Overslaan en naar de inhoud gaan

Mirjam Uda

Resultaatgerichte trainer/coach

Mirjam traint/coacht professionals & leidinggevenden bij overheid en bedrijfsleven. Brengt ruim 20 jaar ervaring mee als trainer & manager.


Mirjam begeleidt mensen en teams sinds 2002 als trainer, facilitator, coach en teamcoach.

Onderwerpen zijn: effectiever communiceren en samenwerken, overtuigend presenteren, motiverend leiding geven, persoonlijk leiderschapsontwikkeling en teamontwikkeling.

Deelnemers ervaren haar als sensitief, deskundig, kernachtig, betrokken, confronterend en enthousiast.

Ze is getraind in Toegepaste Improvisatie, NLP, Teamdynamiek, Transactionele Analyse, Systemisch Werk en Psychodrama.

Voor ‘DNA-bepaling’ van teams en individuen maakt ze gebruik van het assessmentinstrument Odin Development Compass.

Voordat ze als zelfstandig trainer begon, heeft ze verschillende managementposities (op het vlak van marketing en productinnovatie) vervuld bij gerennomeerde ICT-bedrijven.
 

WERKWIJZE

Je haalt met mij een enthousiaste, ervaren gedragstrainer in huis. Geen poespas, maar direct tot de kern komend. Altijd praktijkgericht.

'Bedrijven komen bij mij als ze medewerkers en teams effectiever willen laten werken. Als het communicatiever, klantgerichter, proactiever of innovatiever moet. Ik help mensen/teams op een sensitieve en confronterende manier zichzelf te (her)ontdekken. Met een scherp oog voor wat er speelt en wat er nodig is om de gewenste verandering te realiseren. Mijn maatwerktrajecten zijn vaak kort durend en specifiek gericht op het gewenste resultaat

Als gedragstrainer kan ik terugvallen op een diversteit aan begeleidingservaring van mensen en teams, aangevuld met tien jaar managementervaring binnen ICT-branche. Ik schakel daarom gemakkelijk met verschillende groepen (niveauverschillen, leeftijd, functies, leerbehoeftes), met verschillende branches (overheid, banken, verzekeraars, ICT)  Hierbij maak ik gebruik van mijn kennis en ervaring van Toegepaste Improvisatie, NLP, psychodrama, Systemisch Werk, RET en Transactionele Analyse. 

Mijn aanpak

Ik geloof in ervarend leren waarbij de eigen werkcontext en de eigen motivatie een belangrijke plek innemen. Of het nu om (team)coaching, training of procesbegeleiding gaat: in alle interventies gebruik ik de hier-en-nu ervaring om mensen te confronteren met hun vaak onbewuste patronen in hoe ze denken, voelen en vinden. De sleutel die het slot kan openen van niet-functioneel gedrag.

Mijn visie
Ik geloof dat mensen en teams optimaal gaan bijdragen aan hun werkomgeving, als ze zich autonoom en vrij opstellen en gaan samenwerken vanuit verbindingcommitment en eigen verantwoordelijkheid. Het gaat niet om trucjes leren of een modelletje toepassen. Wel gaat het om goed leren waarnemen en luisteren naar jezelf, je collega's en je omgeving. En om dingen doen waar je zelf achter staat, op jouw 'best mogelijke manier'. Het beste in eenieder naar boven brengen. Dat is waar ik graag aan bijdraag.'
 

KLANTEN

Mirjam werkt(e) onder andere voor: ABP,  Nuon,  Polynorm,  Rabobank,  Telfort,  Zwitserleven,  Hogeschool van Utrecht,  Hulpverleningsdienst Kennemerland,  Ministerie van LNV,  Omgevingsdienst Regio Utrecht,  Interpolis,  Nuon,  Polynorm,  Rabobank,  Telfort,  Zwitserleven,  gemeente Amsterdam,  gemeente Zwijndrecht,  gemeente Soest,  gemeente Oud-Beijerland,  gemeente Nijmegen,  gemeente Sneek,  Brainforce,  Elan Wonen,  Cooster Accountants,  gemeente Edam-Volendam,  SNT


