Heleen de Jonge

Zeer ervaren personal trainer

Wie is Heleen?

Een schat aan ervaring en een scherp oog voor wat er speelt maken dat Heleen veel bereikt met mensen. Heleen heeft de afgelopen twintig jaar haar sporen verdiend als trainer en coach (waarvan de afgelopen 14 jaar voor   trainingsbureau Vergouwen Overduin en daarvoor voor Schouten en Nelissen en andere bureaus).  Voor zowel profit- al non-profitbedrijven heeft zij (groepen) medewerkers en managers gecoacht en getraint om meer uit zichzelf te halen en meer 'uit de verf te komen'. Door de jaren heen heeft Heleen zich ontwikkeld tot toptrainer en -coach.

lees meer

Impact

Personal coaching

Gedurfd presenteren

Persoonlijk leiderschap

Pitch!

mindfulness@work

Improve your self

career coaching

Profileren vanuit persoonlijke kracht

assertiviteit

Stressbestendigheid

Zelfmanagement

Feedback

Lef

Prioriteiten stellen

Hartcoherentie

Interactieve werkvormen

Succestraining

Authenticiteit

Challenge day

Talentontwikkeling

Teambuilding

Meer uit je team halen

Motivatie

Omgaan met verandering

Improvisatie

De kracht van emotie

Ontwikkeling

Succes

Resultaat

Persoonlijke effectiviteit

reviews (3)

9,0   In het afgelopen half jaar heb ik zes coachinggesprekken met Heleen gehad. Ik heb haar ervaren als een zeer betrokken coach, die met gerichte vragen en oefeningen tot de kern van de zaak weet door te dringen. Daarbij weet ze een zeer veilige omgeving te creëren. In een beperkt aantal coachinggesprekken, heb ik daar heeel veel van geleerd en het gevoel dat ik er nu zelf verder mee kan.

Simone de Geus

Type: Deelnemer

Bekijk alle reviews

Klanten

Heleen werkt(e) onderandere voor: ABN AMRO,  KLM,  DAS,  RBS,  UWV,  Rijkswaterstaat,  Gemeente Utrecht,  ASRverzekeringen,  Business-school Amsterdam,  Vergouwen Overduin,  DNB,  KPMG,  Politie, 

MEER Over Heleen

Wie is Heleen

Een schat aan ervaring en een scherp oog voor wat er speelt maken dat Heleen veel bereikt met mensen.

Heleen heeft de afgelopen twintig jaar haar sporen verdiend als trainer en coach (waarvan de afgelopen 14 jaar voor   trainingsbureau Vergouwen Overduin en daarvoor voor Schouten en Nelissen en andere bureaus). 
Voor zowel profit- al non-profitbedrijven heeft zij (groepen) medewerkers en managers gecoacht en getraint om meer uit zichzelf te halen en meer 'uit de verf te komen'.

Door de jaren heen heeft Heleen zich ontwikkeld tot toptrainer en -coach. Met haar persoonlijke benadering weet zij mensen op een speelse interactieve manier te verleiden om stappen te zetten en verantwoordelijkheid te nemen. Zij confronteert, spiegelt, motiveert en geeft concrete handvatten om nieuwe stappen te zetten. Zij stuurt altjd op het bereiken van concrete resultaten met teams en individuen.

 

Naast het geven van groepstraining werkt zij vanuit haar coachingspraktijk op individuele basis met vooral jonge mensen uit organisaties en met particulieren .
 

Opleiding

2014 Provocatief coachen Anders
2010 Gecertificeerd hartcoherentie-coach, Heartmath institute Anders
2008 groepsdynamiek Anders
2007 Coachen met beelden Anders
2004 NLP masteropleiding HBO
2002 Mindfulness MBO
2002 Acteer- en spelopleiding, de TRAP Anders
1990 Arbeid- en organisatiepsycholoog, Universiteit van Amsterdam WO
1990 Dramatherapeut, Hogeschool midden Nederland HBO

Talen

Engels Goed

Werkervaring

JAN 2012 - HEDEN founder Heleen de Jonge Coaching en Training
SEP 1999 - JUL 2013 trainer/coach Vergouwen Overduin
SEP 1998 - SEP 1999 trainer/coach Schouten en Nelissen
SEP 1997 - SEP 1999 Trainer/coach IBO
BEKIJK Het trainingsaanbod

trainingsaanbod

Training

Doelgroep

Soort

'Stresshantering'Hoe kan ik mijn tijd effectief indelen Waar steek ik energie in en waar niet? Hoe zorg ik ervoor dat ik minder energie kwijtraak? Hoe ga ik om met spanning? Hoe kan ik het beste prioriteiten stellen? Persoonlijk actieplan

Voor iedereen die beter om wil kunnen gaan met de (werk)druk en hektiek van alledag

Incompany

Bekijk

'Profileren vanuit persoonlijke kracht'Hoe maak ik mezelf zichtbaar? Hoe kan ik beinvloeden dat anderen mij serieus nemen? Hoe kan ik me zeker voelen en zeker presenteren?

Medewerkers die steengoed zijn maar voorbijgestreefd worden door ‘handigerds’ of die van anderen (baas!) te horen krijgen dat ze ‘zichtbaarder’ moeten worden, daar tandenknarsend mee akkoord gaan en willen leren hoe ze dat op een manier kunnen doen die past bij henzelf en die niet lijkt op die ‘handigerds’...

