Maaike Huisman

HR Business Coach

Wie is Maaike?

De juiste mens op de juiste plek in de juiste kracht! Dát is de kern van strategische talentplanning en de essentie van mijn werk. Roots Maaike is geboren in 1975 en groeide op in Lochem. Al op jonge leeftijd ontdekte zij haar talent om mensen te inspireren en te enthousiasmeren.

lees meer

Talent

Strategische personeelsplanning

Talentmanagement

HRM

Passie

Natuurlijke kracht

Drijfveren

Zelfontplooiing

Profileren

Me.-model

Dantefactor

Werkeffectiviteit

Talent assessment

Talentontwikkeling

Sociale innovatie

reviews (4)

9,0 Maaike heeft een professionele bevlogenheid die motiverend werkt; zowel voor een groep als binnen een een-op-een gesprek. Zij is in staat om snel tot de kern te komen, daar een passende en theoretisch onderbouwde vertaling van te maken richting een (mogelijke) oplossingsrichting. Krachtig als interventie maar zeker ook als inspiratie!

Ruud van Lent

Type: Deelnemer

Bekijk alle reviews

Klanten

Maaike werkt(e) onderandere voor: Achmea,  Progresso Media Groep,  Woonbron,  Fort aan de Klop,  Reef,  Gemeente De Kempen,  's Heeren Loo,  Sensoor,  Stichting De Bilthuysen,  Cofely West Industrie,  Stadlander, 

MEER Over Maaike

Wie is Maaike

De juiste mens op de juiste plek in de juiste kracht! Dát is de kern van strategische talentplanning en de essentie van mijn werk.

Roots
Maaike is geboren in 1975 en groeide op in Lochem. Al op jonge leeftijd ontdekte zij haar talent om mensen te inspireren en te enthousiasmeren. Mensen omschrijven Maaike als: "een bevlogen vrouw", "brengt mensen in beweging" en "is in staat de juiste toon te vinden om mensen aan te spreken en te begeleiden". Maaike woont met haar gezin - man Peter, 3 zoons en hond Bo - in Leidsche Rijn. Kernwoorden die op haar van toepassing zijn: plezier, kracht, humor, inspiratie, kennis, verantwoordelijkheid, sport, tennis en vriendschap.

Loopbaan
Maaike is na haar opleiding Personeel & Arbeid en een jaar kopstudie Cultuur, organisatie en management in 1998 gaan werken als HR professional. Al vrij snel ontdekte zij haar voorkeur voor opbouwen en ontwikkelen. Zodra het werk eenmaal soepel verliep, raakte Maaike haar drive kwijt. Dit inzicht deed haar in 2007 besluiten als ZZP'er te gaan werken. Sinds die tijd heeft Maaike uiteenlopende opdrachten vervuld in het HR domein. De rode draad bestaat uit het inspireren van mensen om uit hun comfortzone te treden.

De onderstroom
Maaike is HR vakspecialist met focus op de mensfactor. Zij benadert haar werk vanuit de proceskant en richt zich in de basis op houding en gedrag van medewerkers en leidinggevenden. Om zichzelf te verrijken heeft Maaike in 2009 een coachopleiding afgerond. Nog steeds volgt zij met regelmaat masterclasses om haar kennis op peil te houden. Maaike geeft in haar contact met mensen specifieke aandacht aan de onderstroom. Zij maakt het 'onzichtbare' zichtbaar. Dat leidt in de praktijk tot vernieuwende inzichten en ruimte voor verandering.


Accreditatie Me. en Dantefactor
Maaike is geaccrediteerd partner van de Dantefactor Company en The True Talent Team. Zij is gecertificeerd voor afname van de Me. persoonlijkheidstest en het Dantefactor kompas. Beiden zijn talentenscans die bevlogenheid en werkeffectiviteit meten.

Drive
Maaike wordt gedreven door haar passie voor 'mensen in verandering'. Zij zet zich met plezier in om mensen duurzaam en effectief te verbinden aan de organisatie waarvoor ze werken. Maaike coacht en traint HR professionals, leiders en medewerkers in talentontwikkeling en strategische personeelsplanning. 