Reviews

Mirjam heeft onze technische consultants geholpen met het verbeteren van hun mondelinge-, schriftelijke- en presentatievaardigheden. Dat leverde hen meer bewustzijn op hoe het anders kan en ook meer vaardigheden die ze in hun praktijk kunnen toepassen. We kunnen onze mensen nu breder inzetten en he geeft ons als organisatie meer flexibiliteit. Mirjam is in staat om heel flexibel om te gaan met wisselende omstandigheden. Ze denkt mee met het management en maakt haar trainingsprogramma op maat naar de wens van de organisatie. Ze kan prima omgaan met niveauverschillen in een groep; geeft elk deelnemer de ruimte en betrekt mensen gemakkelijk bij wat ze willen of moeten leren.
Jan Niessen
Manager Competence Center Brainforce
Ik ben bij Mirjam in coaching gekomen, omdat ik slecht sliep; hierdoor veel verzuim had en ook veel energie verloor tijdens mijn werk. Ik kon zelf niet achterhalen waaraan dat lag en hoe ik ermee moest omgaan. Ook hulppogingen binnen het bedrijf en daarbuiten boden niet de gewenste oplossing. In de coaching kwam ik erachter dat ik slecht naa mezelf luisterde en des te beter naar een ander, mezelf dus wegcijferde. Nu neem ik meer tijd voor mezelf. De Omgevingsdienst en ik zijn overeengekomen dat ik terugkeer naar mijn oude beroep in de Beveiliging, maar nu als zelfstandige. Inmiddels ben ik hieraan begonnen en ik voel me weer helemaal top! Miram gebruikte de ODC-test die onbewuste drijfveren meet. Met hulp van deze test hield ze me een spiegel voor waarin ik mezelf leerde kennen op een manier zoals het daadwerkelijk is en niet zoals ik verwachtte dat ik zou zijn. Wat soms confronterend en verwarrend was. Door haar manier van vragen stellen en doordat ze niet tevreden is met antwoorden als “ik weet het niet”. Door het “omdenken” heb ik mezelf leren kennen, waardoor ik mezelf beter naar de buitenwereld toe kan profileren.
Harry Alleman
Omgevingsdienst Regio Utrecht
Een accountant moet vaak complexe materie aan zijn klant uitleggen en het is prettig als hij dat op een leesbare, duidelijke en heldere manier kan doen. Daarom heeft Mirjam een eendaagse training Klantgericht Schrijven voor ons verzorgd. Met als resultaat dat onze klanten onze brieven en mails nu beter begrijpen. Het sluit beter aan op de manier waarop wij graag werken. Ze zijn meer tevreden en dat is ons dagelijks streven. Mirjam heeft een goede uitstraling. Mensen nemen graag iets van haar aan en het blijft ook hangen. Ik merk na de training dat mensen er mee verder gaan en de tips dagelijks toepassen in de praktijk.
Frans Hazekamp,
dir. Cooster Accountants
Ik wilde begrijpen waarom ik niet overtuigend genoeg overkwam op anderen. Daarom volgde ik de training Persoonlijke Effectiviteit die Mirjam Uda gaf. De training was een mooie mix van theorie en praktijk. En Mirjam gaf heel goed feedback. Ook op individueel niveau. Op een gegeven moment zei ze tegen mij: ‘Realiseer je je dat je nu al veel gezegd hebt, maar dat je mijn vraag nog steeds niet beantwoord hebt? Dat was op dat moment zeker een eyeopener voor me. Ook de deelnemers onderling werden aangespoord om elkaar terugkoppelingen te geven. Dit alles op een heel respectvolle en constructieve wijze. Ik dank Mirjam voor de inspirerende en fijngevoelige wijze waarop zij ons in de training voorging. Het was het zeker waard!
Deelnemer
Mirjam liet zich op een prettige manier door mij informeren, hoorde mij aan over wat er speelt in het team en probeerde daar vooraf ook al op te anticiperen. Fijn als je een trainer treft die niet zo erg in haar eigen methodiek blijft hangen maar sterk gericht is op het belang van de groep deelnemers. Kortom, wij waren erg blij met Mirjam!
HR - Leidinggevende
Mirjam is naast een professional zeer prettig in de omgang en ze komt kundig over. Ze is heel flexibel, de groep fietste een iets andere richting uit en zij volgde.... om later weer verder te gaan op dat wat we nodig hadden op dat moment. Haar dynamische werkvormen werden ook erg op prijs gesteld.
Deelnemer