Gijs van der Woude

Interventionair voor mens & organisatie

Wie is Gijs?

"Als ik terug denk aan mijn jongens jaren dan had ik graag vrienden gehad zoals Gijs. Gijs is een echte man die het spel begrijpt en speelt. "Als ik terug denk aan mijn jongens jaren dan had ik graag vrienden gehad zoals Gijs. Gijs is een echte man die het spel begrijpt en speelt.

lees meer

interventionist

ondernemer

verandertrajecten

coaching

Klantgericht Werken

leiderschap

organisatie opstellingen

meetbaar

ROI

confronterend

systhemisch werkend

spiegel

sales

account management

groei

ontwikkeling

onderstroom

moedige managers

menselijke maat

reviews (5)

10,0 Gijs en Kees als begeleiders zijn voor mij: soulmates, een team dat één is, individueel heel bijzondere personen, op gevoel in verbinding met mij als persoon en als man. Gijs en Kees geven zich helemaal, observeren, geven, heeft mij laten groeien, door mij ruimte te geven en mij ruimte doen laten ervaren, ook in de kleinste vorm. Bij Gijs en Kees heb ik volledig vertrouwen gevoeld, de juiste afstand en de mooiste intimiteit. Als professionals zeer kundig opererend, als persoon heel dichtbij gekomen. Hun effect op mij is er een van geluk, van verrijking en van mogen ontvangen. Ik ben Gijs en Kees zeer dankbaar voor het meelopen op mijn reis en daarin mij bevestiging en richting hebben geboden, voor mij als individu en als onderdeel van mijn team. Dank jullie!  

Arthur Hermans

Type: Deelnemer

Bekijk alle reviews

Klanten

Gijs werkt(e) onder andere voor: Realaties: Eneco Joulz,  KPN Telecom,  Rijkswaterstaat,  C1000,  Bavaria,  Boer & Croon,  Unilever NL/ Russia/ South Africa,  OHRA,  Johnson & Johnson,  DAG Media,  VU MC Academie,  Consumentenbond,  HP,  Portaal,  Shell Pernis,  Toppak,  Nederlandse Spoorwegen,  Erasmus MC,  nonprofitorganisaties als The Hunger Project,  vereniging Solidair en TEDxYouth @Amsterdam, 

MEER Over Gijs

Wie is Gijs

"Als ik terug denk aan mijn jongens jaren dan had ik graag vrienden gehad zoals Gijs. Gijs is een echte man die het spel begrijpt en speelt.

"Als ik terug denk aan mijn jongens jaren dan had ik graag vrienden gehad zoals Gijs. Gijs is een echte man die het spel begrijpt en speelt. Vanuit zijn jongensachtige energie trekt hij anderen in een sfeer van samen fantaseren, spelen, creatief experimenten, nieuwe wegen bewandelen, samen werken aan ongewoon resultaat. “Wacht maar eens af, je hebt nog niets gezien tot dat je dit gezien hebt” zou zomaar een uitspraak van Gijs kunnen zijn. Hij laat je in de positieve zin versteld staan.”Een relatie over Gijs van der Woude

Gijs, interventionist, heeft gerenommeerde bedrijven, organisaties en hun medewerkers begeleid. Hij werkt met directies en (management) teams. Rode draad daarbij is blijvende verandering in samenwerking en communicatie in teams én met de klant. Hij heeft zelf een commerciële achtergrond en heeft roots als adviseur in commercie en communicatie.
Zijn huidige werkveld is teamontwikkeling en leiderschapsvragen in organisaties. In deze organisaties werkt hij met teams en hun leiders aan hun groei en ontwikkeling. De implementatie van gedrag en resultaten staat daarbij altijd centraal. Hij werkt met de boven- en onderstroom, de uitgesproken en onuitgesproken zaken. Door de inzet van ruimtelijk werken en organisatie opstellingen helpt hij het voelbare zichtbaar maken. Dit koppelt hij aan de mindset (overtuiging) van het team én van de teamleden individueel. Voor hen is het dan mogelijk de confrontatie aan te gaan in het hier en nu. Het team ontwerpt en stelt dan een uitdagende toekomst vast met concrete resultaten en gezonde onderlinge verhoudingen en werken daar planmatig naar toe.
Het effect hiervan is zichtbaar in het effectief behalen van doelstellingen.
Gijs over zichzelf:

“Ik ga er van uit dat organisaties zelf heel goed weten wat er dient te gebeuren en soms wordt de menselijke maat vergeten of niet gezien. Ik ben de reisleider op de reis die we samen uitzetten om het voelbare zichtbaar te maken en te komen tot werkbare resultaten. “

