Monique Lueb

Senior trainer & coach: een veilige ruimte voor ontwikkeling van jou en je team.

Wie is Monique?

"De manier waarop ik jou een vraag stel, bepaalt welk antwoord jij me geeft." Monique begon haar loopbaan als tekstschrijver en heeft daarna een aantal strategische marketing/communicatiefuncties vervuld bij grote internationale organisaties als Heineken en Microsoft. In 2011 startte zij haar eigen business en als trainer/coach helpt ze leidinggevenden, teams en professionals met het zetten van een volgende stap in hun ontwikkeling. Ze werkt voor heel uiteenlopende organisaties, van commercieel tot de overheid en heeft zich gespecialiseerd in de begeleiding van nieuwe vormen van werken (zoals bijvoorbeeld Het Nieuwe Werken).

lees meer

Executive management

Startende manager

Middle management

Teambuilding en teamleiderschap

Leidinggeven

Coachend leidinggeven

Verandermanagement

Feedback geven

Story telling

Beïnvloeden

Communiceren

Gesprekstechnieken

Communicatietechnieken

Adviesvaardigheden

Presenteren

Vergaderen

Didactische vaardigheden

Functioneringsgesprekken

Train de trainer

Loopbaancoaching

Work life balance coaching

Coaching (management)

Persoonlijke effectiviteit

Stressbestendigheid

ZZP-coaching

Ondernemerscoaching

Coachingsvaardigheden

reviews (6)

9,0 Al meerdere malen heb ik met Monique mogen werken. Altijd fijn! Monique weet heel goed aan te sluiten bij de behoeftes van de deelnemers. Ik waardeer vooral haar open en eerlijke houding die de deelnemers uitnodigt om ook eerlijk te zijn. Daarmee creëert ze een veilige sfeer waardoor de deelnemers optimaal kunnen leren. Ze durft met veel respect en compassie te confronteren, waardoor de training waardevol en waarachtig wordt. Deelnemers krijgen inzichten én handvatten in een training van Monique. De balans tussen theorie, ervaring uitwisselen en oefenen is in haar trainingen altijd goed. Kortom: Ik hoop nog vaak met haar te werken!

Marijke van Bemmel Trainingsacteur

Bekijk alle reviews

Klanten

Monique werkt(e) onder andere voor: Microsoft,  Aviko,  Backbone Marketing,  Sodexo,  Mentor,  ASR Verzekeringen,  Openbaar Ministerie,  Hoogheemraadschap van Rijnland,  Univé,  Paula's Choice ,  COA,  ING,  Verschillende gemeentes,  Deltares,  VGZ,  ABN Amro,  Politie,  Sungevity,  Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,  ARAG Group,  DAS,  CuraMare,  Detailresult Groep, 

MEER Over Monique

Wie is Monique

"De manier waarop ik jou een vraag stel, bepaalt welk antwoord jij me geeft."

Monique begon haar loopbaan als tekstschrijver en heeft daarna een aantal strategische marketing/communicatiefuncties vervuld bij grote internationale organisaties als Heineken en Microsoft.

In 2011 startte zij haar eigen business en als trainer/coach helpt ze leidinggevenden, teams en professionals met het zetten van een volgende stap in hun ontwikkeling. Ze werkt voor heel uiteenlopende organisaties, van commercieel tot de overheid en heeft zich gespecialiseerd in de begeleiding van nieuwe vormen van werken (zoals bijvoorbeeld Het Nieuwe Werken).

De afgelopen jaren heeft ze veel kennis en ervaring opgedaan met de gedragscomponent van Het Nieuwe Werken (teamontwikkeling, resultaatgericht sturen, samenwerking tussen teams, zelfsturing en eigenaarschap, coachingsvaardigheden, communicatieve vaardigheden).

Als trainer/coach heeft ze daarin een begeleidende rol gespeeld bij o.a. Nationale Nederlanden, ASR Verzekeringen, ING, COA en de Gemeente Almelo en als medewerker van Microsoft heeft ze dat in het verleden weer vanuit een heel ander perspectief ervaren.

