Charlotte Wout

Trainer, coach, Verandermanager

Wie is Charlotte?

Charlotte is een zeer gedreven kwalitatief hoogwaardige professional werkzaam als Trainer en Coach met veel praktijkervaring in ondermeer managementposities binnen de profit als non for profit sector (C level). Opdrachtgevers lopen met haar weg omdat zij het hoogsthaalbare resultaat combineert met een prettige aanpak die altijd aansluit bij wat de klant wilt. Charlotte gebruikt haar expertise, opleidingen, werk- en levenservaringen om teams en individuen in hun kracht te zetten en te faciliteren naar duurzame resultaten en verbeteringen; Zij  staat bekend als trainer, coach en verandermanager die wezenlijke transformaties begeleidt bij individuen, teams en organisaties. Denk aan onderwerpen rondom leiderschap, effectiviteit, agile implementatie en samenwerkingsvraagstukken.

lees meer

Trainingsaanbod

Bekijk alle trainingen

Organisatie ontwikkeling

Teamontwikkeling

Leiderschap

Prestatie verbetering

Creatief Leiderschap

Zelfsturende teams

Persoonlijk Leiderschap

Meer impact

Praktijkervaring

Training

Individuele - en team coaching

Mentale Fitheid en Vitaliteit

Octogram

Disc

Enneagram

MBTI

NLP

The Work

Strategisch adviseren

Transformational Presence

Teamfases van Tuckman

reviews (16)

10,0 Samen met Charlotte geef ik trainingen en steeds weer ben ik onder de indruk van de manier waarop zij de aanwezigen weet te raken met de juiste snaar. Zij leeft zich feilloos in, luistert echt en weet steeds weer precies te zeggen wat helpend is.

Meike van Til GeM training

Bekijk alle reviews

Klanten

Charlotte werkt(e) onder andere voor: Profit & Non profit sector,  Zorg (Abrona, Arkin, GGZIngeest, UMC Utrecht) ,  Onderwijs ,  Bedrijfsleven (Heineken, PWC, BDO, Media Markt etc.) ,  Non Profit (Hartstichting, Cordaid),  Gemeentes (Haarlemmermeer, Amsterdam) , 

MEER Over Charlotte

Wie is Charlotte

Charlotte is een zeer gedreven kwalitatief hoogwaardige professional werkzaam als Trainer en Coach met veel praktijkervaring in ondermeer managementposities binnen de profit als non for profit sector (C level). Opdrachtgevers lopen met haar weg omdat zij het hoogsthaalbare resultaat combineert met een prettige aanpak die altijd aansluit bij wat de klant wilt.

Charlotte gebruikt haar expertise, opleidingen, werk- en levenservaringen om teams en individuen in hun kracht te zetten en te faciliteren naar duurzame resultaten en verbeteringen;

Zij  staat bekend als trainer, coach en verandermanager die wezenlijke transformaties begeleidt bij individuen, teams en organisaties. Denk aan onderwerpen rondom leiderschap, effectiviteit, agile implementatie en samenwerkingsvraagstukken. Ook maakt zij gebruik van teamanalyses om te bepalen wat er nodig is als teams niet lekker lopen. Ze wordt door opdrachtgevers omschreven als een sprankelende, creatieve, verbindende en bovenal intelligente vrouw die snel tot de kern komt van wat er speelt. Zij kan wat zij waarneemt treffend en kernachtig verwoorden. En met een groot empathisch vermogen en met haar intuitie weet zij als geen ander het vertrouwen te winnen van personen en groepen, zonder in te boeten op doortastendheid en resultaatgericht. 

Na haar universitaire studie Bedrijfskunde, heeft Charlotte diverse internationale opleidingen en trainingen gevolgd op het terrein van Menskunde, waaronder organisatie ontwikkeling, training en coaching, veelal in het buitenland (US, UK en daarbuiten).

Opdrachtgevers geven haar terug dat ze razendsnel schakelt, intelligent is en haar humor, intuitie en verbindende toon inzet om zaken op een prettige en heldere manier bespreekbaar te maken. 

