Overslaan en naar de inhoud gaan

Monique Lueb

Senior Trainer & coach: Leiderschapsontwikkeling & teamcoaching

Monique haar kracht is om boven water te krijgen waar het echt om draait en het lastige gesprek te faciliteren.  Sinds 2011 werkt ze als trainer/coach en helpt ze leidinggevenden, teams en professionals.


Executive management
STARTENDE MANAGER
Middle management
Teambuilding en teamleiderschap
leidinggeven
Coachend leidinggeven
Verandermanagement
feedback geven
Story telling
Beïnvloeden
communiceren
gesprekstechnieken
Communicatietechnieken
adviesvaardigheden
Presenteren
Vergaderen
Didactische vaardigheden
functioneringsgesprekken
Train de Trainer
loopbaancoaching
Work life balance coaching
Coaching (management)
persoonlijke effectiviteit
Stressbestendigheid
ZZP-coaching
Ondernemerscoaching
Coachingsvaardigheden

Monique begon haar loopbaan als tekstschrijver en heeft daarna een aantal strategische marketing/communicatiefuncties vervuld bij grote internationale organisaties als Heineken en Microsoft.

In 2011 startte zij haar eigen business en als trainer/coach helpt ze leidinggevenden, teams en professionals met het zetten van een volgende stap in hun ontwikkeling. Ze werkt voor heel uiteenlopende organisaties, van commercieel tot de overheid en heeft zich gespecialiseerd in de begeleiding van nieuwe vormen van werken (zoals bijvoorbeeld Het Nieuwe Werken).

De afgelopen jaren heeft ze veel kennis en ervaring opgedaan met de gedragscomponent van Het Nieuwe Werken (teamontwikkeling, resultaatgericht sturen, samenwerking tussen teams, zelfsturing en eigenaarschap, coachingsvaardigheden, communicatieve vaardigheden).

Als trainer/coach heeft ze daarin een begeleidende rol gespeeld bij o.a. Nationale Nederlanden, ASR Verzekeringen, ING, COA en de Gemeente Almelo en als medewerker van Microsoft heeft ze dat in het verleden weer vanuit een heel ander perspectief ervaren.

Haar kracht is om boven water te krijgen waar het echt om draait en het lastige gesprek te faciliteren. Waar zit weerstand? Waar zit angst? Waar zit boosheid? Waar zit energie? Wat is het bestaansrecht van de nieuwe werkwijze of strategie? En wat moet er eerst gebeuren of gezegd worden, zodat mensen er weer voor willen gaan?

In 1/1 coaching werkt ze met vragen over loopbaankeuzes, authenticiteit, problemen in de samenwerking en rouw en rouwverwerking.
 

WERKWIJZE

Ik ben enthousiast, breng veel energie mee, krijg boven tafel waar de schoen écht wringt en faciliteer het gesprek over de zachte kant van samenwerken. Mijn feedback is altijd oprecht en gedoseerd tegelijkertijd.

Mijn aanpak kenmerkt zich door het betrekken van de onderstroom bij het traject. Door vragen te stellen over zaken die zich onder tafel afspelen, wordt een gezonde grond gecreëerd waarop een nieuwe manier van samenwerken gebouwd kan worden. Mijn ervaring is ook dat interventies zo gemakkelijker beklijven.

Ik beschik over een schat aan praktische werkvormen en interventies die ik bij wat zich voordoet passend kan inzetten. Mijn werkvormen vinden hun theoretische onderbouwing in Systemisch werk, Transactionele analyse, NLP, Lencioni, Karakterstructuren en Oplossingsgericht Werken. Ik werk zowel individueel als met groepen. Mijn aanpak richt zich op interventies in het ‘hier en nu’ en waar relevant ook op de werkplek.

Zowel in 1/1 coaching als in het werken met groepen vermijd ik zoveel mogelijk 'veel praten over'. Daarentegen laat ik de ander iets ervaren, iets voelen.

Ieders eigen ontwikkeltaak
Om zicht te krijgen op jouw ontwikkeltaak, is het goed te weten welke instinctieve bewegingen jij gemakkelijk maakt. Deze instinctieve beweging heb je al geleerd in het nest waarin je bent opgegroeid. Bijvoorbeeld: altijd als eerste het woord nemen, teveel hooi op je vork nemen, over andermans grenzen heengaan of juist je eigen grenzen verwaarlozen. 

Ik werk met deze methode omdat deze oude patronen ook het gedrag op de werkvloer bepalen. De vraag is echter of de manier waarop je reageert altijd helpend is voor jezelf, je collega’s en de organisatie waarin je werkt. Want het effect van je instinctieve bewegingen steeds weer herhalen is verwijdering in plaats van toenadering en het is groei- en autonomie-belemmerend. Alhoewel we vaak hopen er toenadering, groei en autonomie mee te bereiken. 

Wanneer je inzicht hebt in je instinctieve bewegingen, die kunt herkennen en jezelf aan de hand daarvan een persoonlijke ontwikkeltaak kunt geven, maak je een grote stap in je persoonlijk leiderschap en daarmee in de ontwikkeling van het team waar je onderdeel van bent. Het zal je keuzemogelijkheden aanzienlijk vergroten en stelt je in staat om eigen, gezonde keuzes te maken. Voor iedereen betekent dit een stap zetten buiten je eigen comfort-zone.
 