Ze heeft er zelfs een boekje over geschreven: https://www.managementboek.nl/boek/9789081940276/leidinggeven-in-de-nieuwe-werkelijkheid-pieter-van-der-haak#auteurs

Haar kracht is om boven water te krijgen waar het echt om draait en het lastige gesprek te faciliteren. Waar zit weerstand? Waar zit angst? Waar zit boosheid? Waar zit energie? Wat is het bestaansrecht van de nieuwe werkwijze of strategie? En wat moet er eerst gebeuren of gezegd worden, zodat mensen er weer voor willen gaan?

In 1/1 coaching werkt ze met vragen over loopbaankeuzes, authenticiteit, problemen in de samenwerking en rouw en rouwverwerking.

Opleiding

2016 Professionele begeleiding van organisaties (Phoenix Opleidingen)
2014 Trainersopleiding (Phoenix Opleidingen)
2013 De Maskermaker (systemisch werken, lichaamswerk en energetisch werk Phoenix Opleidingen)
2012 Systemisch werk (Phoenix opleingen)
2009 Oplossingsgericht werk (NTI NLP)
2009 Systemisch werk (NTI NLP)
2008 NLP Trainer (NTI NLP)
2007 NLP Master Practitioner (Phoenix Opleidingen)
2007 Transactionele Analye (Phoenix Opleidingen)
2006 NLP Practitioner (NTI NLP)
2000 Tekstschrijven HBO
1999 Drama HBO

Talen

Nederlands Vloeiend
Engels Goed

Werkervaring

NOV 2011 - HEDEN Trainer/coach Daadkrachtige taal
JUL 2010 - HEDEN Traffic manager Microsoft
AUG 2006 - HEDEN Online projectmanager Microsoft
JUL 2003 - HEDEN Internal communications professional Interpay
JAN 2002 - HEDEN Editor Heineken
JAN 2001 - HEDEN Editor extranet Delta Lloyd
BEKIJK Het trainingsaanbod

trainingsaanbod

Training

Doelgroep

Soort

Bekijk de reviews
BEKIJK Het trainingsaanbod

New review

Ja   Nee  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

reviews (6) Add review

9,0 Al meerdere malen heb ik met Monique mogen werken. Altijd fijn! Monique weet heel goed aan te sluiten bij de behoeftes van de deelnemers. Ik waardeer vooral haar open en eerlijke houding die de deelnemers uitnodigt om ook eerlijk te zijn. Daarmee creëert ze een veilige sfeer waardoor de deelnemers optimaal kunnen leren. Ze durft met veel respect en compassie te confronteren, waardoor de training waardevol en waarachtig wordt. Deelnemers krijgen inzichten én handvatten in een training van Monique. De balans tussen theorie, ervaring uitwisselen en oefenen is in haar trainingen altijd goed. Kortom: Ik hoop nog vaak met haar te werken!

Marijke van Bemmel Trainingsacteur

9,0 Energie en intuïtie dat zijn de twee kernwoorden die bij mij meteen te binnenschieten als ik aan Moniek denk! Moniek kan zowel met een team als individueel verbanden leggen en snel schakelen. Wij hebben dankzij Moniek de "drama en winnaarsdriehoek" binnen de organisatie geïntroduceerd wat een goede kapstok geeft om mensen inzicht te geven. Op gedrag maar vooral ook hoe dit met elkaar te bespreken en te verbeteren is hier een direct resultaat van. De trainingen die Moniek heeft gegeven zijn zeer praktijk gericht.

Sandra Voskuilen

9,0 * Leuke 'pittige' trainer, vertelt ook veel over zichzelf. Zorgt voor goede leersfeer. Een super lief mens, die heel toegankelijk en open is. * Doortastend persoon met veel mensenkennis * Superfijne trainer! Monique Lueb topvrouw :) * De trainer gaf je een vertrouwelijk gevoel en ze deed het heel goed! * Ik heb de training al aanbevolen aan mijn collega's. Ik vond de opdrachten interessant en Monique Lueb gaf de training op een heel inspirerende manier met aandacht en tips voor iedereen. Een aanrader dus, deze training! * Monique wist direct een vertrouwde en veilige sfeer te creëren. Hierdoor durfde iedereen zich bloot te geven en kon het 'leren' echt beginnen. Er werd echt gezorgd voor een fijne en veilige plek waardoor iedereen zichzelf kon zijn en zijn of haar eigen leerdoelen aan de slag kon gaan. Dit werd tussentijds ook getoetst. Ik zou graag meerdere trainingen van haar willen volgen!

