Jeroen van Wijngaarden

Sparringpartner in Leiderschap, Communicatie en Groei

Begon als trainingsacteur en ontwikkelde door naar trainer. Nu combineert hij beide vakken met elkaar. Hij draagt graag zijn kennis, ideeën en skills bij aan mensen die aan hun vaardigheden en innerlijke drijfveren willen werken.


Duurzaam samenwerken
persoonlijke groei
systemisch werken
teamwork
visie ontwikkelen
bedrijfsopstellingen
agresssie

Gefascineerd door hoe mensen "ticken en clicken" draagt hij graag zijn kennis en ideeën over aan mensen en organisaties die hun leiderschap, groei en communicatieskills willen ontwikkelen.

 "Groeien gebeurt in de chaos. Om de chaos weer te structureren is vaak hulp van buitenaf nodig. Jeroen begeleidt mensen, teams en organisaties naar een nieuwe balans die eenvoudiger is en minder energie kost. 

 Zoeken naar alternatieven geeft mensen een keuze. Een keuze geeft invloed. Invloed geeft mensen kracht
 

WERKWIJZE

Ik vind niets zo mooi als mensen laten ontdekken wat ze doen, hoe ze de dingen effectiever kunnen doen en wat hun drijfveren zijn. Het onderzoeken van alternatieven geeft mensen een keuze. Een keuze geeft invloed. Invloed geeft mensen kracht.

Bewuster leven en verbinden. In contact zijn met wat we werkelijk nodig hebben. Wat we werkelijk willen in ons leven en bedrijf. Dat is de zoektocht waar ik graag mijn bijdrage aan lever.

Ik ben ervan overtuigd dat de wereld een fijnere plaats is als wij mensen goed in contact zijn met onze eigen drijfveren en met de context om ons heen. Dat zijn de twee aspecten die ons vormen. Het in kaart brengen van de bestaande belemmeringen en versterkingen maakt dat we op een hoger bewustzijnsniveau kunnen leven en ons krachtiger kunnen verbinden met onszelf en onze omgeving. Daardoor leveren we een resultaat in ons leven wat ons werkelijk eigenwaarde geeft.

Daarbij is het lijf leidend en niet het hoofd. Het lichaam leert onbewuste patronen van handelen en denken. Een duurzame verandering kan volgens mij alleen ontstaan, als niet alleen het hoofd, maar ook het lichaam iets nieuws leert. Het lijf is immers altijd het voertuig dat het gewilde ook uit moet voeren. In een training of coaching werk ik daarom graag met leerformats die zowel de cognitie, het gevoel als ook het lichaam aanspreken. Ik noem dat body-learning.

Met mijn ervaring als Senior trainingsacteur kan ik direct instappen in een casus die zich voor doet in een training. Het allerliefst zet ik een acteur in omdat de traide van deelnemer, trainer en acteur heel veel kracht in zich bergt. Ik maak in mijn trainingen steeds vaker gebruik van mijn kennis van systeemcoaching en bedrijfsopstellingen. Een individu is mijns inziens niet los te zien van het systeem waarin hij functioneert. Passie, kennis en humor zijn daarin mijn sleutels om te komen tot het gewenste resultaat.
 

KLANTEN

Jeroen werkt(e) onder andere voor: Ikazia Ziekenhuis,  Ministerie van Defensie,  Treant Zorggroep,  Ministerie van Binnenlandse Zaken,  Innovam


Reviews

Ik ben Wolter Zwijnenburg. DGA van Lens. Een optiekbedrijf van drie winkels gevestigd In Utrecht, Arnhem en Deventer en vier ziekenhuispraktijken. Lens heeft 54 medewerkers. Jeroen van Wijngaarden heeft twee jaar lang de training en coaching van mijn medewerkers gedaan. Hij heeft de begeleiding altijd goed verzorgd. Jeroen heeft met mij altijd het programma vooraf doorgenomen, zodat bekend was aan welke vaardigheden gewerkt zou worden. De voorbereiding was prima, de rapportages achteraf waren dat ook. Jeroen heeft makkelijk toegang tot trainingsacteurs en kan zo aan zijn training meerwaarde geven. Ik heb binnen mijn bedrijf gemerkt dat de vaardigheden van mijn medewerkers zijn verbeterd. Ik ben tevreden over de resultaten van het trainings- en de coachingstraject.
Wolter Zwijnenburg
HR - Leidinggevende