Overslaan en naar de inhoud gaan

Mireille Verhoef

Effectieve Communicatie

Mireille Verhoef is trainer in hart en nieren. Effectieve communicatie is daarbij de rode draad. Haar specialisme is leiderschap en teams.


leiderschap
Teams
communicatie
NLP

Het gezicht achter Trainingslab is Mireille Verhoef (1969), trainer in hart en nieren. Haar passie is het werken met en voor mensen: “het goede bij mensen naar boven halen, dat is mijn drive”. Veiligheid en vertrouwen bieden en dit in groepen verder ontwikkelen is volgens haar de belangrijkste voorwaarden voor zakelijk succes en persoonlijk geluk.

In 2006 zette ze de stap om één van haar grootste dromen te verwezenlijken: zelfstandig trainer/coach worden!

Daarvoor werkte ze een kleine tien jaar bij commerciële dienstverleners. Als manager bij American Express (Reizen), als organisator bij Unlimited (Evenementen) en als intercedent bij Dactylo uitzendburo (nu Randstad). Vroeger maakte zij reizen met deelnemers en genoten zij van de uitzichten, tegenwoordig maakt zij nog steeds metaforische reizen met haar trainingen en genieten haar deelnemers steeds opnieuw van de inzichten.

Haar studie volgde ze aan de NHTV te Breda, afstudeerrichting management en organisatie. Vanaf 2006 is zij elk jaar bezig met een opleiding en/of training om zichzelf verder te professionaliseren als trainer en coach en vooral ook als mens. Haar reden van bestaan is niet voor niets een bijdrage leveren aan persoonlijke groei en ontwikkeling; van haarzelf en van haar omgeving.

FILOSOFIE

Vanuit nieuwsgierigheid,
kijken naar eigen gedrag,
afvragen of het nog werkt.

Zo ja, doe er meer van!
Zo nee, doe wat anders!
Hoe?

Door experimenteren en ervaren,
in veiligheid en goede sfeer,
gaat leren vanzelf!

En wie weet, na afloop,
is niet alleen gedrag veranderd,
maar ook de levenshouding.

Hoe flexibeler gedrag,
hoe succesvoller resultaten,
hoe waardevoller het leven!

Trainingslab, leren door Experimenteren!
 

WERKWIJZE

Mijn expertise zit in het begeleiden van teams en hun leidinggevenden op het gebied van communicatie en samenwerking.

Mijn expertise zit in het begeleiden van teams en hun leidinggevenden op het gebied van communicatie en samenwerking. 

Ik ben een maatwerk specialist en om dat te kunnen doen, start ik altijd intakes met de deelnemers. Pas dan weet ik echt wat er speelt en maak ik een passend voorstel met programma op maat. Het ontwerpen, trainen en coachen zijn mijn favoriete bezigheden. 

Ik kijk en werk vanuit de structuren van NLP, Systemisch werken, Oplossingsgericht Werken en andere bekende communicatiemodellen. 

Een bijdrage leveren aan groei en ontwikkeling is mijn missie. 
 

KLANTEN

Mireille werkt(e) onder andere voor: ING,  SNS,  Delta LLoyd,  Apollo Hotels & Resorts,  Air Transat,  Vliegtarieven,  De Jong Intra,  RVS,  Nippon Express,  Nysingh Advocaten,  ABN AMRO,  Essent,  Deltares,  Gemeente De Ronde Venen,  Thuiszorg Rotterdam,  Combi Zorg Amsterdam,  Randstad,  Cruijffs,  ISM eCompany,  Alliander,  Stichting Ipse de Bruggen,  Content


Reviews

Richard Klomp Internal Account Manager at Rabobank “Tijdens mijn tijd als F&B Manager bij Apollo Hotels & Resorts heb ik het voorrecht gehad om met Mireille te werken in een mentoring / intervisie programma binnen de Apollo Talentpool. Deze trainingen op locatie en sessies binnen mijn eigen werkomgeving werden altijd met veel rust gegeven door Mireille, waarbij de facetten "tijd" en "stress" tijdelijk uitgezet konden worden. Het was fijn om door middel van bekende en onbekende stappen los te komen van de dagelijkse werkdruk. De uitdagingen die ik en mijn Talentpool collegae tegen kwamen werden apart genomen en konden in alle rust besproken worden. De kracht van de trainingen en sessies zaten hem wat mij betreft in de jaren lange werkervaring van Mireille, in combinatie met een groot gevoel van wederzijds vertrouwen waarbij de cursisten met een goed en energiek gevoel terug kwamen op de werkvloer. Trainingslab is een prachtige tool voor bedrijven met een grote werkdruk op het management en klaar zijn om manieren te vinden voor het zo efficiënt mogelijk inzetten van de kracht van het team die op bijzondere onverwachte wijze naar boven kan komen.
Richard Klomp
Deelnemer
Verschillende keren heb ik met Mireille als trainer voor de ING samen gewerkt. Ongelooflijk wat een vakvrouw. Ze heeft veel kennis, maakt contact met de groep en ze werkt vanuit passie. Ze leert mensen geen kunstjes maar te werken vanuit wat bij hun past. Daarnaast doet ze dat met een enorme hoeveelheid energie, dat het aanstekelijk werkt. Zo krijgt een training meerwaarde!
Antoinette Suidhoff
Deelnemer
Mireille Verhoef, trainer en eigenaar van Trainingslab is vanaf 2011 bij Apollo Hotels & Resorts betrokken. Voor General Manager's zijn wij tezamen met haar gestart met Coaching to the Top en voor de Talent's zijn wij gestart met het traject Going to the Top. "the Top" als metafoor voor het doel wat wij willen bereiken, om immers de top te bereiken moet je telkens weer klimmen en zul je ook dalen op je weg tegenkomen. Haar persoonlijke wijze van trainen, coachen van deelnemers en feedback geven zijn van dusdanige kwaliteit dat er binnen onze organisatie sprake is van een enorme bewustwording en wij zien dat ook terug in o.a. verzuimcijfers en turnoverpercentages. Als bedrijf, maar ook als persoon, ben ik zeer tevreden over de samenwerking met Trainingslab!
Inga Hendrix- Smulders
HR - leidinggevende
Mireille is een fantastische enthousiaste, kundige trainer. Zij heeft laten zien hoe zij in korte tijd haar deelnemers op een hoger plan kan krijgen. Zij werkt inspirerend omdat ze vanuit metaforen haar deelnemers meeneemt, omdat ze op het gebied van klantencontact veel bruikbare voorbeelden vertaalt naar haar deelnemers, omdat ze verdieping aanbrengt en omdat ze deelnemers "aan het stuur in hun levensbus zet" Chapeau, Mireille!
Eleonora van der Steen
HR - leidinggevende