Liesbeth van Reek

Communicatie trainer | trainingsacteur | zorg en overheid

Liesbeth van Reek is geschoold communicatie trainer en acteur, theorie wordt direct ingetraind. Specialisatie: Kort en krachtig zijn.


Omgaan met agressie
BASIS COMMUNICATIE
hogeschool communicatie
expertise in de zorg
korte en duidelijke interventies
geen powerpoint
gedrags demo's
inspirerende gastdocent

Liesbeth van Reek is geschoold communicatie trainer en acteur, theorie wordt direct ingetraind. Specialisatie: Kort en krachtig zijn.

Na de Toneelschool heeft Liesbeth van Reek zich bijgeschoold tot trainer. Het kenmerkende aan haar aanpak is dat zij vaart maakt in een training, veel oefent en uitprobeert, theorie in een praktijksimulatie toetst en een goede aansluiting heeft bij de deelnemers door haar grote inlevingsvermogen.

Vanwege haar enthousiasme en inspirerende manier van werken kan ze voor een energie boost zorgen in een scholingstraject. Als buitenstaander die een team over een drempel heen helpt. Haar werkveld is voornamelijk in de zorg en bij gemeentes.

Oftewel: communicatie trainingen die zich onderscheiden door een grote mate van aansluiting en herkenning. Leren op een interactieve en vooral ontspannen manier.

Liesbeth verzorgt communicatie trainingen met name in de zorgsector.
Betere samenwerking, teambuilding, omgaan met agressie en omgaan met verzuim.
 

WERKWIJZE

Ik breng vaart in een training. Ik gebruik gerichte theorie die ik direct toets, samen met de deelnemers. Aansluiting gegarandeerd.

Ik geloof dat mensen in kleine stapjes leren, en alleen als ze het echt snappen en willen. Dat is de uitdaging. Ik ben door de jaren heen steeds scherper aan het worden; ik zie wat mensen tegenhoudt, wat ze moeilijk vinden en waarom, ik help ze met kleine stapjes verder. In de zorg ben ik als een vis in het water. Omgaan met agressie is mijn meest geliefde onderwerp, omdat het zoveel inzicht geeft en zo bruikbaar is in vele situaties. Door mijn bevlogenheid en enthousiasme werkt het ook zeer inspirerend om mij een dagdeel in te zetten in een groter scholingstraject. Als frisse wind en inspirator.
 

KLANTEN

Liesbeth werkt(e) onder andere voor: HWW Thuiszorg,  Gemeente Medemblik,  Condite,  Thebe Thuiszorg,  Gemeente Ooststellingwerf,  ZonH zorg Noord Holland,  ArboUnie,  Provincie Fryslan,  Zorgkoepel West Friesland,  Leger des Heils,  GVB Amsterdam,  TerraNext,  Sedna Welzijnsgroep


Reviews

Ik heb Liesbeth van Reek leren kennen toen ik zelf werkte als Zorgmanager binnen HWW. Liesbeth heeft 10 teams, gedurende een jaar, voorbereid op het werken in een zelforganiserend team. Ik heb haar ervaren als iemand die makkelijk contact maakt met teams en individuele medewerkers. Zij is betrokken, doortastend maar kan ook confronterend zijn waardoor zaken die eerder niet besproken werden boven water komen. Al haar trainingen worden gekenmerkt door een flinke dosis humor waardoor de medewerkers worden meegenomen in haar enthousiasme. Doordat Liesbeth zowel trainer als acteur is zorgt dit voor een veelzijdige invulling van haar scholingstrajecten.
Tanja de Lange
HR - leidinggevende
Soms werk je met iemand samen en dan stroomt het "als vanzelf". De eerste keer dat we samen een klus oppakten vulden we elkaar woordeloos aan.En 7 jaar later zeg ik met overtuiging: Liesbeth is een hele prettige trainer/ acteur om mee samen te werken! Deskundig, flexibel en serieus voorbereid met een creatieve en vaak innovatieve inslag. En heerlijk praktisch en down-to-earth, maar met de focus op lange termijn leereffecten. Wars van effectbejag en met een heerlijke humor.
Anita Koops
HR - leidinggevende
Ik heb je als enthousiast en bevlogen ervaren, met kennis van zaken, iemand om aan te raden voor dergelijke trainingen.
Susan Huitema
Deelnemer
Liesbeth had de regie goed in handen en er zat een duidelijke opbouw in om het probleem goed te belichten en aan te pakken.De trainingsstof sloot precies aan op de praktijk. De houding van Liesbeth sloot aan bij de groep, ze had precies door hoe ze mijn collega's moest aansturen om tot inzicht te komen. Ze krijgt van mij een 9! Het zou fijn zijn als ze ieder jaar bij ons een training zou kunnen verzorgen.
Ingrid Prins
Deelnemer
Ik heb Liesbeth van Reek leren kennen als een krachtige vrouw die met behulp van eenvoudige metaforen mensen diep weet te raken. Dit heeft een reinigend effect.Ze werkt samen met de groep naar een respectvol resultaat toe. Ons team heeft drie hele mooie trainingsdagen onder begeleiding van haar gedaan.
Mariana Schijf
HR - leidinggevende