Mandré Koops

Zeer ervaren trainer en coach

Wie is Mandré?

Mandré is een bevlogen trainer die al meer dan 25 jaar trainingen geeft op het gebied van zelf-management, presenteren, trainingen voor trainers en beïnvloeding. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die schokkende dingen meemaken Mandré heeft altijd met veel enthousiasme trainingen gegeven. Hij is erop gebrand dat cursisten datgene leren waarvoor ze komen. Dat houdt hem scherp en maakt elke training opnieuw een belevenis.

lees meer

Trainingsaanbod

Bekijk alle trainingen

train de trainer

engelstalige trainingen

adviesvaardigheden

bedrijfsopvang en psychotrauma

presentatietechniek

persoonlijke effectiviteit

time-management

communicatie

coaching

Slachtofferbejegening

Slachtofferhulp

Rampenopvang

GHOR

Didactische Vaardigheden

reviews (0)

Add review

Klanten

Mandré werkt(e) onder andere voor: Openbaar Ministerie,  De Goede Woning Zoetermeer,  Brandweer Schiphol,  Slachtofferhulp Nederland,  Politie Haaglanden,  Heijmans Bouw,  De Nederlandse Bank,  Info Support Veenendaal,  Universiteit Wageningen,  Cordaan Amsterdam, 

MEER Over Mandré

Wie is Mandré

Mandré is een bevlogen trainer die al meer dan 25 jaar trainingen geeft op het gebied van zelf-management, presenteren, trainingen voor trainers en beïnvloeding. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die schokkende dingen meemaken
Mandré heeft altijd met veel enthousiasme trainingen gegeven. Hij is erop gebrand dat cursisten datgene leren waarvoor ze komen. Dat houdt hem scherp en maakt elke training opnieuw een belevenis. Hij weet heel snel een veilige leer-omgeving te creëren voor de cursisten.

Hij heeft vele soorten trainingen gegeven binnen allerlei branches in de profit- en not-for-profit sector. Hij heeft zich ontwikkeld tot een excellente trainer op het gebied van trainingen voor trainers en presentatie trainingen. Hij levert dezelfde kwaliteit in trainingen persoonlijke effectiviteit, zelf- en time-management, beïnvloeden en communiceren.

Daarnaast is hij gespecialiseerd in trainingen voor mensen die in hun werk of als vrijwilliger te maken krijgen met mensen die schokkende dingen hebben meegemaakt. Denk hierbij aan trainingen bedrijfsopvang, trainingen voor vertrouwens-personen en klachtencommissies.

Hij geeft al vele jaren trainingen aan officieren van justitie in het omgaan met slachtoffers en nabestaanden van ernstige geweldsmisdrijven.

Hij is afgestudeerd in de theologie, deed tegelijkertijd een klassieke zang-opleiding en volgde daarna een eenjarige post-hbo-opleiding Trainer Opleider voor het Bedrijfsleven.

Hij heeft zich tijdens zijn lange trainers-loopbaan constant ontwikkeld en is ook zelf steeds opleidingen blijven volgen. Hij combineert al zijn kennis en vaardigheden om cursisten te laten leren.
Hij is flexibel in zijn methodiek. De manier van leren en de vraag van de cursist staan centraal. Soms werkt het heel goed om iets instrumenteels te doen, een andere keer helpt een aanpak vanuit de psycho-drama methodiek of de Dannemiller -aanpak.

Binnen zijn trainingen voor docenten en trainers brengt hij zijn grote ervaring in en kan hij de trainings-situatie die op dat moment ontstaat steeds als illustratie gebruiken. Hierdoor ontstaat een soort van ervarend leren in optima forma.

Hij heeft veel ervaring in de zakelijke dienstverlening: accountancy, banken etc. Ook heeft hij veel gewerkt voor politie en justitie.
Hij was hoofdtrainer in het Quest-programma voor veelbelovende jonge medewerkers van de Nederlandse bank. Ook was hij hoofdtrainer in de opleiding voor Familie-rechercheurs.
Hij is een van de weinige trainers die in de hele veiligheidsketen trainingen heeft gegeven aan mensen die met slachtoffers van geweldsdelicten te maken hebben (politie, justitie, slachtofferhulp en de uitvaartsector).

Opleiding

2013 Estill Voice Training basis en verdieping Anders
2011 Victim Rights in EU Anders
2008 Training Opvang Slachtoffers van Terrorisme Eureste Anders
2004 Beroepsopleiding Dramatechnieken in Trainingen. Lex Mulder Anders
1994 Postdoctorale Cursus Marketing UvU WO
1992 Post-HBO opleiding Trainer Opleider voor het Bedrijfsleven. Hogeschool van Amsterdam HBO
1992 Cursus Large Scale Interventions. Kathy Dannemiller Anders
1990 Doctoraal Theologie. ThUK. WO
1990 Solozang. Conservatorium Zwolle en Amsterdam 1987 - 1990 HBO

Talen

Engels Zeer goed

Werkervaring

SEP 1993 - HEDEN Vennoot Fremington Training & Media VOF
SEP 1993 - SEP 1995 Trainer VTA instituten
NOV 1991 - MAY 1993 Trainer Vergouwen Overduin
APR 1987 - NOV 1991 Trainer Vrijwilligersorganisatie
BEKIJK Het trainingsaanbod

trainingsaanbod

Training

Doelgroep

Soort

Indicatie uurtarief: €199,- en een dagdeel: € 595,-

Bekijk de reviews

New review

Ja   Nee  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Werkwijze

Praktisch mensen in beweging krijgen, zodat ze leren en zich ontwikkelen. Door rust uit te stralen en tegelijkertijd goed door te pakken kan ik snel doordringen tot de kern van de zaak en complexe leersituaties handelen.
Door mijn persoonlijkheid, opleiding en lange ervaring kan ik heel snel veilige leersituaties creëren. Ik ben rustig en empathisch. Tegelijkertijd laat ik niet los en kom ik zo snel mogelijk tot de kern. Soms schud ik mensen door elkaar als dat ze in beweging brengt.

Ik heb een heel praktische aanpak. Mensen moeten wat leren. Als dat niet linksom lukt moet het rechtsom. Daarom ben ik flexibel in mijn methodiek. Ik heb genoeg theoretische kennis tot mijn beschikking om daar eclectisch mee om te gaan. Mensen moeten wel snappen wat ze doen. Soms kan een model die kennis leveren. Tegelijkertijd moet het model vertaald worden naar praktisch handelen.
Daarvoor laat ik mensen oefenen. Soms bijna instrumenteel, soms met methoden uit  bijvoorbeeld psycho-drama. Een methode waarbij de interne dialoog die iemand met zichzelf voert zichtbaar gemaakt wordt in de trainingszaal. Hierbij worden medecursisten ingezet.

Mijn praktische aanpak betekent dat theorie en methoden geen doel op zich zijn, maar slechts een middel om te komen tot het doel van de opdrachtgever.

Ik kan daarbij putten uit Psychodrama, Voice-dialogue, RET, NLP etc.

Bekijk de reviews

Expertise

 • Assertiviteit
 • Timemanagement
 • Conflicthantering
 • Omgaan met agressie & intimidatie
 • Communiceren
 • Gesprekstechnieken
 • Communicatietechnieken
 • Adviesvaardigheden
 • Presenteren
 • Didactische vaardigheden
 • Train de Trainer
NEEM CONTACT OP

Contact