Overslaan en naar de inhoud gaan

Michiel van Eunen

Gamification Expert | Facilitator van LEGO® SERIOUS PLAY® methode

Helpt organisaties met het creëren van een optimale klantbeleving.


GAMIFICATION
teambuilding
samenwerken
creatieve sessies
brainstormen
concepten
events
beleving
plezier
drive
Motivatie
inspiratie
energie
Passie
spreker
lego
leog serious play
LSP

Michiel is Gamification Expert. Puttend uit ervaring op het gebied van educatie, e-learning, theater, retail, startups, events- én gameindustrie, weet hij als geen ander hoe ‘spelen’ mensen drijft om resultaat te behalen.

Hij praat, traint, inspireert en evangeliseert over gamification: van de werkvloer tot internationale congressen in Barcelona of Kuala Lumpur.

Michiel maakte spelconcepten voor retailketens als Halfords en BelCompany, Serious Games & Events voor bedrijven als Unilever, en maakte de mobiele stadsbeleving ‘Lost in Time’.

De grootste passie vindt hij in het ontwerpen van ‘purposeful fun’, én in het praten daarover.
 

WERKWIJZE

Ik weet als geen ander hoe 'spelen' mensen beweegt & motiveert.

Na een Pedagogische Academie, een Post HBO opleiding E-learning en een Theateropleiding, werkte ik voor een trainingsbureau, theaterproductiebureau’s , schreef, speelde en regisseerde, en startte succesvolle creatieve ondernemingen op het gebied van events, training en mobiele beleving.

De gezamenlijke noemer in al mijn werk is: Het creëren van beleving met impact, met een grote voorliefde voor gamification: het toepassen van spelprincipes en technieken in een niet-spelcontext.

Door mijn jarenlange ervaring in het maken en uitvoeren van spelconcepten, mijn trainingservaring, én mijn kennis op het gebied van gamification, weet ik als geen ander hoe 'spelen' mensen motiveert (en wat juist niet).  

Deze kennis gebruik ik graag om:

- Te trainen en inspireren over gamification: Wát is het, wat is het niet?  Wat kun je er mee? Is het relevant voor mijn organisatie?

- Te brainstormen & adviseren over het toepassen van spel, spellen, spelprincipes en speldynamiek in organisaties, om mensen maximaal te betrekken en resultaat te boosten.

- Spelconcepten, formats, incentives en motivatieprogramma's te maken. 

- Op te treden als dagvoorzitter, presentator, (keynote)spreker of specialist op het gebied van gamification.
 

KLANTEN

Michiel werkt(e) onder andere voor: ABN AMRO,  Achmea,  Aegon,  AFAS,  Amarantis,  Arcadis,  ASR,  BAM,  Bestuursacademie,  Capgemini,  Deloitte,  Delta Lloyd,  Decos,  De Telefoongids,  Effectgroep,  Eneco,  Eurocross Assistance,  Formido,  Gemeente Amersfoort,  Gemeente Arnhem,  Gemeente Barneveld,  Gemeente Bunschoten,  Gemeente Hilversum,  Gemeente Lelystad,  Gemeente Nieuwegein,  Gemeente Rotterdam,  Gemeente Tilburg,  Gemeente Utrecht,  Gemeente Veenendaal,  Grant Thornton,  Grontmij,  Hiltex,  Hogeschool Utrecht,  ISS Facility Services,  JSO Expertisecentrum,  KPMG,  Ministerie BZK,  Ministerie IM,  Ministerie VROM,  Monster Events,  Multifood,  Philips,  PinkRoccade,  PostNL,  Proost en Brandt,  Rabobank,  Red Bullet Productions BV,  St.Antonius ziekenhuis,  Unilever,  UWV


Reviews

Op een kick off een spel spelen met een grote groep eigenwijze consultants, recruiters en ondersteuners is een redelijke uitdaging. Dat er na een paar dagen nog steeds uitgebreid over gesproken wordt is een grote prestatie van de spelleiders en een mooi bewijs van het de impact die het spel heeft. Oude hiërarchische lijnen zijn doorbroken en nieuw talent heeft zich aangediend, alles stond weer even ter discussie en dat was precies de bedoeling. Speciaal woord van dank nog even voor onze spelleiders die door hun vakkundige inbreng maar vooral door hun aanstekelijke enthousiasme een grote inbreng hadden in het succes van deze middag. Namens alle collega`s van MU: bedankt!
Rik Zuidmeer
HR - leidinggevende
Centrum voor Natuur & Techniek van de Hogeschool Utrecht was opzoek naar een verfrissende manier voor de start van de Post- Hbo Aannemerstaf opleiding. Om nu eens niet te kiezen voor een traditionele start, kwam ik terecht bij Michiel van Eunen en die kwamen met een passend voorstel om "The Managers" te spelen. Op deze manier sloegen wij direct 2 vliegen in 1 klap. Het is een leuke manier om de groep kennis met elkaar te laten maken, maar ook de inhoud van de game sluit perfect aan op de inhoud van de opleiding, namelijk: hoe leid ik een onderneming? Michiel wisten iedereen meteen mee te krijgen en de speluitleg was duidelijk. Iedereen ging voortvarend te werk en al snel ontstond er een boeiende strijd tussen twee ondernemingen. Met als conclusie dat wij een perfecte middag hebben gehad. Een tevreden groep, die elkaar in korte tijd goed heeft leren kennen en wij een unieke start hadden van een 2-jarige opleiding. Volgend jaar weer!!
Chris Hummel
HR - leidinggevende
Wij, een afdeling van 170 werknemers van Unilever, hebben Living Story / Beleef! Teamtraining gevraagd een game op te zetten waarbij het beter begrijpen van de Supply Chain het doel was. Na korte tijd kwamen zij al met een briljant idee: De Coffee Chain Game. De organisatie verliep vlekkeloos en zelfs aanpassingen op (redelijk) korte termijn voor het event konden nog verwerkt worden in de game. Al met al een geweldige middag gehad met zeer veel enthousiasme en kennis vanuit Living Story. De game was zeer professioneel opgezet en aan alles was gedacht. Daarom zeker onze complimenten!
Anouk van Brouwershaven
Deelnemer
Afgelopen middag hebben wij een creatieve denksessie gedaan in het karakteristieke pand van Living Story. We hadden hier maar kort de tijd, toch is het gelukt om binnen de beperkte tijd tot de essentie van onze brainstorm te komen. Petje af! Begeleiding was enthousiast en professioneel. Nogmaals bedankt voor deze middag.
Maarten Terpstra
deelnemer