Bankwezen
 • Financiele adviseurs
 • Ministeries
 • Provincies
 • Gemeenten
 • Universiteiten & Hogescholen
 • Politie
 • Brandweer
 • Ziekenhuizen
 • Consultancy
NEEM CONTACT OP

Contact