Mirjam Uda

Resultaatgerichte trainer/coach

Wie is Mirjam?

Mirjam traint/coacht professionals & leidinggevenden bij overheid en bedrijfsleven. Brengt ruim 20 jaar ervaring mee als trainer & manager. Mirjam begeleidt mensen en teams sinds 2002 als trainer, facilitator, coach en teamcoach. Onderwerpen zijn: effectiever communiceren en samenwerken, overtuigend presenteren, motiverend leiding geven, persoonlijk leiderschapsontwikkeling en teamontwikkeling.

lees meer

doelgericht communiceren

effectief beinvloeden

overtuigend presenteren

adviseren

teamontwikkeling

coaching

klantgericht communiceren

teambuilding

intervisie

procesbegeleiding

motiverend leidinggeven

Toegepaste Improvisatie

Odin Development Compass

Management Development

Persoonlijk Leiderschap

autonomie

verbinding

commitment

zelfbewustzijn

zelfvertrouwen

reviews (6)

8,0 Mirjam is naast een professional zeer prettig in de omgang en ze komt kundig over. Ze is heel flexibel, de groep fietste een iets andere richting uit en zij volgde.... om later weer verder te gaan op dat wat we nodig hadden op dat moment. Haar dynamische werkvormen werden ook erg op prijs gesteld.  

Anonymous

Type: Deelnemer

Bekijk alle reviews

Klanten

Mirjam werkt(e) onder andere voor: ABP,  Nuon,  Polynorm,  Rabobank,  Telfort,  Zwitserleven,  Hogeschool van Utrecht,  Hulpverleningsdienst Kennemerland,  Ministerie van LNV,  Omgevingsdienst Regio Utrecht,  Interpolis,  Nuon,  Polynorm,  Rabobank,  Telfort,  Zwitserleven,  gemeente Amsterdam,  gemeente Zwijndrecht,  gemeente Soest,  gemeente Oud-Beijerland,  gemeente Nijmegen,  gemeente Sneek,  Brainforce,  Elan Wonen,  Cooster Accountants,  gemeente Edam-Volendam,  SNT, 

MEER Over Mirjam

Wie is Mirjam

Mirjam traint/coacht professionals & leidinggevenden bij overheid en bedrijfsleven. Brengt ruim 20 jaar ervaring mee als trainer & manager.

Mirjam begeleidt mensen en teams sinds 2002 als trainer, facilitator, coach en teamcoach. Onderwerpen zijn: effectiever communiceren en samenwerken, overtuigend presenteren, motiverend leiding geven, persoonlijk leiderschapsontwikkeling en teamontwikkeling. Deelnemers ervaren haar als sensitief, deskundig, kernachtig, betrokken, confronterend en enthousiast. Ze is getraind in Toegepaste Improvisatie, NLP, Teamdynamiek, Transactionele Analyse, Systemisch Werk en Psychodrama. Voor ‘DNA-bepaling’ van teams en individuen maakt ze gebruik van het assessmentinstrument Odin Development Compass. Voordat ze als zelfstandig trainer begon, heeft ze verschillende managementposities (op het vlak van marketing en productinnovatie) vervuld bij gerennomeerde ICT-bedrijven. Mirjam is 45 jaar en woont samen met man en drie dochters in Bilthoven.

Opleiding

2014 Toegepaste Improvisatie, Train the Trainer Anders
2013 Teamdynamiek voor trainers Anders
2012 Phoenix Systemisch Werk I en II Anders
2008 Psychodrama Anders
2007 VHarte&Lingsma, Persoonsgericht Trainen Anders
2004 NLP Masters Anders
1992 Universiteit Utrecht WO

Werkervaring

JAN 2003 - HEDEN trainer/coach Udare
SEP 2002 - DEC 2003 trainer/coach Tele'train
FEB 1999 - MAY 2002 sr. Produc & Project Manager KPN Mobiel Nederland BV
JAN 1997 - JAN 1999 Marketing Manager EMEA Descartes Systems Europe BV
BEKIJK Het trainingsaanbod

trainingsaanbod

Training

Doelgroep

Soort

'Motiverend leidinggeven: helpen veranderen van binnenuit'• Motiverend leidinggeven: wat is er anders en wat is er nieuw? • Je eigen voorkeuren, valkuilen en belangrijke waarden bij beïnvloeden. • Reflectief luisteren om discrepantie te vergroten • Uitlokken & bevestigen van verandertaal & commitmenttaal • Omgaan met weerstand & vergroten van zelfvertrouwen

Leidinggevenden die de innerlijke motivatie van medewerkers effectief willen aanspreken om gedragsverandering te realiseren.

