Overslaan en naar de inhoud gaan

Rody Vonk

Trainer- Spreker - Facilitator > Innovatie, Creativiteit, Design Thinking

Wil je innovatie snel van de grond krijgen in jouw team of organisatie? En zoek je hiervoor een ervaren facilitator, trainer en/of spreker (NL en Engels) op het gebied van innovatie, creativiteit en Design Thinking? In dat geval zeggen wij: Rody!


Innovatie
Creativiteit
Design thinking
Complex problem solving
Digital Transformation
Critical thinking
Human Centered Design
Customer Journey
Serious Creativity
Entrepreneurial mindset
Van idee naar actie
Faciliteren co-creatie sessies
Faciliteren Startup Bootcamps
Brainstormbegeleiding
TRAINING
Workshops
Key-note speeches

De presentaties en trainingen die Rody geeft dragen bij aan het ontwikkelen van vaardigheden en de juiste mindset voor creativiteit en innovatie. Van design thinking tot brainstormtechnieken, van kort en inspirerend tot intensieve meerdaagse trainingen. Hierbij maakt hij gebruik van diverse tools en technieken uit design thinking en creatief denken.

Rody gelooft dat je alleen tot écht nieuwe oplossingen komt als je het lef hebt om het anders te doen. Daarom bijt hij zich graag vast in vraagstukken die schreeuwen om radicaal andere oplossingen. Die oplossingen komen volgens hem alleen tot stand als we daarbij creativiteit als serieus instrument inzetten. Hij pleit dan ook voor ‘serious creativity’.

Zijn ervaring deed Rody op in binnen- en buitenland. Zo verzorgt hij voor een internationaal opererend trainingsbureau (met vestigingen in Londen, Zuid-Afrika en Dubai) meerdaagse trainingen zoals een Innovation Mini MBA en trainingen op het gebied van Creative & Innovative Thinking en Design Thinking.

- Bij BNR (Businnes News Radio) is hij podcaster in het Expert Podcast Netwerk op het gebied van innovatie & creativiteit.

- Rody haalde het in in Silicon Valley ontwikkelde programma "Startup Experience" onder licentie naar Nederland. Een training waarin je wordt meegenomen in de wereld van startups. Je leert welke tools zij inzetten om snel en effectief ideeën voor nieuwe producten of diensten te ontwikkelen. Doel? Het ontwikkelen van een ondernemende manier van denken – een entrepreneurial mindset – die waardevol is voor de ontwikkeling van de (toekomstige) professional waarmee deze zijn/haar carrièrekansen vergroot.

Zijn trainingen verzorgde Rody onder meer in Accra (Ghana) voor (senior) managers van het telecombedrijf MTN (gevestigd in 21 landen in Afrika en Azië), in Dubai voor het Sharjah Tatweer Forum en voor verschillende afdelingen van de Abu Dhabi Commercial Bank.

Do we need to say more? 
 

WERKWIJZE

Sinds 2013 help ik deelnemers in trainingen met het ontwikkelen van hun creatieve vaardigheden om zo sneller en beter tot succesvolle innovaties te komen. Ooit begonnen als creatief vormgever in de reclame-industrie ontwikkelde ik me tot strateeg en conceptontwikkelaar bij diverse bureaus. Creativiteit – de basis voor innovatie – is altijd een groot onderdeel geweest van mijn dagelijks werk.

In trainingen en interactieve presentaties help ik professionals met het ontwikkelen van de juiste vaardigheden en mindset om zelf sneller en effectiever te innoveren. Deelnemers leren werkenmet tools en technieken die gebruikt worden in het proces van Design Thinking; een methodiek waarmee je effectief problemen scherp formuleert, ideeën ontwikkelt en deze toetst aan de markt met altijd de focus op de klant of gebruiker.

Resultaat: deelnemers ontwikkelen de top-3 vaardigheden die door het World Economic Forum als de belangrijkste worden gezien voor de nabije toekomst om als werknemer succesvol te zijn: complex problem solving, critical thinking en creativiteit.

 

KLANTEN

Rody werkt(e) onder andere voor: Internationale ervaring,  Erasmus MC,  Sharjah Tatweer Forum,  Telecombedrijf MTN (gevestigd in 21 landen in Afrika en Azië),  Abu Dhabi Commercial Bank,  Rode Kruis,  Keynote spreker Dag van Economische Zaken 2017,  FNV Veilig,  Rijkswaterstaat,  Rabobank,  Simavi,  Hogeschool en ROC Leiden,  Gemeente Leiden ,  Hoogheemraadschap van Rijnland,  Politie Midden-Nederland ,  Brandweer Haaglanden


Reviews

De training was zeer geslaagd. Rody heeft ervoor gezorgd dat het programma vlekkeloos verliep. Door deze training zijn mijn ogen m.b.t. innovatie geopend en heb ik nu de benodigde tools in handen om out-of-the-box te kunnen denken.
Vibhor Jain
Systems Manager, Abu Dhabi Commercial Bank
Ik heb nu de tools om innovatie in onze organisatie verder te brengen. Voor iedereen die met innovatie bezig is of die werkt aan de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten is deze training een must-have. Je zult er geen spijt van krijgen!

Jeremiah Munembe
Innovation Executive TelOne Pvt Ltd, Zimbabwe
De ervaring die ik heb gehad in de training van Rody was geweldig. Ik geloofde aanvankelijk niet echt in Design Thinking, maar nu ik heb ervaren hoe je door het gebruik van de diverse tools en technieken toewerkt naar een prototype geloof ik er absoluut in.
Syed Alvi
Sr. Manager HR Strategy, Etisalat Emirates Telecommunications Corp.