Kees de Vaal

(kwaliteits)management

Wie is Kees?

Hij heeft uitgebreide ervaring als projectmanager, procesmanager, afdelingsmanager en kwaliteitsmanager. Sinds 2012 zelfstandig. Na een studie Elektrotechniek aan de Technische Universiteit Delft 30 jaar ervaring opgedaan in de industrie als projectmanager, procesmanager, afdelingsmanager en kwaliteitsmanager bij bedrijven als Philips, Honeywell, Ericsson, NXP. Kennisgemaakt met allerlei aspecten van kwaliteitsmanagement: van implementeren van een kwaliteitsmanagementsysteem tot het toepassen van geavanceerde modellen en het begeleiden van verandertrajecten.

lees meer

kwaliteit

project

proces

audit

reviews (0)

Add review

Klanten

Kees werkt(e) onder andere voor: TNO Management Consultants,  Stichting De Ontmoeting,  Schouten-Nelissen University,  NCOI, 

MEER Over Kees

Wie is Kees

Hij heeft uitgebreide ervaring als projectmanager, procesmanager, afdelingsmanager en kwaliteitsmanager. Sinds 2012 zelfstandig.

Na een studie Elektrotechniek aan de Technische Universiteit Delft 30 jaar ervaring opgedaan in de industrie als projectmanager, procesmanager, afdelingsmanager en kwaliteitsmanager bij bedrijven als Philips, Honeywell, Ericsson, NXP.

Kennisgemaakt met allerlei aspecten van kwaliteitsmanagement: van implementeren van een kwaliteitsmanagementsysteem tot het toepassen van geavanceerde modellen en het begeleiden van verandertrajecten. Een hoogtepunt: het behalen van de Nederlandse Kwaliteitsprijs (Ericsson Telecommunicatie, 1997).

Van 2009 tot 2012 werkzaam als afdelingsmanager bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid als afdelingsmanager, verantwoordelijk voor het ontwerpen en beheren van certificatie- en inspectieschema's op het gebied van brandveiligheid en inbraakpreventie.

Sinds 2012 zelfstandig ondernemer met als specialiteiten: adviseren, trainen, auditeren, publiceren.

Daarnaast ook actief in bestuurlijk werk - bestuur EFQM-NL, NNK, DAQ, Centrale Clientenraad Vitalis -, bij certificatie-instellingen - als voorzitter, penningmeester of lid van bestuur of college van advies -, spreker op congressen, gastdocent bij universiteiten en hogescholen, docent bij Master KwaliteitsManagement van Schouten & Nelissen University, docent bij NCOI.

Co-auteur van drie boeken en van een tiental artikelen over kwaliteitsmanagement. Zie bijvoorbeeld Kwaliteitsmanagement in de praktijk.

Opleiding

2005 EFQM auditor Anders
1998 Reddin Anders
1995 INK-auditor Anders
1992 ISO 9001 auditor Anders
1988 ISBW Anders
1978 Technische Universiteit Delft WO

Talen

Engels Zeer goed
Duits Goed

Werkervaring

MAY 2012 - HEDEN Directeur De Vaal Advies
MAY 2009 - MAY 2012 Afdelingsmanager Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid
JAN 2001 - APR 2009 Business Excellence Manager Philips/NXP Semiconductors
JUN 1992 - DEC 2000 Business Excellence Manager Ericsson Telecommunicatie
JUN 1990 - MAY 1992 Software Manager Philips ODM, ODME
DEC 1978 - MAY 1990 Development manager Philips/Honeywell/PPG/Draeger Medical Electronics
BEKIJK Het trainingsaanbod
BEKIJK Het trainingsaanbod

New review

Ja   Nee  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Werkwijze

Vanuit langdurige praktijkervaring, gecombineerd met enige didactiek, ben ik in staat kennis over te dragen en gedrag te beïnvloeden.

Gedurende mijn carriere heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende organisaties. Dat is waardevol materiaal in een training.

Enerzijds bruikbaar op cognitief niveau: kennisoverdracht, gebaseerd op theorie en praktijkervaring. Hiervoor leent een powerpointpresentatie zich prima, ondersteund door praktijkopdrachten.

Anderzijds zijn trainingen bedoeld om gedrag te leren begrijpen en -waar nodig - aan te passen. Dan werkt het gebruik van een camera goed om gedrag te observeren en te bespreken.

Mijn doelgroep bestaat uit studenten en medewerkers in organisaties die ik train en/of adviseer.

Bekijk de reviews

Expertise

  • Projectmanagement
  • Kwaliteitsmanagement
  • Procesmanagement
NEEM CONTACT OP

Contact