Overslaan en naar de inhoud gaan

Dave Clifford

Leiderschap trainer | executive coach | loopbaan coach | sales

Het ontwikkelen en implementeren van excellente trainingen en coachings-programma's. Helpen van management en ondernemers om veranderingen te realiseren in hun teams en organisatie.


Communiceren, beïnvloeden en samenwerken
executive coaching
life coaching 
klantgerichtheid
leiderschap
Persoonlijke Kracht
coachingskills voor managers
adviesvaardigheden
Verkoopvaardigheden
consultative
praktisch leidinggeven
change management

Dave Clifford (1972)  heeft een bedrijfskundige achtergrond en heeft jarenlang management en sales ervaring opgedaan bij o.a. KPN en Ordina in de rol van key accountmanager.

Na 7 jaar bedrijfsleven is hij zijn passie gaan volgen. Mensen en organisaties in hun kracht zetten en belemmeringen transformeren werd zijn nieuwe doel.

Zijn expertise ligt op het gebied van (persoonlijk) leiderschap, burn-out, loopbaan begeleiding en executive coaching. Hij is een specialist in het toepassen van NLP, Voice Dialoque en het Sociaal Panorama in de context van zowel privé, werk als gezondheid.

Daarnaast heeft hij veel ervaring in de retail, financiële sector, overheid en chemische industrie opgebouwd. Hij is een NLP master, DiSC certified en sinds 2018 een internationaal gecertificeerd Health Certification Coach.

Hij werkt reeds 12 jaar succesvol als freelance trainer, coach voor Boertien en Partners nu BVO. Daar traint hij medewerkers en manamagent op het gebied van (persoonlijk) leiderschap, team en sales skills.

Dave coacht en traint op zowel middenkader, hoger kader als boardroom niveau. 
 

WERKWIJZE

Mijn stijl van coachen is zowel pragmatisch als intuïtief, open en betrokken. Daarnaast weet ik in een korte tijd tot de kern van de zaak te komen en help ik mijn cliënten concreet hun doelen te realiseren.

De afgelopen 16 jaar werk ik met succes voor uiteenlopende organisaties als loopbaan- en executive coach en trainer in diverse Management Development trajecten voor o.a. Ahold, Teijin Aramid, ING, Corbion Total, Jumbo Supermarkten, Arcadis & Van Lanschot Chabot.

Daarnaast begeleidt ik cliënten wekelijks met vragen over het versterken van leiderschap en authenticiteit, omgaan met veranderingen, versterken van zelfvertrouwen en assertiviteit, reduceren en oplossen van angst en stress, ontwikkelen van rust en impact, omgaan met verandering, eenzijdig verbeteren van relaties in zowel management als privé situaties.


Ik coach management in zowel Engels als Nederlands. De vraagstukken op het gebied van leiderschap waar ik voor wordt gevraagd: "Hoe kom ik in mijn persoonlijke kracht?", "Hoe motiveer ik mijn team?", "Wat voor leider wil ik zijn in mijn organisatie?", "Hoe kan ik medewerkers effectief coachen en ontwikkelen?", "Hoe creëer ik een krachtig team?", "Hoe leer ik teams met veranderingen omgaan?".

Vraagstukken op het persoonlijk vlak die ik ontvang zijn:

"Hoe kom ik van mijn angst af?”, "Hoe kom ik van negatieve gedachten af?", Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen?", “Hoe kom ik op voor mijzelf en stel ik duidelijke grenzen?”, “Hoe creëer ik innerlijke rust", "Hoe transformeer ik innerlijke belemmeringen en een negatief zelfbeeld?", "Hoe kan ik eenzijdig verstoorde relaties verbeteren?", "Hoe ga ik om met conflicten en tegenslagen?", "Hoe creëer ik een positieve en krachtige mindset?", "Hoe ga ik effectief met veranderingen om" en "Wat is mijn passie en hoe transformeer ik deze naar een concrete nieuwe rol?”, 

“Als je focust op resultaat,
zul je nooit veranderen.
Als je focust op verandering,
zul je resultaat zien!"
 

