Harro Willemsen

Senior salestrainer, coach en facilitator Sales Artist

Harro is een gepassioneerde salesexpert en zeer ervaren trainer die professionals de nieuwste commerciële kennis en vaardigheden bijbrengt


SALESTRAINING
ACQUISITIE EN BUSINESS DEVELOPMENT
Salescoaching
Programma ontwikkeling
Internationale salesteams
De Par5 methode®
Business-to-business-verkoop
Opzetten sales academy
Sales Management
SOLUTION SELLING
challenger sales
Verkopen voor inhoudelijke professionals

Harro is een gepassioneerde salesexpert en zeer ervaren trainer die professionals de nieuwste commerciële kennis en vaardigheden bijbrengt. Hij geeft al meer dan vijftien jaar trainingen, workshops, presentaties en coaching op het gebied van business-to-business acquisitie en sales. Hij heeft gewerkt voor meer dan 250 organisaties in de Benelux en internationaal en heeft duizenden professionals opgeleid en gecoacht.

Hij is een echte vernieuwer van het salesvak en ontwikkelt voortdurend nieuwe salesmethodieken en trainingsmethoden. Hij schreef meer dan honderd artikelen, columns en whitepapers en heeft een eigen YouTube kanaal met salesvideo’s. Hij is auteur van 'De Par5 methode', een bestseller over business-to-business-acquisitie.
 

WERKWIJZE

Ik combineer 25 jaar sales ervaring met 15 jaar ervaring als trainer en coach. Als echte verkoopexpert haal ik het maximale uit uw mensen.

Sales is mijn grote passie en met veel plezier sta ik zelf nog dagelijks met mijn voeten in de modder. Ik train, begeleid, coach, ondersteun, inspireer en corrigeer professionals die hard willen werken aan hun vak. Om talent aan te spreken, het enthousiasme aan te wakkeren, de intrinsieke motivatie te ontsluiten en de grenzen van de comfortzone te doorbreken.

Ik ga daarbij uit van de mogelijkheden van mensen en niet van de onmogelijkheden. Oftewel, leer een spits beter scoren en leer hem niet verdedigen. Ik vind dat de kwaliteiten van hun mensen voor de organisatie het enig echte onderscheidend vermogen vormt en daar werk ik aan.

Ervaring

Ik heb meer dan 25 jaar commerciële ervaring, in een grote verscheidenheid aan branches en markten. In de afgelopen vijftien jaar dat ik als zelfstandig commercieel trainer aan de slag ben geweest heb ik salesteams, managers en inhoudelijk professionals geholpen in de ontwikkeling van hun commerciële vaardigheden, kennis en attitude.  

Persoonlijkheid

Het succes van een ontwikkeltraject is voor een belangrijk deel afhankelijk van de persoonlijkheid van de trainer. Ik ben een snelle denker, communiceer direct en houd van een persoonlijke en confronterende manier van werken, met veel humor en zelfspot. Ik houd van hard werken en veel oefenen. Dus beperkte theorie en veel interactief en praktijkgericht aan de slag, waarbij de deelnemers tussen en na de sessies opdrachten mee krijgen om zelf in de praktijk te brengen.

Nieuwste kennis

Het verkoopvak is voortdurend in verandering en commerciële kennis en inzichten raakt snel verouderd. Ik integreer kennis, technieken en ideeën uit de meest recente onderzoeken en nieuwste publicaties in mijn trainingen, workshops en presentaties. Zelf publiceer ik veel nieuwe artikelen, blogpostings en video’s ter inspiratie van mijn vakgenoten.

Visie op trainen en ontwikkelen

Aan de hand van voorbeelden, probleemstellingen, groepsopdrachten en eigen presentaties betrek ik de deelnemers actief bij het proces. Casussen worden zo dicht mogelijk bij de praktijksituatie gehouden, waarbij ik aansluiting zoek bij de aanwezige individuele kennis en vaardigheden. Mijn uiteindelijke doel is hen in staat te stellen een persoonlijk effectiever, doelgerichter en klantgerichter bijdrage te leveren aan de organisatie waar ze werken.


