Ingrid Bijl

Training & Development Consultant

Wie is Ingrid?

Een Leven Lang Leren - van eigenzinnige trainer tot Training en Development Consultant met een passie voor zichtbaar en meetbaar resultaat. Eind jaren '90 ontdekte ze, bij toeval, hoe leuk ze het vond om training te geven. Al gauw gaf ze haar baan in de retail op om zich helemaal te kunnen focussen op het verzorgen van training. Ze specialiseerde zich in maatwerktraining omdat ze vind dat een training een directe link moet hebben met de dagelijkse praktijk.

lees meer

Training

Development

Leven lang leren

Evalueren

Resultaat

Rendement

Kirkpatrick

Strategisch Opleidingsplan

reviews (4)

8,0 Ingrid bezit een uitzonderlijk talent om het groter geheel binnen organisaties te doorgronden. Ze weet door een scherpe observatie een analyse te maken van de situatie, de processen en de behoeftes binnen teams. Vervolgens weet ze door haar zorgvuldige communicatie de juiste snaar te raken en mensen constructief in beweging te krijgen. Dit resulteert in een betere samenwerking tussen afdelingen en draagvlak voor veranderingen. Ik kan Ingrid met volle overtuiging aanbevelen

Anonymous

Type: HR - leidinggevende

Bekijk alle reviews

Klanten

Ingrid werkt(e) onder andere voor: Hogeschool INholland,  Hogeschool Holland,  SURFdiensten,  Reinier de Graaf Gasthuis,  Amgen Int.,  Diverse trainers,  Ordina, 

MEER Over Ingrid

Wie is Ingrid

Een Leven Lang Leren - van eigenzinnige trainer tot Training en Development Consultant met een passie voor zichtbaar en meetbaar resultaat.

Eind jaren '90 ontdekte ze, bij toeval, hoe leuk ze het vond om training te geven. Al gauw gaf ze haar baan in de retail op om zich helemaal te kunnen focussen op het verzorgen van training. Ze specialiseerde zich in maatwerktraining omdat ze vind dat een training een directe link moet hebben met de dagelijkse praktijk. Een ondernemer was geboren.

Tussen 2002 en 2008 werd ze regelmatig gevraagd als projectleider Training en Communicatie bij grote (ICT)projecten. Hier ontwikkelde ze haar organisatiesensitiviteit en functioneerde vaak als een brug tussen de vele stakeholders. Ze ontwikkelde trainingen voor projectleiders, managers en vele andere doelgroepen.

De verschillende opdrachten brachten haar vaak in de situatie waar coachingsvaardigheden nodig waren en in 2007 studeerde ze af als Intercultureel Coach/Counselor met als specifieke aandachtsgebieden:  diversiteit en het stimuleren van unieke kwaliteiten.

In het bedrijfsleven kreeg ze steeds meer de vraag: "Wat levert de trainingstrategie die je ontwikkelt nu echt op?" Daarom is ze zich gaan specialiseren in het rendement van training en development, o.a. door het doen van een certificeringstraject bij Kirkpatrick Partners, de grondleggers van 'de 4 niveaus van evalueren'. Sindsdien is ze helemaal op haar plek en begeleid opdrachtgevers bij het ontwikkelen van effectieve trainingsprogramma's. Trainingsprogramma's die helpen bij het behalen van de organisatiedoelstellingen.

Ingrid is intuïtief maar heeft ook een heldere, analytische geest. Dit maakt dat ze snel kan schakelen en kan zien wat het grotere plaatje is en waar de kansen liggen. Haar levenservaring heeft ervoor gezorgd dat ze vanuit innerlijke rust kan werken en luisteren. Haar aanpak is praktisch en resultaatgericht maar ziet daarin nooit de mens over het hoofd.

Opleiding

2014 Organizational Behavior Management Anders
2013 Kirkpatrick Four Levels of Evaluation - Bronze Level Anders
2010 Open Space Technology Anders
2009 Whole Person Process Facilitation Anders
2008 Prince2 Foundation Anders
2008 ITIL v3 Foundation Anders
2008 Intercultureel Coachen en Counselen Anders
2008 Advanced English Anders
2007 Academisch Coach Counselor Anders
2004 Projectleiding2 - Pink Roccade Anders
2002 ITIL Foundation Anders
2002 Functioneel Applicatiebeheer Anders
2000 Didactische Vaardigheden Anders
1985 Opleiding tot Orthoptisch HBO

Talen

Engels Goed
Nederlands Zeer goed

Werkervaring

JAN 2014 - HEDEN Sr. Training & Development Consultant IBTC
DEC 2012 - HEDEN Business Coach Bloom Business Coaching
MAY 2011 - AUG 2013 Consultant IS Staff Development Amgen Corp
JAN 2011 - DEC 2012 Projectleider Communicatie en Training Reinier de Graaf Groep
JAN 2010 - DEC 2010 Projectbegeleiding & Communicatie verantwoordelijke SURFdiensten
APR 2009 - DEC 2010 Beleidsadviseur en projectleider Reinier de Graafgroep
JAN 2008 - DEC 2010 Freelance trainer Diverse opdrachtgevers
JAN 2008 - DEC 2009 Training Lead Information Services (Internationaal) Amgen Corp
JAN 2006 - DEC 2007 Projectleider Training & Communicatie Hogeschool INholland
JAN 2006 - DEC 2007 Communicatie adviseur Diverse opdrachtgevers
JAN 2007 - JUN 2007 Coach Dynamo – Centrum de Bloem (voor vrouwen en moeders)
SEP 1999 - DEC 2005 Trainer Diverse opdrachtgevers
MAY 2002 - DEC 2004 Eindverantwoordelijke standaard desktop Hogeschool INholland
AUG 1992 - DEC 1999 Trainer, optometrist, contactlensspecialist Diverse optiekbedrijven
JUN 1986 - DEC 1990 Orthoptist Ziekenhuis de Heel - Westfries Gasthuis
BEKIJK Het trainingsaanbod
BEKIJK Het trainingsaanbod