KLANTEN

Dave werkt(e) onder andere voor: Aexus BV,  Jumbo Supermarkten BV,  Arcadis,  ING,  Ahold,  Corbion Total,  Teijin Aramid BV,  Deventrade BV,  Volkshuisvesting Arnhem,  Gemeente Amsterdam


Reviews

Ik heb Dave leren kennen vanuit een coachings traject dat werd gestart vanuit coachpoolbeheer “OnzeCoach”. Er was direct een goede klik in ons driehoeksgesprek en een duidelijk coachings traject werd direct ingezet met meer dan verwacht uitstekend resulultaat. Dave weet de juiste vragen te stellen om de medewerkers aan het denken te zetten om zo het beste resultaat te bewerkstelligen. De investering in mensen wordt vaak onderschat en vereist ook profesionele skills die Dave tot in de puntjes beheerst. Een aanrader voor één ieder die potenties zien in medewerkers die moeite hebben met de volgende stap in hun carrière. Een meer dan tevreden.
Hans Lamers
Mechanical Civil Lead Aspen Oss
Dave is naast een professionele coach een fijne en positieve verschijning die mij heeft geholpen tijdens onze sessies om meer bewustwording te ontwikkelen en te leren schakelen in zowel privé als werkomgeving. Elke sessie met Dave sparren over de afgelopen tijd en het gebruiken van zijn tips en tools die hij mij gaf tijdens onze gesprekken zorgden direct voor meer rust in mijn afdeling en mijzelf. De spiegel die Dave mij voorhield, zijn manier van communicatie en vooral hoe hij de tijdens zijn professionele en positieve sessies mij meer bewust maakte om te leren schakelen in de diversie tijd in mensen en zo mijn afdeling op een hoger niveau te krijgen en vooral meer rust in mij zelf te vinden. Super Dave!

Richard Lentjes
Electric Lead FM - Aspen Pharma Group
Dave is voor mij een inspirator en een voorbeeld, een persoon die mij heeft gecoacht naar iemand die ik graag wil zijn. Mooie ervaringen gedeeld en op zowel persoonlijk als zakelijk vlak veel door de verschillende sessies bereikt. Ik heb tijdens onze sessies en mooie ontwikkelings reis gemaakt. Het geloof in mijzelf en hardop kan zeggen ik ben wie ik ben. Dank Dave.