Ze startte haar carrière bij ING (eerst als Consultant later als MT lid). Daarna was zij werkzaam bij Warchild (directie teamlid) en werd zij door diverse NGO's gevraagd voor het begeleiden van  innovatietrajecten als facilitator. Als onderneemster heeft zij een tweetal startups opgezet alwaar zij kennismaakte met de Agile filosofie. Vanuit haar huidige bedrijf Bear In Mind heeft zij zich verder ontwikkeld tot allround veranderaar, waarbij zij altijd de verbinding zoekt tussen ratio en intuïtie, cultuur en structuur, de menskunde en de bedrijfskunde. 

Tevens is zij verbonden aan:
- THNK als fellow, School voor Creatief Leiderschap.
“At THNK, executive leaders learn to scale up their impact with new skills, tools and mindsets".
- De Baak, Executive Pool
- Johan Cruyff Instituut, Coach binnen Master Coach opleiding;
- CBRKO, Geregistreerd docent 
- House of Performance, Mngdby Netwerk;
- Institute for The Work en Center for Transformational Presence (USA)

Helpt opdrachtgevers met:
- Teamontwikkelingsvraagstukken: Samenwerking, Luisteren, Vertrouwen, Dysfunctioneren van teams, Teamanalyse (fases van Tuckman) voor prestatie verbetering, begeleiden van zelfsturende teams, intervisies.
- Leiderschap: Vergroten van leiderschap binnen organisaties.
- Persoonlijk ontwikkelingsvraagstukken: Omgaan met stress, grenzen stellen, meer impact in management stijl, vergroten maximaal potentieel.

Expertise:
- Mindset, Agile en teamcoaching, Individuele (loopbaan) begeleiding en vitaliteitsvraagstukken;
- Organisatie ontwikkeling, cultuur programma's, verandermanagement;
- Individuele - en team coaching;
- High Performance team interventies op operationeel, tactisch en strategisch level.

 

Opleiding

2018 Enneagram In Business Certificering
2015 THNK Executive Leadership Proram Certification
2014 Transformational Presence & Leadership Coaching Certificering
2013 The Work van Byron Katie Institute The Work
2011 Franklin Covey Train de Trainer Program Certificering
2010 NLP Practioner Certificering
2008 De Baak Leadership Program Certification
1996 UvA Bedrijfskunde MsC.

Talen

Nederlands Vloeiend
Engels Zeer goed

Werkervaring

MAR 2011 - HEDEN Management team Lid WarChild
JAN 1970 - HEDEN Managementposities ING
BEKIJK Het trainingsaanbod

trainingsaanbod

Training

Doelgroep

Soort

Indicatie uurtarief: €175,- en een dagdeel: € 700,-

Bekijk de reviews

New review

Ja   Nee  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

reviews (16) Add review

10,0 Samen met Charlotte geef ik trainingen en steeds weer ben ik onder de indruk van de manier waarop zij de aanwezigen weet te raken met de juiste snaar. Zij leeft zich feilloos in, luistert echt en weet steeds weer precies te zeggen wat helpend is.

Meike van Til GeM training

10,0 I had the wonderful opportunity to be facilitated in The Work Of Byron Katie with Charlotte. Charlotte provided a safe, supportive and gentle space for me to explore my stressful beliefs. Charlotte”s presence and insights during the facilitation allowed me to go deep into my inquiry to find my own truth. I would recommend Charlotte as a coach to support you in any areas of life that are holding you back from feeling free.

E. Milbourne, EMA Counselling, Tasmania, Australia

10,0 "Deze teamdag was geweldig! Veel nieuwe inzichten en verrassende uitkomsten. We hebben spanningen binnen ons team geanalyseerd en met succes de betekenis erachter weten te ontrafelen. Wij zijn gegroeid als team! Absoluut de moeite waard om een dag met je team deze training te volgen. Echt een aanrader voor elk team."

Founders MisterGreen Electric Lease

10,0 " Ik heb veel meer zicht op wat mij ten diepste drijft en Lotte heeft mij laten ervaren dat ik echt mijn ware bestemming mag gaan volgen".

Coachee, GGZ Ingeest

9,0 Overall waardering van de 2 daagse module : 8.5 In opdracht van en in samenwerking met: Van den Broek & Partners - "Lotte brendt de stof leuk en interessant over, grappig en leerzaam" - " Ze heeft een prettige manier van trainen, vooral het geven van praktijkvoorbeelden en het onderdeel feedback geven was zeer nuttig". Masterclass Deelnemers, Module Strategisch Adviseren voor de HR Business Partner

Van den Broek & Partners

8,0 "Hierbij ontvang je van mij het evaluatierapport voor de Masterclass: De transitie naar een lerende en wendbare organisatie op 19 juli 2018. De deelnemers geven de bijeenkomst een rapportcijfer van gemiddeld een 8,3. Naast de positieve feedback een ontzettend mooi rapportcijfer! Het is zeker een geslaagde bijeenkomst geweest" .