KLANTEN

Monique werkt(e) onder andere voor: Microsoft,  Aviko,  Backbone Marketing,  Sodexo,  Mentor,  ASR Verzekeringen,  Openbaar Ministerie,  Hoogheemraadschap van Rijnland,  Univé,  Paula's Choice ,  COA,  ING,  Verschillende gemeentes,  Deltares,  VGZ,  ABN Amro,  Politie,  Sungevity,  Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,  ARAG Group,  DAS,  CuraMare,  Detailresult Groep


Reviews

Om met ons kernteam stappen voorwaarts te maken in onderlinge communicatie, samenwerking en het bepalen van onze koers hebben we ons een dag teruggetrokken op de ‘hei’. Deze dag is professioneel en in goede banen geleid door Monique (samen met Barbara). Met hun kennis en ervaring konden ze met ons richting geven aan deze dag en bijsturen wanneer nodig. Vanuit hun filosofie en aanpak waren ze in staat flexibel in te spelen op de individuele behoeften van de deelnemers en het team en door te dringen tot de kern. Door deze aanpak heb ik goed inzicht gekregen op de zaken die voor mij niet direct zichtbaar waren. Als team hebben we elkaar nog beter leren kennen.
Manager
Monique is een zeer bekwame en inspirerende dame met veel kennis over gesprekstechnieken. Zij weet ook de groep te binden en levert maatwerk. De training werd ingevuld aan de hand van onze vragen/verzoeken. Goede interactie tijdens de training. Monique is erg enthousiast en open en vertelt veel over haar eigen ervaringen. Fijne sfeer tijdens de cursus. Inhoud was prima en afwisselend. Het oefenen met een acteur heeft zeker meerwaarde. We hebben nieuwe 'technieken' geleerd voor het omgaan met emoties. We hebben ook kunnen oefenen en daarnaast veel handvatten gekregen voor in de praktijk. Leuke en leerzame training waarbij alles goed was geregeld; de tijd vloog voorbij. Complimenten!
Deelnemer
leidinggevende
* Super trainer. Begin even wennen maar gedurende de eerst dag zeer positief! * Wat een fijne lessen met een fijne trainer! Veel geleerd van Monique! * Nog nooit zoveel in 3 dagen geleerd en mogen ervaren. Een top trainer
Diverse deelnemers training 'Didactische vaardigheden'
Leuke 'pittige' trainer, vertelt ook veel over zichzelf. Zorgt voor goede leersfeer. Een super lief mens, die heel toegankelijk en open is. * Doortastend persoon met veel mensenkennis * Superfijne trainer! Monique Lueb topvrouw :) * De trainer gaf je een vertrouwelijk gevoel en ze deed het heel goed! * Ik heb de training al aanbevolen aan mijn collega's. Ik vond de opdrachten interessant en Monique Lueb gaf de training op een heel inspirerende manier met aandacht en tips voor iedereen. Een aanrader dus, deze training! * Monique wist direct een vertrouwde en veilige sfeer te creëren. Hierdoor durfde iedereen zich bloot te geven en kon het 'leren' echt beginnen. Er werd echt gezorgd voor een fijne en veilige plek waardoor iedereen zichzelf kon zijn en zijn of haar eigen leerdoelen aan de slag kon gaan. Dit werd tussentijds ook getoetst. Ik zou graag meerdere trainingen van haar willen volgen!
Diverse deelnemers training 'Ontdek je talent'
Energie en intuïtie dat zijn de twee kernwoorden die bij mij meteen te binnenschieten als ik aan Moniek denk! Moniek kan zowel met een team als individueel verbanden leggen en snel schakelen. Wij hebben dankzij Moniek de "drama en winnaarsdriehoek" binnen de organisatie geïntroduceerd wat een goede kapstok geeft om mensen inzicht te geven. Op gedrag maar vooral ook hoe dit met elkaar te bespreken en te verbeteren is hier een direct resultaat van. De trainingen die Moniek heeft gegeven zijn zeer praktijk gericht.
Sandra Voskuilen
Al meerdere malen heb ik met Monique mogen werken. Altijd fijn! Monique weet heel goed aan te sluiten bij de behoeftes van de deelnemers. Ik waardeer vooral haar open en eerlijke houding die de deelnemers uitnodigt om ook eerlijk te zijn. Daarmee creëert ze een veilige sfeer waardoor de deelnemers optimaal kunnen leren. Ze durft met veel respect en compassie te confronteren, waardoor de training waardevol en waarachtig wordt. Deelnemers krijgen inzichten én handvatten in een training van Monique. De balans tussen theorie, ervaring uitwisselen en oefenen is in haar trainingen altijd goed. Kortom: Ik hoop nog vaak met haar te werken!
Marijke van Bemmel Trainingsacteur
Al meerdere malen heb ik met Monique mogen werken. Altijd fijn! Monique weet heel goed aan te sluiten bij de behoeftes van de deelnemers. Ik waardeer vooral haar open en eerlijke houding die de deelnemers uitnodigt om ook eerlijk te zijn. Daarmee creëert ze een veilige sfeer waardoor de deelnemers optimaal kunnen leren. Ze durft met veel respect en compassie te confronteren, waardoor de training waardevol en waarachtig wordt. Deelnemers krijgen inzichten én handvatten in een training van Monique. De balans tussen theorie, ervaring uitwisselen en oefenen is in haar trainingen altijd goed. Kortom: Ik hoop nog vaak met haar te werken!
Marijke van Bemmel
Trainingsacteur