Diverse deelnemers training 'Ontdek je talent'

9,0 * Super trainer. Begin even wennen maar gedurende de eerst dag zeer positief! * Wat een fijne lessen met een fijne trainer! Veel geleerd van Monique! * Nog nooit zoveel in 3 dagen geleerd en mogen ervaren. Een top trainer

Diverse deelnemers training 'Didactische vaardigheden'

9,0 Monique is een zeer bekwame en inspirerende dame met veel kennis over gesprekstechnieken. Zij weet ook de groep te binden en levert maatwerk. De training werd ingevuld aan de hand van onze vragen/verzoeken. Goede interactie tijdens de training. Monique is erg enthousiast en open en vertelt veel over haar eigen ervaringen. Fijne sfeer tijdens de cursus. Inhoud was prima en afwisselend. Het oefenen met een acteur heeft zeker meerwaarde. We hebben nieuwe 'technieken' geleerd voor het omgaan met emoties. We hebben ook kunnen oefenen en daarnaast veel handvatten gekregen voor in de praktijk. Leuke en leerzame training waarbij alles goed was geregeld; de tijd vloog voorbij. Complimenten!

Deelnemer - leidinggevende

9,0 Om met ons kernteam stappen voorwaarts te maken in onderlinge communicatie, samenwerking en het bepalen van onze koers hebben we ons een dag teruggetrokken op de ‘hei’. Deze dag is professioneel en in goede banen geleid door Monique (samen met Barbara). Met hun kennis en ervaring konden ze met ons richting geven aan deze dag en bijsturen wanneer nodig. Vanuit hun filosofie en aanpak waren ze in staat flexibel in te spelen op de individuele behoeften van de deelnemers en het team en door te dringen tot de kern. Door deze aanpak heb ik goed inzicht gekregen op de zaken die voor mij niet direct zichtbaar waren. Als team hebben we elkaar nog beter leren kennen.

Manager

BEKIJK DE WERKWIJZE

Werkwijze

Ik ben enthousiast, breng veel energie mee, krijg boven tafel waar de schoen écht wringt en faciliteer het gesprek over de zachte kant van samenwerken. Mijn feedback is altijd oprecht en gedoseerd tegelijkertijd.

Mijn aanpak kenmerkt zich door het betrekken van de onderstroom bij het traject. Door vragen te stellen over zaken die zich onder tafel afspelen, wordt een gezonde grond gecreëerd waarop een nieuwe manier van samenwerken gebouwd kan worden. Mijn ervaring is ook dat interventies zo gemakkelijker beklijven.

Ik beschik over een schat aan praktische werkvormen en interventies die ik bij wat zich voordoet passend kan inzetten. Mijn werkvormen vinden hun theoretische onderbouwing in Systemisch werk, Transactionele analyse, NLP, Lencioni, Karakterstructuren en Oplossingsgericht Werken. Ik werk zowel individueel als met groepen. Mijn aanpak richt zich op interventies in het ‘hier en nu’ en waar relevant ook op de werkplek.

Zowel in 1/1 coaching als in het werken met groepen vermijd ik zoveel mogelijk 'veel praten over'. Daarentegen laat ik de ander iets ervaren, iets voelen.

Een voorbeeld:

Eén van de deelnemers van de training ‘Effectief Beïnvloeden’ was een dame die gevraagd en ongevraagd veel taken over nam van haar leidinggevende. Dat ging zover, dat ze op dat moment op het punt stond zich ziek te melden. Op de tweede trainingsdag had ik een echt, zwaar zwaard voor haar meegenomen. Deze heeft ze vastgehouden en ze mocht van mij even niet praten maar vooral voelen hoe dit zwaard haar in deze situatie kon helpen. Het duurde even voordat ze het kon voelen en toen heb ik haar gevraagd om mij te vertellen wat ze al zo lang tegen haar leidinggevende wilde zeggen. Dat deed ze met veel overtuiging, ik kon voelen dat het haar nu menens was. De groep beaamde dit volmondig. Ze zei: “Nu snap ik hoe ik m’n tanden moet laten zien”. Op basis van die ervaring heeft ze daarna haar leidinggevende gebeld (deze belde haar al de hele dag voor niet echt belangrijke zaken), om te zeggen dat ze graag met rust gelaten wil worden op een trainingsdag en alleen voor bloedspoed-zaken gebeld wil worden. Een enorme overwinning voor deze deelneemster en een inspiratie voor de andere deelnemers!