Nederlandse Vereniging van Personeels Adviseurs

10,0 "Ik blijf de oefeningen toepassen zodat het eigenlijk een soort automatisme wordt. Als ik de neiging heb om in mijn oude patroon te vallen dan sta ik even stil, tel tot 10 en denk aan de oefeningen die ik samen met Lotte heb gedaan".

BDO Partnertraject

9,0 "Op een schaal van 1-10 zou ik mijn coach traject een 9 geven. Er is een hele goede klik, waarbij Lotte mij echt heeft kunnen helpen/coachen om daarin mezelf te onderzoeken."

Rayon Manager, Heineken

8,0 ‘Inspirerend, het zet je echt weer even aan het denken hoe geautomatiseerd je soms eigenlijk bezig bent’ ‘Verfrissende cursus die je anders doet kijken naar je eigen gedachten’ ‘Inzichtgevend in de groei en fixed mindset, leuke concrete voorbeelden’ ‘Voorbeelden, oefeningen en materie, top!’ ‘Heel interessant en nuttig, heeft mij echt aan het denken gezet’ ‘Inzicht gekregen in waar stress vandaan komt en hoe ik het kan ombuigen’

NHS " Van hard naar Hart werken"

9,0 "Jeetje echt een eye - opener deze training" " Boordevol mooie inzichten, die direct toepasbaar zijn in mijn werk"

Arkin in het kader van Vitaliteits Programma

9,0 " Ik heb Charlotte leren kennen als mede bestuurder bij Healthnet TPO. Charlotte is gedreven en direct, zij focust op de opgave van de organisatie en in staat om kritisch te zijn waar nodig en betrokken te zijn waar gewenst. Haar kennis van business heeft Healthnet geholpen in een cruciale fase van haar bestaan." B. Gielen, Partner Twijnstra Gudde, leiderschap en Organisaties

HealthNetTPO

9,0 "When you are looking for a lady that is real active, creative, original, social and intelligent, go to Lot. When she agrees that you can call her Lot, your business is already boosted." Jan van Zwieten, Rector NBA en Partner Mentally Fit International

Netherlands Business Academy

9,0 k heb Charlotte lang geleden leren kennen als een vriendelijke, intelligente, beschouwende vrouw, die in staat is veel voor elkaar te krijgen in complexe omgevingen, omdat ze in staat is van strategisch en beschouwend tot een meer praktisch niveau als begripvol gesprekspartner te functioneren. Charlotte combineert empathie en sensitiviteit met commercieel inzicht en is in staat, eerder dan vele anderen, dominante trends te herkennen en te vertalen naar haar eigen business, wat die business ook is. Ik ben er trots op dat Charlotte nog steeds onderdeel van mijn netwerk is en kan iedereen aanraden met haar te werken, want op Charlotte kun je simpelweg altijd rekenen. En dat is een belangrijke kwalificatie, die tegenwoordig zeker geen vanzelfsprekendheid meer is.

Arko van Brakel

9,0 “Charlotte is een sprankelende, creatieve, ondernemende, innemende en bovenal slimme vrouw die snel tot de kern komt van wat er speelt, zowel op het persoonlijk als op het zakelijke vlak. Zij kan wat zij waarneemt treffend en kernachtig verwoorden. Charlotte heeft een groot empathisch vermogen en met haar sociale antennes weet zij als geen ander het vertrouwen te winnen van personen en groepen, zonder in te boeten op door-tastendheid. Kortom: ik kan Charlotte warm aanbevelen.” Frans Stibbe, Managing Partner Deloitte Legal BV

DHL Pipers/Deloitte Legal

9,0 " Charlotte is a driven social entrepreneur with a smart mind, a big heart and a strong business intuition. She can be trusted to always provide a refreshing, independent, honest perspective combined with a practical, hands-on orientation. I truly enjoyed working with her.” Menno Van Dijk, former McKinsey & Company tenured Director , CEO at THNK School of Creative Leadership.