Ingrid Pothoven - Hoogervorst
Als ondernemer kwam ik voor een voldongen feit te staan en mijn onderneming zou ophouden te bestaan. Ik belande in een situatie waarbij er een hoop overpeinzingen op mij af kwamen. De belangrijkste vragen voor mij waren: Wat ga ik nu doen? Wat wil ik doen? en waar krijg ik echt energie van? Ik kwam tot de conclusie dat ik mijzelf niet de antwoorden kon geven waar ik écht achter stond. Na een periode vol onrust en spanningen heb ik besloten om bij Dave mijn coaching te starten. Tijdens de coaching kwam ik erachter dat ik, om mijn vragen te beantwoorden, ook besef moet hebben van wie ik ben, wat ik wil in het leven en wie de mensen om mij heen zijn. Tijdens mijn gesprekken met Dave gaf hij mij ook hier inzicht in. Als dan de puzzelstukjes op de plaats vallen, word je een blij mens. Na ieder gesprek zat mijn hoofd vol. Vol met ideeën, inspiratie maar zeker ook overdenkingen. Zeker niet altijd even makkelijk, maar je kan alleen groeien wanneer je leert van je verleden. De lessen die ik geleerd heb en de inzichten die ik meegekregen heb, hebben er voor mij toe geleid dat ik inmiddels 2 nieuwe ondernemingen ben gestart. Ook op mentaal vlak ben ik sterker en veel relaxter geworden. Ik ben een happier en meer ontspannen versie van mijzelf. Dave, hartelijk dank voor je coaching, je kennis en kunde.
Mandy Jansen van Wees - zelfstandig ondernemer - adviseur horeca & retail
Herstellende van uit een burn out Dave letterlijk tegen het lijf gelopen. Klik was er voordat ik wist wat hij deed. Permanent Mindset change, (OS upgrade om even in IT termen te spreken) via bijzondere sessies. Belemmerend gedrag (perfectionisme, vertrouwen) wist hij heel goed aan te pakken. Hoewel elk persoon anders omgaat met Burnout en Stress heeft het bij mij zeker geholpen tot een ander level te komen waarbij ik geen angst ervaar terug te vallen. Dank!
Freddie Eijbersen - IT specialist Abap
Arcadis
Ik beveel aan: Dave, personal coach. Ik zocht een coach die mij kon helpen bij de vraag of ik als ZZPer of in loondienst verder wil/kan. Dave heeft mij geholpen in de spiegel te kijken. Van durven en doen. Van schrikken en persoonlijke kracht. Van bruut/brutaal en beheersen. Ik ben geen ander mens geworden. Integendeel: ik ben meer mijzelf. En ik heb ook nog antwoord op mijn vraag gegeven. Dave, bedankt voor de op mijn persoon toegesneden ontdekkingsreis, jouw kracht ligt in het schakelen op het moment, het pin-pointen van de échte vragen en de verrassende werkwijze. Als HR professional kan ik Dave van harte aanbevelen. Ik ben er van overtuigd dat hij een toegevoegde waarde is voor alle HR-managers die verdieping zoeken en/of een spiegel buiten de eigen inner circle nodig hebben.
Gerrit van Midloo
HR manager Oerlikon Eldim
I didn't know exactly what to expect from NLP (Neuro-Linguist Programming) techniques until I met Dave Clifford and learned the full potentiality of this approach. Dave is a very skilled coach with broad-based NLP techniques who can drive mind-blowing transformation by challenging one's own believes in an inside-out process. I am very happy with the result.
Andre Medugno - Global Director Inventory and Supply planning
Corbion Group Netherlands
Dave has worked wonders with 2 of my team members, who both got "stuck" in their very demanding roles, in a fast changing organisation, operating in a hectic market. He rebuilt their self confidence, and already after the first sessions the effects were obvious to external customers, management and team members alike. The great thing is: It's not a trick of which the effect wears off. It lasts
Kees Joziasse - Senior Director Research & Development
Corbion Total
Dave is niet alleen een uitstekende coach, maar vooral een hele warme persoonlijkheid. Door zijn jarenlange ervaring kan hij putten uit een scala van technieken die hij inzet om je echt te helpen. Dit in combinatie met zijn luisterend oor, oprechte interesse en hands-on oefeningen is hij in staat om je tot de kern te laten komen. Samen worden de juiste zaken worden aangepakt, oude issues opgeruimd en met nieuwe inzichten en overtuigingen stap je herboren weer naar buiten. 100% energie, 100% focus, 100% resultaat.
Marieke Lamers - Aexus - Driving Innovation
HR manager
Great coaching, excellent listener. Hands on approach since the first day. After being with Dave 10 minutes I am feeling full of energy and I have figured out my game! Seriously recommended. Dave has coached me to balance my energy levels, improve assertiveness and efficiency at work. His approach helps me keeping all balls in the air, to have a better work/life balance, and to manage all uncertainties.
Monica Lopez Lorenzo
Business Manager Teijin Aramid
Dave Clifford is a brilliant executive coach. His methodology, strategies and tools are very useful, not only for business but also for different situations you may face in life. I am extremely grateful for his help and support to go through different challenges, not only for “surviving” them but for succeeding in a way that I had never expected. I highly recommend you take the opportunity to be coached by Dave: it will change your life for the better! Thanks Dave!
