Overslaan en naar de inhoud gaan

Hester Macrander

Internationaal gecertificeerd trainer, coach en mediator in Verbindende (Geweldloze) Communicatie. Tevens opleider.

Hester is gefascineerd door wat mensen drijft en hoe zij in hun kracht kunnen staan. Zij zet mensen in hun autonomie en authenticiteit en leert hun effectief af te stemmen en prettig samen te werken, ondanks verschillen. Ze creëert een veilige èn slagvaardige werkcultuur.


Gedragsverandering
Effectieve communicatie
Drijfveren-management
Persoonlijke Kracht
Empowerment
Werkplezier & werkeffectiviteit
Teamvorming
Verbindend leiderschap
Persoonlijke verantwoordelijkheid
Afstemmen in gelijkwaardigheid
Leidinggeven zonder macht
Conflictpreventie
Conflicthantering
Schoonschip-bijeenkomsten
Ethische reflectie
Emotioneel veilige werkcultuur
Presentatievaardigheden
Pitchen
Feedback - Feedforward

Hester is een veelzijdig expert in gedrag en communicatie. Ze kijkt naar de onderlaag: naar wat mensen drijft en hoe zich dat uit in hun communicatie. Hester krijgt snel boven tafel wat er speelt en wat nodig is.

Haar doel is mensen in hun kracht te krijgen, waardoor het werkplezier en de werkeffectiveit verhogen. Daar zijn zelfbewustzijn, eigen verantwoordelijkheid, duidelijke communicatie en gelijkwaardige afstemming voor nodig. Helderheid tussen mensen staat bij Hester voorop.

Opgeleid als neerlandica en als theatermaker is haar grootste fascinatie wat mensen drijft en hoe ze dat (soms niet) uiten.

 

Inmiddels is ze gecertificeerd trainer, coach en mediator in de Verbindende (Geweldloze) Communicatie. Ze werkt in bedrijven en organisaties, op vele terreinen: van teamvorming tot leiderschap. Ze leidt ook trainers, coaches en mediators op.

 

WERKWIJZE

Mijn trainingen zijn altijd een dynamische afwisseling tussen theorie, oefening en reflectie. Ik vind het belangrijk dat deelnemers zich de stof eigen maken en een wezenlijk proces doormaken. Alles wat ik doe is een combinatie van gedrag en communicatie. Daarbij kijk ik altijd naar wat er in de basis leeft, ik krab niet alleen aan de oppervlakte!

Vanuit mijn achtergrond ben ik een expert in presentatievaardigheden en daarnaast heb ik mij sterk ontwikkeld in alles op het gebied van interpersoonlijke communicatie.

Iedereen die meer helderheid wil over wat er speelt in de organisatie, en hoe dat beter kan, dus hoe de organisatiecultuur kan bijdragen aan meer werkplezier en werkeffectiviteit is bij mij aan het goede adres. Het maakt mij niet uit of dat in een commercieel bedrijf is, of in een non-profitorganisatie. Ik werk even graag met leidinggevenden als met de werkenden op de vloer.

 

KLANTEN

Hester werkt(e) onder andere voor: ABNAMRO, Atos Consulting, Friesland Campina, Instituut Mentoris, Attendiz (Speciaal Onderwijs), Ziekenhuis Rijnstate, Radboud Universiteit, DUO, Home-Start, Buurtbemiddeling, Bureau NWO-I, MHB, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, Provincie Noord-Holland, Staatsbosbeheer, UWV, VO-Raad, GGD, diverse Gemeenten, Politie, KNMG, DPA, ArtEZ Hogeschool en anderen.


Reviews

Hester heeft mij laten inzien, dat als ik in contact blijf met mijn gevoelens en behoeften, ik ook beter in contact kan komen met anderen. Verbindende communicatie is voor mij een eyeopener, niet alleen voor de zorg voor mezelf, maar ook voor in het werk dat ik doe.
Noortje
Hester kan goed luisteren wat je vraag is/vragen zijn, deze samenvatten, je gedrag doorgronden en fijne feedback geven. Ze past haar tips aan jou aan, en kan goed zien wat je nodig hebt. Dankzij Hester leerde ik dat ik echt rustiger over moet leren komen in plaats van dit te zien als "hoe ik nu eenmaal ben", haar tips pas ik toe in de praktijk. Niet alleen voor de klas maar ook privé en dit voelt enorm goed. Kortom, ik ben erg blij dat ik van zo'n proffessioneel iemand cursus heb mogen krijgen, en zal haar zeker aanbevelen!
Rianne
Hester is een prettige trainer om mee samen te werken. Voor onze academy verzorgt zij programma's op het gebied van presenteren, profileren & pitchen en (zakelijk) schrijven voor professionals. Deelnemers geven het volgende terug over Hester: duidelijk, direct, positief , enthousiast, geeft goede tips en ze weet waar ze het over heeft.
Karin Raaijmakers
DPA
Prettig aan Hester is de no-nonsense-aanpak en de goede voorbeelden die ze geeft. Daardoor is het leren effectief, diepgaand en tegelijkertijd luchtig.
Mirjam Bisschop
Attendiz
Sterk aan Hester is haar humor. Ook begeleidt ze alles op een duidelijke en aangename wijze.
Tessa Postuma
NTS
De trainingen verlopen in een plezierige energie; Hester heeft veel energie en brengt dat op positieve wijze over op de groep.
Leontine Broekhuizen
ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten Arnhem
Door de oefening met de drijfveren lag meteen open, op een veilige wijze, wat er in ons team leeft. Daardoor konden we goed voortbouwen en in openheid gaan zoeken naar een betere aanpak.
Kitty Horselenberg
ABNAMRO
Bij Hester gaan luchtigheid en diepgang op verrassende wijze samen. Ze is zeer helder, de theorie kwam goed over. Ze schudt iedereen die er serieus inzit even los, maakt alles bespreekbaar, zodat er ook echt iets kan veranderen.
Phuong Le
Moviera