KLANTEN

Harro werkt(e) onder andere voor: CM,  RET,  Nidec,  ABN AMRO,  Comparex,  Transfollow,  Essent,  Mango Mobility,  KVK,  SOA People,  Effectory,  Yacht,  Studentenwerk,  FP International,  Sentech,  Woonfonds,  MKB Nederland,  Ormer,  ING,  Ikea,  Cadran,  DB Telecom,  Achmea,  Renewi,  Linak,  GVB,  Brink groep,  Veneficus,  TNO,  Terres des Hommes,  Smurfit Kappa,  Qdelft,  Prominent,  Language Partners,  HTM,  Internos,  HoorProfs,  Enigma,  Da Vinci,  Hogeschool van Amsterdam,  Hirschmann,  Proact,  Traxion,  Rademaker,  Oerlemans verpakkingen,  Pon Power,  SKIM,  ASM,  FRIS,  TIO University


Reviews

Enige tijd geleden heb ik de sales training van Harro gevolgd. De PAR-5 methode is een hele goede manier om in contact te komen met potentieel nieuwe klanten. De training zat boordevol tips, die ik direct in de praktijk kon gebruiken. Het was op de praktijk gericht en daarbij is Harro een prettig persoon in de omgang. Zeker een aanrader om een training bij hem te volgen!
Arjan Kool
Zolang ik Harro ken (25 jaar) is hij altijd gepassioneerd geweest en gebleven in het verkoop vak. Vanuit vele bestaande verkooptechnieken gecombineerd met zijn eigen ervaringen is hij in staat geweest een eigen visie te ontwikkelen en over te brengen. Zijn passie in zijn trainingen houden je bij de les waardoor er altijd iets blijft hangen waar je wat mee kunt.
Pascal Hamer
De trainingen die ik heb bijgewoond waren leuk en leerzaam.De Par5 methode is in de praktijk super toe te passen. Met deze kijk op sales maak je grote stappen dus voor iedere salesman een aanrader! Complimenten aan Harro voor het enthousiasme waarmee hij zijn passie en vakkennis overbrengt.
deelnemer
Harro heeft vol enthousiasme training gegeven aan ons onervaren team in de verkoop van debattrainingen aan scholen. Door een goede combinatie van theorie en oefenen, heb ik veel geleerd en weet ik nu beter hoe ik de technieken het beste kan toepassen in de gesprekken die ik dagelijks voer
Nicole Nibbering
Met zijn aanstekelijke enthousiasme weet Harro net startende adviseurs te denken vanuit de afnemer. Hierdoor worden win-win situaties gecreëerd. Daarnaast kan hij perfect meedenken met adviseurs die al langer actief zijn, om bijvoorbeeld meer leads te genereren en om te werken met een strategisch plan.
Jan-Dirk Wolsheimer
Via mijn werk heb ik de Par5 training van Harro Willemsen mogen volgen. Erg interessante een leerzame training waarbij sales vanuit een hele andere invalshoek benaderd wordt. Ik heb Harro als een erg goede ervaren salestrainier ervaren. Altijd energiek en vrolijk, veel (live) voorbeelden en neem echt de tijd voor je. Wat ik ook erg goed vond was dat Harro voorafgaand aan de training elke trainee apart nam en inventariseerde waar hij/zij stond en waar behoefte aan was. Zo had ikzelf behoefte om dieper in te gaan op het onderwerp call calling. Ik heb daar, buiten de training om, nog veel nuttige info en tips van Harro voor ontvangen. Zeker een aanrader voor zowel beginnende als de meer ervaren salesman/vrouw!!
Martijn Luijckx
Tijdens een interactieve training met ons Marketing en Sales team werd door Harro echt gewerkt aan inzicht en vervolgens verbetering van het salestraject. De Par-5 methode is een eye-opener.
Linda Mulder