Ieders eigen ontwikkeltaak
Om zicht te krijgen op jouw ontwikkeltaak, is het goed te weten welke instinctieve bewegingen jij gemakkelijk maakt. Deze instinctieve beweging heb je al geleerd in het nest waarin je bent opgegroeid. Bijvoorbeeld: altijd als eerste het woord nemen, teveel hooi op je vork nemen, over andermans grenzen heengaan of juist je eigen grenzen verwaarlozen. 

Ik werk met deze methode omdat deze oude patronen ook het gedrag op de werkvloer bepalen. De vraag is echter of de manier waarop je reageert altijd helpend is voor jezelf, je collega’s en de organisatie waarin je werkt. Want het effect van je instinctieve bewegingen steeds weer herhalen is verwijdering in plaats van toenadering en het is groei- en autonomie-belemmerend. Alhoewel we vaak hopen er toenadering, groei en autonomie mee te bereiken. 

Wanneer je inzicht hebt in je instinctieve bewegingen, die kunt herkennen en jezelf aan de hand daarvan een persoonlijke ontwikkeltaak kunt geven, maak je een grote stap in je persoonlijk leiderschap en daarmee in de ontwikkeling van het team waar je onderdeel van bent. Het zal je keuzemogelijkheden aanzienlijk vergroten en stelt je in staat om eigen, gezonde keuzes te maken. Voor iedereen betekent dit een stap zetten buiten je eigen comfort-zone.

 

 


 

Bekijk de reviews

Expertise

 • Executive management
 • Startende manager
 • Middle management
 • Teambuilding & Teamleiderschap
 • Leidinggeven
 • Coachend leidinggeven
 • Assertiviteit
 • Worklife balance & Stressbestandigheid
 • Veranderen / omgaan met verandering
 • Conflicthantering
 • Omgaan met agressie & intimidatie
 • Feedback geven
 • Storytelling
 • Beïnvloeden
 • Communiceren
 • Gesprekstechnieken
 • Communicatietechnieken
 • Adviesvaardigheden
 • Presenteren
 • Vergaderen
 • Zakelijk schrijven
 • Commercieel schrijven
 • Corporate communicatie
 • Kort en bondig schrijven
 • Correcte spelling en taalgebruik
 • Creatief schrijven
 • Emails schrijven
 • Online & webteksten schrijven
 • Blogs en artikelen schrijven
 • Didactische vaardigheden
 • Functioneringsgesprekken
 • Loopbaanbegeleiding
 • Train de Trainer
 • Klantgerichtheid
 • Klantgericht telefoneren
 • Excel
 • Outlook
 • Powerpoint
 • Word
 • Online Marketing
 • Social media marketing
 • Content Marketing
 • Marketingstrategie
 • Marketingcommunicatie
 • Branding & Merkontwikkeling
 • Social media (twitter, linkedin, facebook, intagram etc.)
 • Loopbaancoaching
 • Work Life Balance Coaching
 • Coaching (management)
 • Persoonlijke Effectiviteit
 • Stressbestendigheid
 • ZZP - coaching
 • Coachingsvaardigheden

Branches

 • Reisbranche
 • Verzekeraars
 • Hypotheekverstrekkers
 • Bankwezen
 • Financiele adviseurs
 • Provincies
 • Gemeenten
 • Vluchtelingenwerk
 • Belastingen
 • Universiteiten & Hogescholen
 • Politie
 • Brandweer
 • Consultancy
 • Evenementenbureaus
 • Facilitair
 • Facilitaire contactcenters
 • Uitzendkrachten & detacheerders
 • Uitvaartbranche
 • Architectenbureaus
 • Kleine aannemers
 • Grote aannemers projectontwikkelaars
 • Woningbouwcorporaties
 • Theaters
 • Groothandel levensmiddelen
 • Supermarkten
 • Automotive
 • ICT Software
 • ICT Hardware
 • Offshore
 • Voedingsmiddelen & Dranken
NEEM CONTACT OP

Contact