9,0

Marike van den Heuvel

Consultant learning & development

Marike van den Heuvel

Consultant Learning & Development

Wie is Marike?

Marike heeft veel ervaring (meer dan 18 jaar)op het gebied van trainen, ontwikkelen en opleiden en heeft onder andere gewerkt bij... ...Capgemini,  Vergouwen Overduin en De Baak. Sinds 2014 is Marike zelfstandig consultant voor diverse klanten en in partnerschap met gerenommeerde instituten & bureaus zoals de Baak en Development Room.

lees meer

Trainingsaanbod

Bekijk alle trainingen

Opleidingskunde

Maatwerk opleidingen

Opleidingsadvies

persoonlijke effectiviteit

didactiek

train the trainer

communicatie

Ontwikkelen van opleidingen

design programma's

teamontwikkeling

MD

Management Development

Leadership Development

Organizational Development

Talent & Performance

reviews (5)

9,0 Ik heb Marike leren kennen als een zeer creatieve learning professional. Haar creatieve "out of the box" benadering heeft veel mooie programma's en trajecten opgeleverd. In gezamenlijke gesprekken met klanten is zij vaak diegene die de klant verrast met andere invalshoeken van kijken en tegelijkertijd ook praktische resultaatgerichte oplossingen.

Anonymous

Type: Deelnemer

Bekijk alle reviews

Klanten

Marike werkt(e) onder andere voor: de Baak,  BVO,  Triamfloat,  Dellar Direct,  ING,  NN,  Cagemini,  Kadaster,  SVB,  Nederlandse Transplantatie Stichting,  Huisartsenpraktijk Harmelen,  Telfort,  Nexus, 

MEER Over Marike

Wie is Marike

Marike heeft veel ervaring (meer dan 18 jaar)op het gebied van trainen, ontwikkelen en opleiden en heeft onder andere gewerkt bij...

...Capgemini,  Vergouwen Overduin en De Baak.

Sinds 2014 is Marike zelfstandig consultant voor diverse klanten en in partnerschap met gerenommeerde instituten & bureaus zoals de Baak en Development Room.

Als consultant learning & development wisselt Marike projecten met een commerciële focus af met adviesklussen en met de ontwikkeling van opleidingsprogramma's.  Ze complementeert het geheel met trainingen op het gebied van didactiek, persoonlijk leiderschap en communicatie.

Een greep uit de activiteiten van haar carrière:

De Baak

Verantwoordelijkheden als senior accountmanager/ programmamaker bij de Baak: eindverantwoordelijkheid voor een aantal key-accounts binnen de financiële dienstverlening, ICT, maakindustrie en overheden.

Werkzaamheden in deze rol:
- partner in strategische ontwikkelvraagstukken
- proactief relatiebeheer, regelmatig contacten onderhouden met mensen uit het bestaande netwerk en actief op zoek gaan naar nieuwe contacten binnen de klantorganisatie
- onderhandelen over de dienstverlening, maken van prijsafspraken en het vastleggen ervan in samenwerkingsovereenkomsten
- aansturen van de uitvoering van opleidingsprogramma's

Vergouwen Overduin

    - het adviseren over het inzetten van leren en ontwikkeling in een organisatieverandering
    - het ontwikkelen en uitvoeren van ontwikkelprogramma's en veranderprogramma's
    - het aansturen van trainersteams in het uitvoeren van ontwikkelprogramma's en training
    - het opleiden van trainers en adviseurs, voorbeelden van opleidingen: Train the Trainer, Advies-
    vaardigheden, De HR Consultant als Business partner en Adviseren over Opleiden

En een paar voorbeelden van deze trajecten:

- In het kader van de overgang naar een shared service center: het begeleiden van een HR team in hun ontwikkeling naar Businesspartnerschap
- Management Development voor leidinggevenden op alle niveaus, van functioneel tot aan senior management, met als thema's verantwoordelijkheid nemen, resultaatgericht werken, kostenbewustzijn en samenwerken
- het verzorgen van kennisdagen voor een team van HRD medewerkers, vakontwikkeling op het gebied van veranderkunde, het strategisch positioneren van opleiding en ontwikkeling en het in praktijk brengen hiervan in gesprek met de opdrachtgever.