Incompany

Bekijk

'Presenteren met gemak'-Voorbereiden van een presentatie: hoe maak ik een overtuigend verhaal? - Omgaan met plankenkoorts: rust en flow voelen tijdens het presenteren -Afstemmen en Interactie met het publiek: hoe creëer ik een aangename wisselwerking met mijn publiek? - Hoe maak ik mijn verhaal boeiend en overtuigend? -Hoe kan ik overtuigend overkomen?

Professionals met enige of geen ervaring met presenteren in werksituaties ...die dingen gedaan willen krijgen op het momenten die er toe doen (pitch) ...die een indruk willen achterlaten van ‘impressive’ en ‘on top of things’, omdat ze niet in de voorspelbare valkuilen trappen van voorspelbaar of krampachtig presenteren ...die presenteren willen leren ervaren als iets om naar uit te kijken in plaats van als iets om een nacht wakker over te liggen...

Incompany

Bekijk

'Mindfulness'Wat is Mindfulness? Waarom mindfulness? Uitgangspunten Oefeningen struikelblokken en moeilijkheden Toepassen in het dagelijks leven Inspiratie

Mensen die met meer aandacht, rust en concentratie willen functioneren

Incompany

Bekijk

Indicatie uurtafrief: €170,- en een dagdeel: € 600,-

Bekijk de reviews
BEKIJK Het trainingsaanbod

New review

Ja   Nee  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

reviews (3) Add review

9,0   In het afgelopen half jaar heb ik zes coachinggesprekken met Heleen gehad. Ik heb haar ervaren als een zeer betrokken coach, die met gerichte vragen en oefeningen tot de kern van de zaak weet door te dringen. Daarbij weet ze een zeer veilige omgeving te creëren. In een beperkt aantal coachinggesprekken, heb ik daar heeel veel van geleerd en het gevoel dat ik er nu zelf verder mee kan.

Simone de Geus

Type: Deelnemer

9,0   Onlangs de cursus Mindfulness gevolgd bij Heleen. Deze cursus heeft mij in korte tijd veel gebracht en Heleen heeft hier zeker een positieve bijdrage aan geleverd. Ze heeft snel in de gaten waar de kern van het probleem zit en stelt de juiste vragen die je tot nadenken zet. Tijdens de cursus wist zij een open en veilige sfeer te creëren, waardoor iedereen zich al snel op zijn gemak voelde.

Anke Ruigrok

Type: Deelnemer

9,0 Heleen is zeer opmerkzame coach en weet met en paar rake opmerkingen tot de kern van het probleem te komen. Ze schept een sfeer van vertrouwen en openheid, helpt je om te zien waar jouw obstakels liggen, en leert je hoe met die obstakels om te gaan. Ze prikkelt, zet je aan het denken en wijst je de weg. Als je een goede coach zoekt kan ik je haar zeker aanraden.  

Ingrid Romeijn

Type: Deelnemer

BEKIJK DE WERKWIJZE

Werkwijze

Ik help jonge (20-45) mensen om vanuit zelfvertrouwen en een heldere focus gedurfde stappen te zetten zodat zij optimaal uit de verf komen.

Ik help ze hun onzekerheden te overwinnen en meer uit zichzelf te halen. Ik help hun talenten te ontwikkelen en in te zetten overal waar ze kunnen.  In mijn trainingen leren deelnemers  zich beter te profileren, hun nek uit te steken waar nodig en van zichzelf te laten zien en horen.

Ik help hen te focussen op mogelijkheden, hun eigen leider te zijn en verantwoordelijke keuzes te maken. Bovenal daag ik hen uit uit hun comfort-zone te treden door concrete stappen te zetten. 

Een schat aan ervaring, een scherp oog voor wat er speelt, interactieve werkvormen en uitdagende opdrachten zorgen ervoor dat ik veel bereik met mensen.

Kenmekend voor mij: betrokken, uitdagend, opbouwend en praktisch.
- een gedreven professional die spiegelt, confronteert en meedenkt
- een provocatieve coach die helpt om zaken op te schudden en  in een nieuw perspectief te zetten
- een toptrainer die op een speelse manier mensen in beweging zet.
 

Trainingen die ik onder meer verzorg: 
Pitch! Profileren vanuit persoonlijke kracht; 
Simpel Mindfulness

Persoonlijk leiderschap

In individuele coachtrajecten help ik mensen bij

- Keuzes en dilemma’s op het gebied van loopbaan, leven, werk
- Loopbaanvragen
- Werkgerelateerde vragen; hoe kan ik omgaan met mijn leidinggevende, collega’s, klanten, veranderingen op het werk?
- Creëren van meer rust, balans en overzicht 
- Zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling

 

Bekijk de reviews

Expertise

 • Assertiviteit
 • Timemanagement
 • Worklife balance & Stressbestandigheid
 • Mindfulness
 • Conflicthantering
 • Omgaan met agressie & intimidatie
 • Overige
 • Feedback geven
 • Communiceren
 • Gesprekstechnieken
 • Communicatietechnieken
 • Adviesvaardigheden
 • Presenteren
 • Loopbaancoaching
 • Work Life Balance Coaching
 • Coaching (management)
 • Persoonlijke Effectiviteit
 • Stressbestendigheid
NEEM CONTACT OP

Contact