Incompany

Bekijk

'Klantgericht schrijven in begrijpelijke taal'• Wat is mijn schrijfopdracht? • Hoe breng ik mijn (kern)boodschap krachtig over? • Welke structuur past bij mijn tekst? • Hoe schrijf ik helder, vlot, eigentijds en lezersgericht? • De punten op de i.

Medewerkers die regelmatig diverse soorten klantgerichte teksten moeten schrijven

Incompany

Bekijk

'Effectief communiceren in je werk'• Hoe neem ik waar en hoe speelt oordelen daarin een rol? • De 4 aspecten van een boodschap communiceren & ontvangen • Actief luisteren: wat doe je wel en wat doe je niet? • Sturingsinstrumenten luisteren, samenvatten en doorvragen • Meta-communiceren • Feedback geven & ontvangen • Herkennen, voorkomen & omgaan met weerstand • Oefenen met lastige praktijksituaties

Medewerkers die inzicht willen in eigen (communicatie)gedrag en de effectiviteit in werksituaties willen vergroten.

Incompany

Bekijk

'Persoonlijke coaching'afhankelijk van je coachingsvraag

medewerkers; (project)managers; adviseurs, leidinggevenden

Coachingsessie

Bekijk

Indicatie uurtarief: €175,- en een dagdeel: € 550,-

Bekijk de reviews
BEKIJK Het trainingsaanbod

New review

Ja   Nee  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

reviews (6) Add review

8,0 Mirjam is naast een professional zeer prettig in de omgang en ze komt kundig over. Ze is heel flexibel, de groep fietste een iets andere richting uit en zij volgde.... om later weer verder te gaan op dat wat we nodig hadden op dat moment. Haar dynamische werkvormen werden ook erg op prijs gesteld.  

Anonymous

Type: Deelnemer

9,0 Mirjam liet zich op een prettige manier door mij informeren, hoorde mij aan over wat er speelt in het team en probeerde daar vooraf ook al op te anticiperen. Fijn als je een trainer treft die niet zo erg in haar eigen methodiek blijft hangen maar sterk gericht is op het belang van de groep deelnemers. Kortom, wij waren erg blij met Mirjam!

Anonymous

Type: HR - leidinggevende

9,0 Ik wilde begrijpen waarom ik niet overtuigend genoeg overkwam op anderen. Daarom volgde ik de training Persoonlijke Effectiviteit die Mirjam Uda gaf. De training was een mooie mix van theorie en praktijk.  En Mirjam gaf heel goed feedback. Ook op individueel niveau. Op een gegeven moment zei ze tegen mij: ‘Realiseer je je dat je nu al veel gezegd hebt, maar dat je mijn vraag nog steeds niet beantwoord hebt? Dat was op dat moment zeker een eyeopener voor me. Ook de deelnemers onderling werden aangespoord om elkaar terugkoppelingen te geven. Dit alles op een heel respectvolle en constructieve wijze. Ik dank Mirjam voor de inspirerende en fijngevoelige wijze waarop zij ons in de training voorging. Het was het zeker waard!

Anonymous

Type: Deelnemer

9,0 Een accountant moet vaak complexe materie aan zijn klant uitleggen en het is prettig als hij dat op een leesbare, duidelijke en heldere manier kan doen. Daarom heeft Mirjam een eendaagse training Klantgericht Schrijven voor ons verzorgd. Met als resultaat dat onze klanten onze brieven en mails nu beter begrijpen. Het sluit beter aan op de manier waarop wij graag werken. Ze zijn meer tevreden en dat is ons dagelijks streven. Mirjam heeft een goede uitstraling. Mensen nemen graag iets van haar aan en het blijft ook hangen. Ik merk na de training dat mensen er mee verder gaan en de tips dagelijks toepassen in de praktijk.

Frans Hazekamp, dir. Cooster Accountants

Type: HR - leidinggevende

10,0 Ik ben bij Mirjam in coaching gekomen, omdat ik slecht sliep; hierdoor veel verzuim had en ook veel energie verloor tijdens mijn werk. Ik kon zelf niet achterhalen waaraan dat lag en hoe ik ermee moest omgaan. Ook hulppogingen binnen het bedrijf en daarbuiten boden niet de gewenste oplossing. In de coaching kwam ik erachter dat ik slecht naa mezelf luisterde en des te beter naar een ander, mezelf dus wegcijferde. Nu neem ik meer tijd voor mezelf. De Omgevingsdienst en ik zijn overeengekomen dat ik terugkeer naar mijn oude beroep in de Beveiliging, maar nu als zelfstandige. Inmiddels ben ik hieraan begonnen en ik voel me weer helemaal top! Miram gebruikte de ODC-test die onbewuste drijfveren meet. Met hulp van deze test hield ze me een spiegel voor waarin ik mezelf leerde kennen op een manier zoals het daadwerkelijk is en niet zoals ik verwachtte dat ik zou zijn. Wat soms confronterend en verwarrend was. Door haar manier van vragen stellen en doordat ze niet tevreden is met antwoorden als “ik weet het niet”. Door het “omdenken” heb ik mezelf leren kennen, waardoor ik mezelf beter naar de buitenwereld toe kan profileren.

