Hester Macrander

Internationaal gecertificeerd trainer - Geweldloze Communicatie.

Hester Macrander is een veelzijdige professional en expert met een lange staat van dienst in geweldloze / verbindende communicatie. Inzetbaar voor lezingen en trainingen toegepast op de werk/praktijksituatie.

 


PRESENTATIEVAARDIGHEDEN
Zakelijk schrijven
communicatie
Moeilijke gesprekken
Verzuimgesprekken
ASSERTIVITEIT
Pitchen
Dagvoorzitter
Persoonlijke coaching
Verbindende communicatie
Geweldloze Communicatie
Feedback

Hester is van oorsprong theaterdocent, theaterregisseur, docent Nederlands en sinds een paar jaar ook internationaal gecertificeerd trainer in Verbindende Communicatie (NonViolent Communication). Hester werkt veel als trainer, dagvoorzitter en procesbegeleider.

Na haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten heeft Hester, naast haar bezigheden als cabaretier en columnist, altijd gewerkt als theaterdocent en later ook als docent Nederlands. Daar is steeds meer het trainerschap uit voortgekomen.

Het was een kleine stap naar presentatievaardighedentrainingen, zakelijk schrijven en trainingen in communicatieve vaardigheden. 
Nu geeft Hester vele trainingen en workshops vanuit de basis van taal en theater, gedrag en communicatie.
 

WERKWIJZE

De hoogste opbrengst van een training of workshop wordt mij betreft bereikt door een glashelder uitgangspunt en doel helder te maken, waardoor mensen vooral zelf aan de slag kunnen.

Ik faciliteer in mijn proces een hoge intensiteit van werken, door mensen veel zelf te laten ontdekken. De leeropbrengst is daarbij in mijn beleving het hoogst. 

Ik doe 'alles' met taal, theater, gedrag en communicatie. Dus ik geef communicatievaardigheden, zakelijk en creatief schrijven, columns en speech-schrijven, presentatievaardigheden en pitchtrainingen, ik begeleid inspirerende talks en geef zelfs werkwoorspelling updates.

Momenteel geef ik vooral veel trainingen en interactieve lezingen in allerlei vormen van 'Verbindende Communicatie'. Teamtraining ('van oordeel naar voorstel'), feedback, assertiviteit, onderhandelen, motivatie, verzuimgesprekken, leiderschap... De kern is steeds de Verbindende Communicatie en die kan op vele manieren uitwerking vinden.
 

KLANTEN

Hester werkt(e) onder andere voor: DPA, Mentoris, ArtEZ, Vinecoaching, Attendiz, Atos Consulting, Anevtus, GGD, GGZ, Politie, Provincies en gemeenten, etcetera.


Reviews

Hester heeft mij laten inzien, dat als ik in contact blijf met mijn gevoelens en behoeften, ik ook beter in contact kan komen met anderen. Verbindende communicatie is voor mij een eyeopener, niet alleen voor de zorg voor mezelf, maar ook voor in het werk dat ik doe.
Noortje
Hester kan goed luisteren wat je vraag is/vragen zijn, deze samenvatten, je gedrag doorgronden en fijne feedback geven. Ze past haar tips aan jou aan, en kan goed zien wat je nodig hebt. Dankzij Hester leerde ik dat ik echt rustiger over moet leren komen in plaats van dit te zien als "hoe ik nu eenmaal ben", haar tips pas ik toe in de praktijk. Niet alleen voor de klas maar ook privé en dit voelt enorm goed. Kortom, ik ben erg blij dat ik van zo'n proffessioneel iemand cursus heb mogen krijgen, en zal haar zeker aanbevelen!
Rianne
Hester is een prettige trainer om mee samen te werken. Voor onze academy verzorgt zij programma's op het gebied van presenteren, profileren & pitchen en (zakelijk) schrijven voor professionals. Deelnemers geven het volgende terug over Hester: duidelijk, direct, positief , enthousiast, geeft goede tips en ze weet waar ze het over heeft.
Karin Raaijmakers
DPA