Gereedschapkist Best Year Yet jaar programma, Lencioni (5 frustraties van teamwork), MBTI, Belbin, Kernkwaliteiten, Roos van Leary, Enneagram, Bateson NLP, karakterstructuren van Wilhelm Reich, 7 eigenschappen van effectief leiderschap van Covey, Systemisch werk in organisaties; (Familie & Organisatie opstellingen en diverse vormen van ruimtelijk werken), Masterclass Sales en Accountmanagement

Opleiding

2013 de Ondernemende Commissaris HBO
2010 Phoenix Opleidingen Maskermaker Anders
2007 Phoenix Opleidingen Professioneel begeleiden Organisaties Anders
2006 Phoenix Opleidingen Systemisch werken Anders
2003 Best Yeasr Yet facilitator Anders
1998 Landmark education Leadership program Anders
1983 Landbouw Hogeschool Wageningen Anders

Talen

Engels Zeer goed
Spaans Voldoende

Werkervaring

OCT 2010 - HEDEN Docent Boer & Croon
MAR 2010 - HEDEN Docent Avicenna Academy for Leadership
NOV 2009 - HEDEN Docent de Baak
FEB 2003 - HEDEN licentie houder Partner Best Year Yet
JAN 2001 - HEDEN mede eigenaar Buro Woudpartners
FEB 2008 - FEB 2013 Partner Professional Capital
JUN 2009 - SEP 2012 mede eigenaar Quetzal en Co
BEKIJK Het trainingsaanbod

trainingsaanbod

Training

Doelgroep

Soort

Bekijk de reviews
BEKIJK Het trainingsaanbod

New review

Ja   Nee  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

reviews (5) Add review

10,0 Gijs en Kees als begeleiders zijn voor mij: soulmates, een team dat één is, individueel heel bijzondere personen, op gevoel in verbinding met mij als persoon en als man. Gijs en Kees geven zich helemaal, observeren, geven, heeft mij laten groeien, door mij ruimte te geven en mij ruimte doen laten ervaren, ook in de kleinste vorm. Bij Gijs en Kees heb ik volledig vertrouwen gevoeld, de juiste afstand en de mooiste intimiteit. Als professionals zeer kundig opererend, als persoon heel dichtbij gekomen. Hun effect op mij is er een van geluk, van verrijking en van mogen ontvangen. Ik ben Gijs en Kees zeer dankbaar voor het meelopen op mijn reis en daarin mij bevestiging en richting hebben geboden, voor mij als individu en als onderdeel van mijn team. Dank jullie!  

Arthur Hermans

Type: Deelnemer

9,0 “Gijs heeft mij meer inzicht en tools meegegeven in complexe sales cases. Gijs geeft meer dan een "sales training" met de speerpunten op persoonlijke visie en een uitdagende begeleiding.”

Henk Kraaij; Account Management

Type: Deelnemer

9,0 “Onze organisatie heeft Gijs gevraagd een Sales trainingstraject te ontwikkelen. Hierbij stond centraal dat er bij onze accountmanagers een positieve beweging tot stand moest worden gebracht, die zou leiden tot meer commerciële focus, meer verkoopinspanningen en daardoor meer resultaat. Gijs, heeft zich vooruitlopend een beeld gevormd van onze organisatie en hierop een training afgestemd. In periodieke trainingssessies zijn er naast theoretische en praktische onderdelen vooral verschillende inzichten aangeboden waarmee bestaande dilemma’s en kwesties in onze eigen werkwijzen konden worden aangepakt. Wat we vooral waarderen is dat Gijs gericht en sturend inging op de bestaande werkwijze en ervaringen van onze accountmanagers. Doorlopend wees hij hierbij op het belang van eigen verantwoordelijkheid en verandermogelijkheden, confrontaties ging hij hierbij niet uit de weg. Deze wijze van trainen heeft steile leercurve opgeleverd waardoor onze accountmanagers op een hoger plan acteren. De training van Gijs heeft voor ons meer opgeleverd dan verwacht.”

Mark van Driel , salesmanager

Type: Deelnemer

9,0 “Na een korte telefonische kennismaking heb ik intuïtief gekozen voor Gijs om op korte termijn een workshop organisatieopstellingen te verzorgen in de VUmc leergang De Innerlijke Krijger. Zijn enthousiasme, flexibiliteit en vooral de zeer open en toegankelijke manier waarop hij contact maakte met de groep hebben de middag tot een succes gemaakt. Ik hoop in de toekomst vaker samen te werken. Dank, Gijs!”

