Overslaan en naar de inhoud gaan

Ocker Repelaer van Driel

Trainer, Coach, Consultant Communicatie

♪ Ocker combineert 25 jaar praktijkervaring in communicatie met een levenslange liefde voor muziek in alle soorten en maten.


MUZIEK
AUTHENTICITEIT
Samenwerking
Identiteit
IMAGO
communicatie
Workshops
INDIVIDUEEL
team
Organisatie
Zelfbeeld
Wensbeeld
overheid
Non profit
Overtuigen
effectiviteit
In- en externe communicatie
persoonlijke ontwikkeling
Team ontwikkeling
Organisatie ontwikkeling

Aan de Erasmus Universiteit verdiepte Ocker zich in de ins en outs van Corporate Communicatie. Ook volgde Ocker meerdaagse cursussen en trainingen bij onder meer Rino (Oplossingsgericht Coachen), IEP (NLP)  ITIP (doorgaande procesgroep), Van Ede & Partners (Ondernemen met talenten) en NIMA (NIMA-B)

Ocker werkte achtereenvolgens bij NS, Van Rossum & Partners PR/PA, VB VNG (7 jaar, nu Deloitte) en Havenbedrijf Rotterdam NV (14 jaar), op strategie en uitvoering van corporate en marketingcommunicatie, persoonlijke communicatie, advertising, sponsoring en PR. In 2012 richtte hij zijn eigen onderneming AcCompany in Communication op.

Privé 

Tot zijn 8e jaar woonde Ocker in Bombay, India. Hij liftte en reisde tienduizend kilometer door Europa, India, Noord Amerika, Afrika, Australië en het Caraïbisch gebied, en hoorde 101 muziekstijlen. Ocker is (slag)gitarist en zingt background vocals in coverbands en zangtrio’s (het liefst Crosby, Stills & Nash); ook speelt hij graag folk- en bluegrassmuziek. Hij luistert naar klassiek, wereldmuziek, new age, oude muziek, doo wop, hip hop. Ja, waar niet naar? Naar alles wat hem raakt! Over zijn drie kinderen (14,12, 10) en communicatie & opvoeding gesproken: "Een prachtige en van tijd tot tijd confronterende spiegel voor je persoonlijke communicatie!"
 

WERKWIJZE

♪ Muziek is de poortwachter van de ziel. Daarom gebruik ik muziek als muzikale spiegel van persoons- team en organisatiecommunicatie. Het werkt snel en diep. Geeft een frisse blik en vaak verrassende inzichten.

Voor wie
Elke training en workshop is maatwerk. Bel daarom voor een advies op maat, passend bij de teamgrootte, het tijdsbeslag en het beschikbare budget.

Programma
We zetten vier stappen: Inventariseren, Analyseren, Kiezen en Oefenen/Implementeren. We krijgen antwoord op vragen als:

* Hoe kom ik over en hoe wil ik gehoord worden?
* Hoe communiceren wij als team? Wat gaat goed, wat moet anders? 

 

KLANTEN

Ocker werkt(e) onder andere voor: VDS Training Consultants,  Van Ede en Partners; bureau voor loopbaanadvisering, outplacement en coaching,  Bureau 5 voor 9. Titia van der Ploeg,  Hogeschool van Amsterdam,  Hogeschool van Den Haag,  Mc Spirit,  Capgemini,  Residentie Orkest,  Rabo bank,  Jazz Orchestra of the Concertgebouw,  Cohesie, de andere Arbodienst,


Reviews

"Ocker geeft verrassende en verhelderende workshops 'Mijn CommunicatieScan' bij Van Ede & Partners (ondernemen met talenten). Communicatie is cruciaal! Onze cliënten kunnen, met door henzelf gekozen muziek als gids, in 4 stappen reflecteren op hun communicatiestijl. Onder meer zelfbeeld, wensbeeld en imago komen op een diepgaande en door Ocker's stijl lichtvoetige wijze aan de orde. De workshop inspireert, en geeft met muziek als gids verdiepend inzicht en richting. Een aanrader!"
Carina Benninga
HR - leidinggevende
"Zijn aanpak en de muziek gingen recht naar het hart. Er gebeurden mooie dingen met en tussen de deelnemers. Dat verraste ons op een prettige manier, omdat muziek wel vaak als sfeermakende ondersteuning wordt gebruikt in een training of event, maar bijna nooit als expliciete trainingstool."
Gerda Bultstra
Deelnemer
De reflectie levert mij momenteel goede input. Ik ben vrijer in mijn besluiten en kan meer mezelf zijn. Dit uit ik ook meer, kom dus ook overtuigender over en krijg meer voor elkaar. Jouw koppelingen met de verschillende beelden helpen hierbij en de muziek maakte het persoonlijk. Je imago moet overeenkomen met je kern, pas dan laat je zien wie je bent en moet je ook zijn/blijven!
deelnemer