Opleiding

2005 Opleidingskunde - Post-HBO HBO

Talen

Nederlands Zeer goed
Engels Zeer goed
Frans Zeer goed

Werkervaring

SEP 2014 - HEDEN Consultant learning & development Marike van den Heuvel organisatieontwikkeling & training
SEP 2013 - SEP 2014 Senior accountmanager/programmamaker De Baak
JUL 2007 - JUL 2013 Senior trainer/adviseur Vergouwen Overduin
JAN 1997 - JAN 2007 Education & Training Consultant Capgemini Academy
JAN 1995 - JAN 1997 Sales representative binnendienst Hewlett-Packard
BEKIJK Het trainingsaanbod

trainingsaanbod

Training

Doelgroep

Soort

Indicatie uurtarief: €175,- en een dagdeel: € 775,-

Bekijk de reviews

New review

Ja   Nee  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

reviews (5) Add review

9,0 Ik heb Marike leren kennen als een zeer creatieve learning professional. Haar creatieve "out of the box" benadering heeft veel mooie programma's en trajecten opgeleverd. In gezamenlijke gesprekken met klanten is zij vaak diegene die de klant verrast met andere invalshoeken van kijken en tegelijkertijd ook praktische resultaatgerichte oplossingen.

Anonymous

Type: Deelnemer

8,0 Ik heb met Marike samengewerkt voor de ontwikkeling van diverse training programma's van ING. Zij is in staat om wensen en ideeën te ontwikkelen tot een programma dat de kern raakt. Door haar scherpe observatievermogen is zij in staat mensen in haar trainingen een spiegel voor te houden. Zij houdt hierbij altijd de focus op het talent van deelnemers.

Anonymous

Type: Deelnemer

9,0 Marike is sinds 2008 als adviseur en trainer betrokken bij een grootschalig MD programma binnen de organisatie waar ik werk als Opleidingsadviseur. De kracht van Marike zit in haar enthousiasme, betrokkenheid en creativiteit. Ze luistert goed naar de klantvraag. Stelt de juiste vragen en is hierbij niet bang om te confronteren als dit het op te leveren programma beter maakt. Door haar vriendelijke en doortastende bijdrage werkt ze echt samen met de klant. Mede door Marike is het MD programma binnen onze organisatie zeer succesvol.

Anonymous

Type: Deelnemer

9,0 Marike heeft voor ons bedrijf het MD-traject uitgewerkt tot een praktisch programma voor diverse niveaus van leidinggevenden. Daarnaast coördineert zij de uitvoering van het programma en geeft zij aan verschillende groepen training. Marike is een betrokken persoon, met een uitstekende kennis van zaken, die zij erg goed kan vertalen naar onze specifieke situatie. Kenmerkend voor haar is de betrokkenheid bij de mensen, zowel bij mij als degene waarmee ze samenwerkt in de ontwikkeling en organisatie, maar zeker ook bij de deelnemers van het programma. Als je Marike, op welke manier dan ook, binnenhaalt in je organisatie, krijg je een zeer authentiek persoon met een grote kracht om mensen te laten bewegen.

Anonymous

Type: Deelnemer

10,0 Marike heb ik zeer hoog zitten. Ze is slim, fris, nuchter, grappig en warm. Ik heb vaak van dichtbij mogen aanschouwen hoe makkelijk ze contact maakt, met alle lagen van een organisatie. Door haar persoonlijkheid kan Marike veel maken: vanuit oprechte interesse en betrokkenheid verwerft ze het recht om ook confronterend en doortastend te zijn. Bij Marike hoef je niet bang te zijn voor obligate oplossingen. Haar advies getuigt vaak van creativiteit en altijd van een enorme gedrevenheid écht een verschil te maken in de organisatie.

Anonymous

Type: Deelnemer

BEKIJK DE WERKWIJZE

Werkwijze

Wat mij kenmerkt? Scherpe analytische vaardigheden, oog voor dynamiek in de organisatie en mijn vermogen om snel...

...een fijne vertrouwensrelatie op te bouwen. Ik ben goed in staat om mij in te leven in situaties en personen, maar beschik daarnaast over een gezonde dosis relativeringsvermogen zodat ik zaken ook weer in perspectief plaats.

De flow in mijn werkende leven krijg ik van het vertalen van een ontwikkelvraagstuk naar een mooi programma waarin opleiding, praktijk en persoonlijkheid bij elkaar komen. Zodat de uitkomst ook echt een antwoord op de oorspronkelijke vraag is.

Voor vraagstukken over bijvoorbeeld:

- het professionaliseren van een afdeling of team

- de implementatie van een nieuwe strategie

- performanceverbetering en persoonlijk leiderschap 

...ontwerp ik met liefde programma’s met concrete resultaten.

In mijn beleving is elk vraagstuk uniek: een opleiding is dus altijd maatwerk. Dit vraagt om partnerschap en cocreatie, samen werken aan een betere performance.

 

Bekijk de reviews

Expertise

 • Verandermanagement
 • Strategisch Management
 • Business Development & Innovatie
 • Opleidingsadvies / Learning & Development
 • Human Resource Management
 • Talent management & POP
 • Assertiviteit
 • Feedback geven
 • Gesprekstechnieken
 • Communicatietechnieken
 • Adviesvaardigheden
NEEM CONTACT OP

Contact