THNK, School of Creative Leadership

9,0 " Charlotte is a driven social entrepreneur with a smart mind, a big heart and a strong business intuition. She can be trusted to always provide a refreshing, independent, honest perspective combined with a practical, hands-on orientation. I truly enjoyed working with her.” Menno Van Dijk, former McKinsey & Company tenured Director , CEO at THNK School of Creative Leadership.

THNK, School of Creative Leadership

BEKIJK DE WERKWIJZE

Werkwijze

Ik  heb toegang tot vele (meet) instrumenten, waaronder: Enneagram, Octogram, Disc, Talentenscan etc. en die ik kan inzetten als start van een (team) traject. Mijn aanpak sluit naadloos aan bij de klantvraag en de instrumenten in mijn rugzak zijn altijd dienend aan het beoogd resultaat.  MBTI, NLP, Agile way of working, The Work, Franklin Covey, Teamanalyses mbv modellen als Tuckman, Lencioni, 1-op-1 (loopbaan) coaching, Improvisastie technieken, Transformatief leiderschap, Appreciative Inquiry en Ennegram In Business kunnen als inzichtgevende interventies worden ingezet.

Ik kan zeer snel schakelen tussen de harde inhoudelijke kant en de zachte kant en vanuit mijn achtergrond ben ik een professioneel leider, een agile adept en organisaties helpt in het vergroten van hun effectiviteit, merkbaar in omzetcijfers.

Ik help opdrachtgevers met: 
- Teamontwikkelingsvraagstukken: Samenwerking, Luisteren, Vertrouwen, Dysfunctioneren van teams, Teamanalyse (fases van Tuckman) voor prestatie verbetering, begeleiden van zelfsturende teams, intervisies.
- Leiderschap: Vergroten van leiderschap binnen organisaties.
- Persoonlijk Leiderschap: Omgaan met stress, grenzen stellen, meer impact in management stijl, Meer impact, vergroten maximaal potentieel.

Door de combinatie van ervaring en opleidingen heb ik een diep inzicht verkregen in hoe ons denken (aannames/overtuigingen/oordelen) voor 100% ons gedrag bepalen. En hoe we in onze voortdurende zoektocht naar liefde, waardering en goedkeuring handige (coping)strategieën hebben ontwikkeld, die zich hebben vastgezet in (gedrag)patronen.

Deze patronen komen tot gedrag tot uiting op de werkvloer en blijven zich voortdurend herhalen, zolang we onze overtuigingen die erachter schuilgaan niet onderzocht hebben. Onze overtuigingen maken ons op den duur onvrij, minder wendbaar en maken dat we in the long run aan mentale fitheid, vitaliteit en werkplezier inboeten. Dat is zonde en onnodig!

 

Bekijk de reviews

Expertise

 • Executive management
 • Startende manager
 • Middle management
 • Teambuilding & Teamleiderschap
 • Leidinggeven
 • Coachend leidinggeven
 • Verandermanagement
 • Strategisch Management
 • Business Development & Innovatie
 • Assertiviteit
 • Worklife balance & Stressbestandigheid
 • Veranderen / omgaan met verandering
 • Conflicthantering
 • Creatief denken & handelen
 • SCRUM / AGILE
 • Feedback geven
 • Storytelling
 • Beïnvloeden
 • Communiceren
 • Gesprekstechnieken
 • Communicatietechnieken
 • Adviesvaardigheden
 • Presenteren
 • Vergaderen
 • Human Resource Management
 • Functioneringsgesprekken
 • Loopbaanbegeleiding
 • Train de Trainer
 • Sales training
 • Loopbaancoaching
 • Work Life Balance Coaching
 • Coaching (management)
 • Persoonlijke Effectiviteit
 • Stressbestendigheid
 • ZZP - coaching
 • Ondernemers coaching
 • Coachingsvaardigheden
 • Overige

Branches

 • Grote accountants
 • Verzekeraars
 • Hypotheekverstrekkers
 • Bankwezen
 • Gemeenten
 • Universiteiten & Hogescholen
 • Voortgezet onderwijs
 • Volwassenenonderwijs
 • Ziekenhuizen
 • Jeugdzorg
 • Geestelijke gezondheidszorg
 • Consultancy
 • Grote advocatenbureaus
 • Bakkersbedrijf
NEEM CONTACT OP

Contact