Wanda Straatman

Type: Deelnemer

10,0   "Ik heb het afgelopen jaar het genoegen gehad om met mijn bestuur van mijn studievereniging een leergang bij Gijs te mogen doen. Een bestuursjaar bij onze studievereniging is een zeer intensieve ervaring waarin je zowel sociaal als functioneel tot het uiterste gaat. Dit is dan ook een zeer leerzaam jaar waarin je jezelf en je mede bestuursgenoten een stuk beter leert kennen. De ondersteuning die wij hebben gekregen van Gijs in deze sessies heeft mij ontzettend geholpen in het verwerken van de vele ervaringen die je op doet in zo’n jaar. In de sessies zelf creëerde Gijs een zeer vertrouwelijke en open sfeer waarin het voor mij mogelijk was me open te stellen voor mijn teamgenoten. Ik ben zeer tevreden met het programma dat Gijs met ons op had gesteld èn ik vond de flexibiliteit zijn programma erg fijn. We hebben redelijk wat tijd gestoken in het bespreken en behandelen van actuele issues binnen de groep. Onder de professionele begeleiding van Gijs werd de dynamiek binnen de groep op een hele fijne en mooie manier blootgelegd. Het was een intens jaar. Gijs heeft mijn leerervaring dit jaar enorm vergroot en onze groep meer bij elkaar gebracht. Heel erg bedankt daarvoor!"

Thomas Snuverink


Type: Deelnemer

BEKIJK DE WERKWIJZE

Werkwijze

“Ik ga er van uit dat organisaties zelf heel goed weten wat er dient te gebeuren en soms wordt de menselijke maat vergeten of niet gezien.

“Bij mij kunt u er op rekenen dat ik u met een portie eigenwijsheid, kritische bevlogenheid en oplossingsgericht zal spiegelen in uw vraag. Training an sich is in mijn ervaring niet dé oplossing. Vanuit organisatie perspectief zie ik vaak dat het gaat over leiderschap. Dán krijgt de organisatie het voorbeeld om te volgen en worden gevraagde veranderingen gedragen en vóórgeleefd.
Ik werk graag met moedige managers en directeuren die de bron van de issues en uitdagingen waar ze zich voor gesteld zien, durven aan te kijken.
De issues gaan bijvoorbeeld over klanten die melden dat ze ontevreden zijn over de wijze waarop ze worden gezien en bediend, of over hoe er intern tussen de verschillende afdelingen wordt tegengewerkt.”Wat relaties over Gijs van der Woude zeggen
"Als ik terug denk aan mijn jongens jaren dan had ik graag vrienden gehad zoals Gijs. Gijs is een echte man die het spel begrijpt en speelt. Vanuit zijn jongensachtige energie trekt hij anderen in een sfeer van samen fantaseren, spelen, creatief experimenten, nieuwe wegen bewandelen, samen werken aan ongewoon resultaat. “Wacht maar eens af, je hebt nog niets gezien tot dat je dit gezien hebt” zou zomaar een uitspraak van Gijs kunnen zijn. Hij laat je in de positieve zin versteld staan.”   ·      

“Het BYY programma gaf mij de mogelijkheid om zowel op een leuke en inspirerende wijze aan teambuilding te doen, alsook op een nuttige manier aan concrete doelen te werken. De begeleiding van Gijs was van grote klasse: persoonlijk en professioneel.”   ·      

“Gijs is een zeer gedreven en vaardige facilitator. Hij gaat voor resultaat en beweging. Zijn enthousiasme en eenvoud is aanstekelijk. Een oprecht mens. Zeker om met teams resultaten te behalen kan ik Gijs van harte aanbevelen.”

Bekijk de reviews

Expertise

 • Executive management
 • Startende manager
 • Middle management
 • Teambuilding & Teamleiderschap
 • Leidinggeven
 • Coachend leidinggeven
 • Verandermanagement
 • Strategisch Management
 • Business Development & Innovatie
 • Overige
 • Feedback geven
 • Beïnvloeden
 • Communiceren
 • Gesprekstechnieken
 • Communicatietechnieken
 • Adviesvaardigheden
 • Talent management & POP
 • Acquisitie - New Business
 • Sales training
 • Account management & Strategic selling
 • Sales management
 • Commerciële vaardigheden
 • Onderhandelen
 • Klantgerichtheid
 • Overige
 • Onderhandelen voor inkopers
 • Coaching (management)
NEEM CONTACT OP

Contact