Jenifer Mitja - Total Corbion - Application Specialist
Personal Power training 4 days. One of the strenghts of Dave is to immediately create an atmosphere in which you as a client will confide in him and share your deepest thoughts. He manages to reach the core of your issues and has a talent to convince you to take steps in the right direction. I highly recommend Dave if you are in need of inspiration and motivation.
Mohammad ait el Houssi, Reinsurance specialist at NN
Omgaan met weerstand in veranderingstrajecten Je kent het vast wel; het gevoel dat je iets wilt veranderen, maar niet precies weet wat. Dat je alles hebt om eindeloos gelukkig te zijn, maar dat je ‘voelt’ dat er toch iets niet klopt…. Dat je last blijft houden van die ene gebeurtenis, of die ene persoon. Zo was het ook voor mij toen ik naar Dave gegaan ben voor een business coaching ssessie. Ik had een aantal vragen, maar vooral ook een onbestendig gevoel dat er ‘ iets anders moest’. In een krachtige sessie hebben we toen een aantal dingen opgeruimd. De impact hiervan is fantastisch. De interactie met mijn omgeving is veel beter geworden, het is makkelijker voor me in mijn eigen kracht te blijven staan en de bagage waar ik last van had is weg. Ongelooflijk maar waar… je voelt je anders, je reageert anders en je merkt ook dat anderen heel anders op je reageren. In mijn rol als interim manager zit ik vaak in intensieve veranderingstrajecten waarin meestal weerstand een rol speelt. De coaching van Dave heeft me geholpen beter met weerstanden uit mijn omgeving om te gaan. De impact die ik op mijn medewerkers heb is toegenomen en ik merk dat ik mensen makkelijker in beweging krijg. Mijn vraag was een zakelijke, maar ook in de persoonlijke sfeer is er veel veranderd. Ik heb op een positieve manier afscheid kunnen nemen van een aantal mensen in mijn omgeving die geen positieve toevoeging (meer) zijn op mijn leven. En, op een heel natuurlijke wijze, een aantal nieuwe mensen ontmoet die me enorm inspireren. Ook mijn eigen energie is weer sterk toegenomen en ik voel me goed in de dingen die ik doe.
Ilse van Deurze, directeur Additional Consultancy
Werken aan meer rust! Doelstelling van de coaching was werken aan rust, rust creeren, vertrouwen in mijzelf, zodat ik beter keuzes kon maken wat goed is voor mij en waar ik blij van wordt. Op een schaal van 1 onrust tot 10 max rust , gaf ik voor de sessies een dikke 3 en een 8 na de eerste 2 sessies. Daarnaast heb ik nieuwe overtuigingen gekregen waarbij trots zijn op mezelf de belangrijkste is. Dat heeft direct effect op zowel mijn werk als privé leven. Lastige opmerkingen/feedback komen wel aan, maar niet meer recht in mijn hart. Hierdoor kan ik veel beter de situatie evalueren zonder daarbij te denken dat ik bijvoorbeeld een slechte manager ben. En het helpt om echt te kijken naar wat IK wil en vind en welke keuze ik wil maken, los van wat anderen van mijn vinden. En dat geeft weer rust… Én ik weet nu wat mijn belangrijkste waarden in mijn leven zijn waaraan ik de keuzes die ik maak in mijn werk en privéleven kan toetsen. De sessies bij mijn business coach Dave, waren zeer ontspannen en ik kreeg de ruimte om te zijn wie ik ben. De manier van coaching werd echt op mijn behoefte aangepast, wat werkt wel en wat niet. Door de coaching kreeg ik net die overtuiging die ik nodig had om verder te komen. Ik zie het als een onderhoud van jezelf, het is heerlijk even alle aandacht te krijgen én je wordt er een blijer en gelukkiger mens van waar iedereen in je omgeving van profiteert!
Sabine van Gennep, Hoofd zorgteam neonatologie at Rijnstate
Dave Clifford is een zeer gedreven trainer die risico durft te nemen. In de sessies die ik met hem heb meegemaakt, is hij steeds op zoek naar de juiste aanpak voor specifiek die deelnemer. Dat geeft meerwaarde. En daarom neemt hij eigenlijk geen risico, maar toont hij lef.
Gerrit Streekstra, trainer, coach op Nijenrode Business University
In de zomerperiode heb ik de driedaagse training ""Klantgericht communiceren met impact" gevolgd bij Dave Clifford. Ik heb hem tijdens de training leren kennen als iemand die zeer geinteresseerd is in de persoon en goed weet waar ontwikkelpunten zitten. Ook gaf hij heldere feedback over waar je sterke punten zitten en hoe je deze beter kunt benutten. Doordat hij in de training zelf ook heel benaderbaar was en goed het groepsgevoel wist neer te zetten creerde hij een veilige en vertrouwde omgeving waar je je meteen thuis voelt. Op deze manier werd de bijdrage versterkt waardoor je ook van elkaar kunt leren en ook je eigen "ik" durft bloot te leggen om je zelf te kunnen ontwikkelen. Ook het werken met een acteur was zeer effectief. Kortom, ik kan iedereen de training die Dave Clifford geeft aanbevelen. Iemand met verstand van zaken, persoonlijk en aandacht voor ontwikkeling, maar ook versterking van de sterke punten die je al hebt. Mijn complimenten!

Mark Marshal, Accountmanager Corporate Clients ING