Harry Alleman, Omgevingsdienst Regio Utrecht

Type: Deelnemer

9,0 Mirjam heeft onze technische consultants geholpen met het verbeteren van hun mondelinge-, schriftelijke- en presentatievaardigheden. Dat leverde hen meer bewustzijn op hoe het anders kan en ook meer vaardigheden die ze in hun praktijk kunnen toepassen. We kunnen onze mensen nu breder inzetten en he geeft ons als organisatie meer flexibiliteit. Mirjam is in staat om heel flexibel om te gaan met wisselende omstandigheden. Ze denkt mee met het management en maakt haar trainingsprogramma op maat naar de wens van de organisatie. Ze kan prima omgaan met niveauverschillen in een groep; geeft elk deelnemer de ruimte en betrekt mensen gemakkelijk bij wat ze willen of moeten leren.  

Jan Niessen, manager Competence Center Brainforce

Type: HR - leidinggevende

BEKIJK DE WERKWIJZE

Werkwijze

Je haalt met mij een enthousiaste, ervaren gedragstrainer in huis. Geen poespas, maar direct tot de kern komend. Altijd praktijkgericht.

'Bedrijven komen bij mij als ze medewerkers en teams effectiever willen laten werken. Als het communicatiever, klantgerichter, proactiever of innovatiever moet. Ik help mensen/teams op een sensitieve en confronterende manier zichzelf te (her)ontdekken. Met een scherp oog voor wat er speelt en wat er nodig is om de gewenste verandering te realiseren. Mijn maatwerktrajecten zijn vaak kort durend en specifiek gericht op het gewenste resultaat

Als gedragstrainer kan ik terugvallen op een diversteit aan begeleidingservaring van mensen en teams, aangevuld met tien jaar managementervaring binnen ICT-branche. Ik schakel daarom gemakkelijk met verschillende groepen (niveauverschillen, leeftijd, functies, leerbehoeftes), met verschillende branches (overheid, banken, verzekeraars, ICT)  Hierbij maak ik gebruik van mijn kennis en ervaring van Toegepaste Improvisatie, NLP, psychodrama, Systemisch Werk, RET en Transactionele Analyse. 

Mijn aanpak

Ik geloof in ervarend leren waarbij de eigen werkcontext en de eigen motivatie een belangrijke plek innemen. Of het nu om (team)coaching, training of procesbegeleiding gaat: in alle interventies gebruik ik de hier-en-nu ervaring om mensen te confronteren met hun vaak onbewuste patronen in hoe ze denken, voelen en vinden. De sleutel die het slot kan openen van niet-functioneel gedrag.

Mijn visie
Ik geloof dat mensen en teams optimaal gaan bijdragen aan hun werkomgeving, als ze zich autonoom en vrij opstellen en gaan samenwerken vanuit verbinding, commitment en eigen verantwoordelijkheid. Het gaat niet om trucjes leren of een modelletje toepassen. Wel gaat het om goed leren waarnemen en luisteren naar jezelf, je collega's en je omgeving. En om dingen doen waar je zelf achter staat, op jouw 'best mogelijke manier'. Het beste in eenieder naar boven brengen. Dat is waar ik graag aan bijdraag.'

Bekijk de reviews

Expertise

 • Executive management
 • Startende manager
 • Middle management
 • Teambuilding & Teamleiderschap
 • Leidinggeven
 • Coachend leidinggeven
 • Verandermanagement
 • Strategisch Management
 • Assertiviteit
 • Timemanagement
 • Worklife balance & Stressbestandigheid
 • Veranderen / omgaan met verandering
 • Conflicthantering
 • Omgaan met agressie & intimidatie
 • Feedback geven
 • Beïnvloeden
 • Communiceren
 • Gesprekstechnieken
 • Communicatietechnieken
 • Adviesvaardigheden
 • Presenteren
 • Klantgerichtheid
 • Klantgericht telefoneren
 • Loopbaancoaching
 • Work Life Balance Coaching
 • Persoonlijke Effectiviteit
NEEM CONTACT OP

Contact