Opleiding

2013 Accreditatie Dantefactor Anders
2013 Accreditatie Me. 1 en Me. 2 HBO
2012 Life University: Teamcoaching HBO
2012 Life University: Systemisch werken HBO
2009 Academie voor Counselling en Coaching Anders
1998 Human Resource Management HBO

Talen

Engels Goed

Werkervaring

JAN 2007 - HEDEN HR Business Coach & Trainer Hubé HRM Advies
NOV 2002 - NOV 2003 Personeelsfunctionaris CNV Vakcentrale
OCT 1999 - OCT 2000 Recruiter Hays, Roozen & Van Hoof
APR 1998 - OCT 2000 HR Assistant Cap Gemini
OCT 2003 - JAN 2007 P&O Manager Stichting De Bilthuysen
BEKIJK Het trainingsaanbod
BEKIJK Het trainingsaanbod

New review

Ja   Nee  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

reviews (4) Add review

9,0 Maaike heeft een professionele bevlogenheid die motiverend werkt; zowel voor een groep als binnen een een-op-een gesprek. Zij is in staat om snel tot de kern te komen, daar een passende en theoretisch onderbouwde vertaling van te maken richting een (mogelijke) oplossingsrichting. Krachtig als interventie maar zeker ook als inspiratie!

Ruud van Lent

Type: Deelnemer

8,0 Maaike is een inspirerende trainer. Wat opvalt is haar persoonlijke overtuiging en motivatie om nieuwe inzichten te laten bezinken bij de deelnemer. De vraag “ Wat maakt ons bijzonder en uniek ?“ staat in haar visie centraal en laat je nadenken over welke talenten en voorwaarden daarbij horen. Maaike geeft een inspirerend inzicht dat we soms te druk bezig zijn met het aanpassen aan de omgeving in plaats van uit te gaan van de drijfveren van mensen en organisaties. Nog lang na de sessie borrelt het van binnen, je mag weer doen wat je leuk vind, hebt ruimte gekregen voor inspiratie & energie en gek genoeg volgt de rest dan vaak vanzelf…

Esther Mulder

Type: Deelnemer

9,0 Maaike heeft ons geholpen bij het bepalen van de toekomstige inzet van de afdeling P&O De Kempen. Via een startegische visie op de gewenste inzet van een moderne P&O afdeling en een goede ordening van de werkzaamheden hebben we die inzet kunnen bepalen. Haar aanpak is stimulerend en inspirerend!

Rob Spit

Type: HR - leidinggevende

9,0 Maaike heeft veel kennis van zaken, kan goed de juiste toon vinden om mensen aan te spreken en te begeleiden en is daarnaast een HR-manager en bruggenbouwer die kan denken vanuit het bedrijfsbelang, zonder het persoonlijke belang van betrokkenen uit het oog te verliezen.   

Rik Jansen

Type: HR - leidinggevende

BEKIJK DE WERKWIJZE

Werkwijze

Ik geloof in het “eerst wie, dan wat” principe: niet de functie, maar de mens centraal.

Talent op de juiste plek
Ik help mens en organisatie bij het ontdekken en benutten van natuurlijk talent. Mijn aanpak kenmerkt zich door een combinatie van strategische personeelsplanning en talentmanagement:

"Ik breng in kaart welke natuurlijke talenten men in huis heeft en adviseer hoe en waar dit talent het beste tot zijn recht komt”

Dat doe ik vragen te stellen, heel veel vragen te stellen. Uitgangspunt is het naar boven halen van de kern, datgene waar het werkelijk om draait. Van daaruit ga ik aan de slag. Ik stimuleer mensen om uit hun comfortzone te treden en daag ze uit om hun natuurlijke talenten te benutten. Gelijktijdig adviseer ik de organisatie bij het creëren van randvoorwaarden die dienend zijn aan de kwaliteiten van de mensen.


Interventies
Ik werk regelmatig In trainingen en coachtrajecten met het Dantefactor kompas en/of het Me. model. Beide methoden brengen werkeffectiviteit en bevlogenheid in kaart. Ze dienen als stuur voor een effectieve verbinding tussen mens en werk. 

Talent assessment
Me. meet de onbewuste drijfveren (archetypes) van mensen en hun competenties. De competenties die voortkomen uit drijfveren vertegenwoordigen natuurlijk talent. Ze geven energie. Sommige competenties zijn niet van nature ontwikkeld en komen voort uit aangepast gedrag. Deze competenties kosten energie. Onder hoge druk leiden deze competenties tot stress. 

Talent kompas
De Dantefactor meet de mate van werkeffectiviteit aan de hand van drie factoren: passie, overtuiging en groeimotivatie. Het instrument biedt een praktisch kompas om talent op koers te houden. Het legt de relatie met acht werkcontextvariabelen. Ze staan symbool voor de knoppen waaraan de organisatie kan draaien om werkeffectiviteit te verhogen. 

 

Bekijk de reviews

Expertise

  • Human Resource Management
  • Talent management & POP
  • Werving & Selectie
  • Ziekteverzuim & Vitaliteit
  • Integratie & Diversiteit
  • Didactische vaardigheden
  • Functioneringsgesprekken
  • Loopbaanbegeleiding
  • Overige
NEEM CONTACT OP

Contact