Overslaan en naar de inhoud gaan

Rani Zuijdervliet

Expert young professionals/millennials

Rani heeft 21 jaar ervaring m.b.t. persoonlijk leiderschap, coachen en trainen. Puur en vanuit passie, Kracht vanuit kwetsbaarheid.


Performance
Beïnvloeden
communicatie
persoonlijke effectiviteit
ASSERTIVITEIT
Timemanagement
Persoonlijk leiderschap
SAMENWERKEN
Management Development
vitaliteit
STRESS REDUCTIE
Being in Balance techniek
Omgaan met agressie
Train de Trainer
Talentontwikkeling
teamontwikkeling
Ontwikkelaar leertrajecten
procesbegeleiding
Traineeships
Managers
Professionals
High Potentials
Maatwerk

Rani, is psychologe en werkt sinds 1999 als trainer, procesbegeleider, (team)coach en adviseur. Zij  heeft in vaste dienst gewerkt voor Boertien Training, Vergouwen overduin en VDS training consultants. Sinds 2015 werkt zij voor zichzelf. 

Haar passie is het faciliteren van medewerkers, managers en teams bij het ontwikkelen van een gezonde balans en stevigheid. Een balans tussen: persoonlijke kracht en kwetsbaarheid, autonomie en collectief, denken en doen, loslaten en regie nemen en werk en privé. En de stevigheid om daarin bewuste keuzes te maken, de regie te nemen en op zoek te gaan naar mogelijkheden. 

Rani wordt omschreven als: resultaat-/praktijkgericht, analytisch, sensitief/empatisch, energiek, nuchter, betrokken, warm, humor, confronterend binnen veiligheid, passie. 

Voorbeeld van thema's:

 • Persoonlijk Leiderschap
 • Asserief samenwerken
 • Talentontwikkeling
 • Omgaan met agressie
 • Assertiviteit
 • Stressmanagement
 • Conflicthantering
 • Work life balance
 • Coaching vaardigheden
 • Train de trainer opleidingen
 • Procesbegeleiding

Rani is tevens Being in Balance coach. 
 

WERKWIJZE


Met mijn 20 jaar ervaring heb ik duizenden young professionals/Millennials getraind en gecoacht binnen de commerciële dienstverlening. Ik ben ook opgeleid tot burn-out coach. Ik leer young professionals omgaan met chronische stress voordat ze die ook echt ervaren, zodat ze grip krijgen op hun leven en werk en burn-out voorkomen. Op dit vlak werk ik met wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten waardoor ik niet alleen curatief maar daadwerkelijk preventief aan de slag ga.

Ik ben geen ‘zachte heelmeester’ maar een professionele sparringspartner en spiegel. Soms confronterend, altijd betrokken. Snel tot de...

...kern van de zaak en altijd op zoek naar de winst voor individu én organisatie. Ik ben warm en emphatisch maar ook zakelijk en duidelijk. een waardevolle combinatie als het gaat om het ontwikkelen van individu, team en organisatie binnen een zakelijke context. 

Teamontwikkeling en (persoonlijk) leiderschap gaat in de kern om stil durven staan, bewust kiezen en stevigheid. Als mensen, manager, team en organsiatie laten we ons vaak leiden door de omgeving, het moment en  oude patronen. Daar is niets mis mee zo lang we daar bewust voor kiezen. Helaas blijkt ons gedrag voor 95% bepaald te worden door onbewuste processen en keuzes... 

Persoonlijk Leiderschap op individueel en teamnivo betekent jezelf (leren) kennen met je talenten en je valkuilen en van daaruit te voelen wat jij echt wilt en nodig hebt en het lef hebben om vanuit het denken ook echt (proactief) te handelen.

Ik, stimuleer medewerkers, managers en teams om de verantwoordelijkheid te nemen voor hun keuzes en gedrag en hun (werkende) leven. Ik doe dit door mensen een spiegel voor te houden, vertrouwen te geven in zichzelf, inzicht te geven in zichzelf en hun patronen én door die lastige vragen te stellen, die mensen helpen om zelf in de spiegel te kijken, hun mogelijkheden te zien en ook echt in beweging te komen. 


KLANTEN

Rani werkt(e) onder andere voor: Diverse corporates,  Diverse overheid,  Diverse non-profit,  Arval,  NS,  TenneT,  Nauta Dutilh,  PwC ,  ABN AMRO,  ACM,  TMNL,  BDO,  Flynth,  ASR,  Gemeente Alkmaar,


Reviews

Rani touched this special nerve with me as well. Thorough as she is, she was able to (definitely together with the Birkman test-results) get down to my innerself to enable me to explore myself and to be able to express myself in a different, more acceptable manner. She has given me food for thought and it helps me every day! I am not the only person in the world that has the complications/qualifications or whatever to get by everyday - there are lots more people like me ;)) She has given me ideas for how to cope best and in the end this has given me much more confidence, with very good results.
deelnemer
Rani heeft mij gecoached in mijn traject om als zelfstandige coach en mediator aan het werk te gaan. Hier heb ik ontzettend veel aan gehad. Rani vond makkelijk aansluiting bij mij en zij kon mij raken. Daardoor ontstonden diepgaande gesprekken, die mij veel inzicht hebben gegeven in wie ik ben en waar ik mijn energie vandaan haal. Daarnaast heeft het mij ook veel handvatten gegeven om effectiever te handelen. Dit deed zij met behulp van de theorie en oefeningen van Transactionele analyse. Deze sloten goed aan bij mij waardoor ze veel impact hadden. Al met al heeft zij mij door de moeilijke momenten van mijn traject heen geholpen en mij gestimuleerd om trouw te blijven aan mijzelf. Rani bedankt!
deelnemer
Rani haalt in een training veel goeds in de groep naar boven, op een ontspannen en tegelijk prikkelende manier. Rani is een betrokken trainer, maar geeft deelnemers ook de ruimte om elkaar te stimuleren. Ze is nuchter, direct en transparant in haar communicatie. Maar bovenal: Rani prikkelt!
deelnemer
Rani is een gedreven en gepassioneerde trainer en coach. Ze kan met haar enthousiasme, creativiteit en betrokkenheid anderen goed aansteken. Ik heb het voorrecht gehad van haar te mogen leren!
deelnemer
‘Ik heb jou als een fijne trainer ervaren; praktisch, down to earth maar met veel aandacht en gevoel voor wat er speelt’

Junior Associate, Persoonlijk Leiderschap, Advocatuur
Junior Associate, Persoonlijk Leiderschap,
Advocatuur