Overslaan en naar de inhoud gaan

Geerke van der Bruggen

Schrijftrainer en copywriter

Mensen beter leren schrijven. Dat is de rode draad. Sinds 2007 werkt Geerke als denk- en schrijftrainer. Daarvoor was ze docent Nederlands.


COPYWRITING
webteksten
snellezen
mindmappen
geheugentechnieken
informatieverwerking
beleidsteksten
overtuigend schrijven
Specialisten
STRATEGISCH SCHRIJVEN
JURIDISCHE TEKSTEN
argumenteren
SPEECHES SCHRIJVEN
wervend schrijven
WINNENDE OFFERTES SCHRIJVEN

Met alle exacte vakken in je pakket voor de studie Nederlands kiezen is bijzonder. Toch besloot Geerke haar passie voor taal serieus te nemen en daar heeft ze nooit spijt van gekregen. Taal is tenslotte in elk vak belangrijk, want teksten spelen nog altijd een cruciale rol in besluitvorming. De juiste insteek kiezen, voorzien wat je woorden bij de lezer teweegbrengen: het is allemaal taal.

Na haar studietijd ging Geerke aan de slag als docent Nederlands. En hoewel ze het inspirerend vond om met jonge mensen te werken, begon het na een paar jaar te kriebelen. Ze was nieuwsgierig naar de wereld buiten de school, waar teksten een heel andere functie hebben. 

Begin 2007 sloeg Geerke dan ook een nieuwe richting in: ze begon bij Vergouwen Overduin als trainer schriftelijke bedrijfscommunicatie. In de vier jaar die ze daar werkte, gaf ze trainingen aan verschillende doelgroepen en bij diverse organisaties. Omdat ze het trainersvak graag combineert met schrijven, startte ze in 2011 Brug in Bedrijf.
 

WERKWIJZE

Hoe houd ik het simpel? Experts worstelen vaak met deze vraag, omdat ze zoveel weten en ook zoveel willen vertellen. Ik help professionals de juiste informatie te kiezen voor hun lezer.

Doelgroep
Ik geef vooral training aan hoogopgeleide professionals zoals juristen, beleidsmedewerkers en andere inhoudelijke experts. Experts die soms moeite hebben hun boodschap te vertalen naar minder ingevoerde lezers. Of die het lastig vinden om lezers mee te krijgen. Ik help ze vanuit het perspectief van die lezer te denken. Zo vergroten mijn deelnemers hun overtuigingskracht en krijgen ze vaak ook meer plezier in het schrijven zelf.

Trainingen

  • strategisch schrijven - het krachtenveld overzien en slim je boodschap kiezen
  • doelgericht schrijven - alleen opschrijven wat relevant is voor je lezer
  • webteksten schrijven - vindbare, aansprekende teksten schrijven die je product of dienst verkopen
  • juridisch argumenteren - heldere argumentatiestructuren opbouwen
  • snellezen - je leestijd slim benutten en snel de relevante informatie uit een tekst halen
  • mindmappen - overzicht creëren en informatie verankeren in je brein

Aanpak
Als trainer heb ik veel oog voor de behoeften van mijn deelnemers. Mijn trainingen zijn interactief en praktijkgericht en daardoor altijd ‘op maat’. Bovendien ontvangen alle deelnemers gerichte persoonlijke feedback, zodat ze inzicht hebben in hun eigen schrijfsterktes en -valkuilen.
 

KLANTEN

Geerke werkt(e) onder andere voor: Schiphol Group,  Pels Rijcken,  Raad voor de rechtspraak,  Ministerie van SZW,  Ministerie van VWS,  AFM,  DAS Rechtsbijstand,  Ministerie van Financiën,  Ministerie van OCW,  Rechtbank Amsterdam


Reviews

Als opleidingsmanager van al dan niet krasse maar zeker kritische professionals (advocaten) is het een uitdaging trainers te vinden die zowel een andere en innovatieve deskundigheid kunnen ontsluiten als de verbinding met de doelgroep kunnen (be)houden. Geerke voldoet hier zeker aan. Zodra je bij Geerke in de 'les' zit, voel je daarenboven haar energie, haar daadkracht en haar warmte. Mocht het bovenstaande de indruk wekken dat Geerke een perfecte trainster is om te leren mindmappen of leren sneller (en beter) te lezen, dan is deze indruk helemaal juist. Ze is in staat om haar oprechte belangstelling te combineren met het geven van een unieke leerimpuls. Onze advocaten en (kandidaat-)notarissen worden hierdoor geprikkeld. En dat wens ik meer professionals toe.
Carolijn Winnubst
HR- leidinggevende
De training Begrijpelijk en overtuigend schrijven was erg nuttig voor me. Het was actief met veel praktijkopdrachten. Ik heb duidelijke handvatten gekregen om een tekst te structureren en zo de boodschap helder te krijgen. Een trainster met passie en enthousiasme!
Deelnemer
De training Begrijpelijk en overtuigend schrijven heeft me veel opgeleverd: inzicht in schrijven vanuit de lezer selecteren van informatie cement voor teksten en de toon Ik heb meer geleerd dan ik had verwacht. Sterke punten van de training zijn: concrete voorbeelden handige modellen persoonlijke benadering
Deelnemer
Goede cursus waarin duidelijk aandacht is voor de specifieke leerpunten van de deelnemers zelf. Aan de hand van voorbeelden (praktijkvoorbeelden van de deelnemers en voorbeeldteksten van de cursusleidster) wordt de theorie heel makkelijk duidelijk gemaakt en is het makkelijk te begrijpen. De opdrachten zijn ook helder en de terugkoppeling vanuit de docent is altijd goed en helder. In het kort een goede leerzame cursus die ik anderen zou aanbevelen.
Jan-Pieter Heijmans
Deelnemer
Geerke heeft aan ons een training Overtuigend en Begrijpelijk Schrijven gegeven. De doelgroep waren collega’s die in hun dagelijkse werk meer en meer hun schrijfvaardigheid in moeten zetten om resultaten te behalen, maar dit niet per se gewend zijn. Geerke heeft op praktische wijze de training vorm gegeven via een combinatie van training en persoonlijke coaching, waardoor het goed aansloot bij de behoefte. Haar energieke stijl van lesgeven werkt aanstekelijk en door de concrete handvatten was de meerwaarde overduidelijk. Het resultaat is zichtbaar door betere stukken, meer plezier in schrijven en een zeer tevreden opdrachtgever!Willemijn Broerse-Rienks
HR- leidinggevende