Eric den Heijer

Zinvolle Jaargesprekken

Wie is Eric?

Eric helpt leidinggevenden om meer uit hun team te halen. Dit doet hij op zijn eigen-wijze: to the point en resultaatgericht. Eric houdt van uitdagende opdrachten. Zoekt u een trainer die met leidinggevende aan de slag gaat om te kijken hoe ze plannings-, coachings- en beoordelingsgesprekken zo kunnen gebruiken dat het hen helpt bij de aansturing van hun team, dan bent u bij Eric aan het juiste adres.

lees meer

jaargesprekken

functioneringsgesprekken

beoordelingsgesprekken

teamdoelstellingen

feedback geven

kpi

talent

teamcoaching

van strategie naar actie

succesvol functioneren

competenties

effectief gedrag

sturen op resultaat en gedrag

reviews (4)

8,0 Eric den Heijer is een uitermate professionele trainer, die meedenkt met mij als opdrachtgever, vorm en inhoud van een training uitstekend realiseert en afspraken nakomt. Deelnemers geven aan goede feedback te krijgen tijdens de training.

Lucy Ann Vredenbregt - Coordinator HR Training en Development, Universiteit Leiden

Type: HR - leidinggevende

Bekijk alle reviews

Klanten

Eric werkt(e) onder andere voor: ING,  Bruynzeel Keukens,  KLM,  Mediq,  Deerns,  Koninklijke Bibliotheek,  Universiteit Leiden,  Open Universiteit,  Universiteit Utrecht,  Politie,  Gemeente Amserdam,  Gemeente Haarlem,  Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk,  Albert Heijn,  Keller Keukens,  Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam, 

MEER Over Eric

Wie is Eric

Eric helpt leidinggevenden om meer uit hun team te halen. Dit doet hij op zijn eigen-wijze: to the point en resultaatgericht.

Eric houdt van uitdagende opdrachten.

Zoekt u een trainer die met leidinggevende aan de slag gaat om te kijken hoe ze plannings-, coachings- en beoordelingsgesprekken zo kunnen gebruiken dat het hen helpt bij de aansturing van hun team, dan bent u bij Eric aan het juiste adres. Een van zijn uitspraken is niet voor niets: "liever een zinvol gesprek en een half ingevuld formulier dan een jaarlijkse rituele dans".
Samen met het top-management en HR kijkt hij bij de voorbereiding van zijn trainingen waar de strategische uitdagingen voor uw bedrijf of organisatie liggen en hoe de jaargesprekken daar aan bij kunnen dragen.

Nieuw samengestelde (management)teams geeft hij een vliegende start en stagnerende teams weet hij weer vlot te trekken. Als geen ander weet hij lastige en soms bijna onbepreekbare issues boven tafel te krijgen en weer lucht te brengen in de onderlinge verhoudingen.

Eric den Heijer trainde sinds de start van zijn trainingsbureau in 2002 duizenden leidinggevenden in het sturen op teamdoelstellingen en werkte met vele operationele- en management-teams. Zowel in de profit- als non-profit sector. Daarvoor werkte hij o.a. 10 jaar bij ING.

Opleiding

1987 Toegepaste Onderwijskunde WO

Talen

Engels Zeer goed

Werkervaring

APR 2013 - HEDEN eigenaar en trainer Zinvolle Jaargesprekken
OCT 2002 - HEDEN eigenaar en trainer Eric den Heijer - training, coaching advies
JAN 1998 - AUG 2003 senior opleidingsadviseur/programmamanager HR ING Nederland
OCT 1992 - JAN 1998 hoofd Opleidingen Westland/Utrecht Hypotheekbank
JAN 1996 - DEC 1996 freelance trainer Associatie voor Coaching
AUG 1987 - OCT 1992 coördinator Bedrijfsgerichte Scholing Twente Educatief
BEKIJK Het trainingsaanbod
BEKIJK Het trainingsaanbod

New review

Ja   Nee  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

reviews (4) Add review

8,0 Eric den Heijer is een uitermate professionele trainer, die meedenkt met mij als opdrachtgever, vorm en inhoud van een training uitstekend realiseert en afspraken nakomt. Deelnemers geven aan goede feedback te krijgen tijdens de training.

Lucy Ann Vredenbregt - Coordinator HR Training en Development, Universiteit Leiden

Type: HR - leidinggevende

8,0 Eric weet op unieke no-nonsens wijze met name het middenkader te ontwikkelen in het voeren van de jaarlijkse beoordelingsgesprekken. Zijn aanpak is direct, maar op een veilige manier, waarbij theorie en praktijk in de juiste verhouding wordt toegepast. Door zijn drang om de organisatie goed te leren kennen, weet hij een juiste aansluiting te vinden tussen wat er geleerd wordt en de praktijk van alle dag binnen onze organisatie. Wij maken al 4 jaar met tevredenheid gebruik van de trainingen van Eric den Heijer.

Caesar Kuipers - Manager HR, Bruynzeel Keukens

Type: HR - leidinggevende

9,0 Eric plaatst de doelen en uitvoering van zijn trainingen altijd in de context van de betrokken instelling en de ontwikkelingen die daar spelen. Daarbij is hij een prettige en professionele gesprekspartner.

Dick Langbroek - manager HR, Koninklijke Bibliotheek

Type: HR - leidinggevende

9,0 Wij hebben Eric ervaren als een gedreven trainer en zeer ervaren materiedeskundige op zijn vakgebied. Naast deze professionele kwaliteiten onderscheidt Eric zich van anderen door de manier waarop hij in staat is in te spelen op de behoeften van zijn klanten.   Hij sluit aan op onuitgesproken wensen en creëert een veilige leeromgeving waarin zowel individuen als groepen tot hun recht komen. Zijn praktische insteek heeft ons veel inzichten en tips gegeven die direct gebruikt konden worden. Hij verstaat de kunst om rond resultaatsturing een zinvolle dialoog tussen manager en medewerker op te bouwen. Voor ons leverde dit een constructieve verbinding tussen de ondersteunende functie van leidinggevenden en de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers.

Hendrik Jan Bot - Head of Leadership Development, ING Insurance

Type: HR - leidinggevende

BEKIJK DE WERKWIJZE

Werkwijze

Ik hou van mijn vak en train vanuit passie en plezier. Onderzoekend en nieuwsgierig. Ik wil weten wat uw bedrijf uniek maakt.

Deelnemers omschrijven mijn werkwijze vaak als kort en krachtig, confronterend waar nodig, en altijd vanuit een basis van respect.

Ik pak graag de 'grote dingen aan', de zaken die er toen doen. En vertaal deze in kleine, concrete stappen. Stap voor stap. Samen met  mijn deelnemers en opdrachtgever.

Teamtraining en -coaching doe ik grotendeels op mijn intuitie. Met een stevige basis vanuit vele opleidingen en ervaringen. Op het terrein van performance management ben ik specialist, met een eigen doorontwikkelde visie en methodiek.

Ik kom graag een keer langs voor een goed gesprek.

Bekijk de reviews

Expertise

 • Executive management
 • Startende manager
 • Middle management
 • Teambuilding & Teamleiderschap
 • Leidinggeven
 • Coachend leidinggeven
 • Verandermanagement
 • Strategisch Management
 • Overige
 • Feedback geven
 • Beïnvloeden
 • Communiceren
 • Human Resource Management
 • Talent management & POP
 • Functioneringsgesprekken
 • Coaching (management)
NEEM CONTACT OP

Contact