New review

Ja   Nee  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

reviews (4) Add review

8,0 Ingrid bezit een uitzonderlijk talent om het groter geheel binnen organisaties te doorgronden. Ze weet door een scherpe observatie een analyse te maken van de situatie, de processen en de behoeftes binnen teams. Vervolgens weet ze door haar zorgvuldige communicatie de juiste snaar te raken en mensen constructief in beweging te krijgen. Dit resulteert in een betere samenwerking tussen afdelingen en draagvlak voor veranderingen. Ik kan Ingrid met volle overtuiging aanbevelen

Anonymous

Type: HR - leidinggevende

9,0 Zo herkenbaar, de problemen die Ingrid schetst als het gaat om het meetbaar maken van je trainingen. Ook ik had daar last van, en ik was blij dat ik Ingrid tegenkwam. Ingrid is een professional, een expert op haar vakgebied en ze is in staat om een materie die best lastig is, uit te leggen op een manier zodat iedereen deze begrijpt. Eigenlijk hoort de kennis die Ingrid overdraagt in de toolbox van elke HRM manager en trainer!

Karin H.

Type: HR - leidinggevende

8,0 Ik heb met IBTC gewerkt op basis van een ‘strippenkaart’ van 5 Skype-sessies van een uur. Een prettige en laagdrempelige manier om de op dat moment actuele issues te behandelen.   Voordat ik met Ingrid Bijl van IBTC ging werken voelde ik al aan dat de gebruikelijke manier van evalueren (alleen een ‘smile-sheet’) niet volstond en was al aan het denken over betere cursistenevaluaties en pre- en post-kennistesten. Dankzij IBTC heb ik daar nu meer kennis van en begrijp ik dat dit eigenlijk nog maar de helft is. Naast de perceptie van cursisten en de feitelijke toegenomen kennis valt er ook nog te denken over gedragsverandering en organisatiedoelstellingen.   Ik heb door het werken met IBTC/Ingrid Bijl een beter begrip van het Kirkpatrick-model en het heeft me betere cursistenevaluaties opgeleverd. Ook heb ik een beter inzicht in de gespreksopbouw met opdrachtgevers. Van alle trainingen op persoonlijk en professioneel vlak die ik de afgelopen periode heb gedaan heeft de begeleiding van IBTC me het meest opgeleverd.   Conclusie: Ingrid Bijl is specialist op het gebied van evaluaties, waarbij het begrip evaluaties dus ruimer gezien moet worden dan de vragenlijst die cursisten krijgen. Als je worstelt met dezelfde vragen als ik, ga dan zeker eens met haar praten!

Lex A.

Type: HR - leidinggevende

9,0 I have worked with Ingrid Bijl several times over the past several years. Ingrid’s kind, clear, and wise way of working with me has always been helpful in moving me to a next step. Often I have come to  Ingrid when I have had dilemmas in my work that felt insurmountable or questions about how to take important steps in my life.   In what way was Ingrid’s coaching helpful to you? Speaking with Ingrid always opens me up to new ideas and perspectives. I find her gentle way of listening and her clear insights extremely useful in helping me to take new steps. Ingrid’s work has been of value to me in giving me insight and clarity in times when I have needed to re-focus and re-evaluate my goals and my purpose. She has helped me to find clarity and this clarity is both useful on a personal level as well as professionally as with this new clarity I find myself taking better business decisions, even when business was not the focus of the talk.

Doris Gottlieb

Type: Deelnemer

BEKIJK DE WERKWIJZE

Werkwijze

Expert op het gebied van leerrendement. Ondersteunt bij het maken van een effectieve opleidingsstrategie en maakt het resultaat meetbaar.

Ingrid Bijl is oprichter en eigenaar van IBTC. Gedurende de afgelopen 15 jaar heeft zij zich als zelfstandig  consultant, coach en trainer gericht op het samenstellen, optimaliseren en evalueren van Training & Development trajecten, veelal bij grote organisaties.

Als één van de weinigen in Nederland zij een certificering behaald bij Kirkpatrick Partners, hét internationale instituut voor het evalueren van trainingsprogramma’s.

Haar ervaring aangevuld met gedegen kennis stelt haar in staat haar klanten te helpen bij het optimaliseren van hun training- & developmentprogramma's en het zichtbaar en meetbaar maken van het rendement hiervan.

Haar klanten waarderen haar analytisch inzicht, haar sensitiviteit en sterke communicatieve vaardigheden.

Zij begeleidt trainers, trainingbureaus en HR-managers en heeft o.a. opdrachten uitgevoerd in de onderwijssector, bij ICT-organisaties, bij zorginstellingen, in de financiële sector. Zowel nationaal als internationaal. 

Bekijk de reviews

Expertise

  • Opleidingsadvies / Learning & Development
  • Human Resource Management
  • Talent management & POP
  • Overige
NEEM CONTACT OP

Contact