Germa de Visser

Facilitator, trainer & prestatiecoach

Germa combineert haar business achtergrond met een persoonlijke benadering als psycholoog. Zij gaat uit van talent en een praktijkgerichte manier van leren. Individuele doelen koppelen aan de organisatiedoelstellingen voor maximaal resultaat!


persoonlijke effectiviteit
Talent
Persoonlijke Kracht
Profileren
Stress Management
Werk-privé balans
Assertiviteit
TIJDSBEHEER
MONDELINGE COMMUNICATIE
GESPREKSVAARDIGHEDEN
overtuigend presenteren
samenwerken
BEÏNVLOEDEN
Feedback
OMGAAN MET LASTIG GEDRAG EN CONFLICTEN
TACTISCH OPTREDEN
BIRKMAN-METHODE
Management Drives
Transactionele Analyse
VOICE DIALOGUE
RET

Germa is sinds 2005 trainer/coach op het gebied Persoonlijke Effectiviteit, Communicatie en Prestatieverbetering van individuen en organisaties.


Zij heeft een HEAO Economisch Linguïstisch diploma en heeft tijdens haar studie een jaar in Londen gestudeerd en gewerkt. In Londen kwam zij erachter dat haar persoonlijke kracht ergens anders lag, en in 2000 is zij begonnen aan de studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Ze is afgestudeerd in de Arbeids-en Organisatiepsychologie en de Sociale psychologie en heeft daar ook een trainersopleiding gevolgd. De combinatie tussen een bedrijfskundige achtergrond en een mensgerichte aanpak zorgt ervoor dat Germa snel tot de kern komt en dat zij de context waarin mensen werken goed begrijpt. 


Zij heeft als trainer ervaring opgedaan bij de Universiteit van Amsterdam, en is daarna als intern trainer bij de Bijenkorf op de HR afdeling gaan werken.

Sinds 2006 heeft zij zich als trainer, coach en adviseur bij Vergouwen Overduin verder verder geprofessionaliseerd. Germa heeft ruime ervaring opgedaan met acquisitie, ontwikkeling en evaluatie van (grote) trajecten voor diverse organisaties (profit en non-profit) en doelgroepen. Met als doel de prestaties van individuen en organisaties te verbeteren.

 

WERKWIJZE

Sinds 2003 ben ik werkzaam als trainer & coach en combineer ik mijn business achtergrond met een persoonlijke benadering als psycholoog. Ik ga uit van het talent van mensen en een praktijkgerichte manier van leren. Individuele doelen koppelen aan de organisatiedoelstellingen om maximaal resultaat te bereiken op de werkplek. Mijn rol als trainer is daarbij om de juiste interventies voor-tijdens-na de training in te zetten. Ik voel goed aan wat er speelt in een groep en ben open, enthousiast en concreet. Ik zie het trainersvak als een ambacht, waarbij ik als procestrainer in co-creatie met de klant, de deelnemer en de acteur resultaat creëer.


Expertisegebieden
• Persoonlijke Effectiviteit (o.a. Persoonlijke Kracht, Stress Management, Werk-privé balans, Assertiviteit, Time Management, Profileren)
• Mondelinge Communicatie (o.a Gespreksvaardigheden, Overtuigend Presenteren, Samenwerken, Beïnvloeden, Feedback, Omgaan met lastig gedrag en conflicten, Tactisch optreden)
• Personal coaching

Specifieke branches:
• Retail: o.a Bijenkorf, Ahold, Heinz
• Banken: o.a. ING, ASR, Kempen & Co, DNB, ABN AMRO, NN, RBS
• Accountants: o.a PWC, KPMG, Deloitte, Mazars, E&Y
• Overheid: o.a Rijksacademie, IGZ, Deltares, UWV

Bijzondere doelgroepen:
• Trainees: o.a. Ahold Traineeship met Gamification
• Internationale trajecten in het Engels (o.a DNB in Bratislava)
 

KLANTEN

Germa werkt(e) onder andere voor: Ahold,  T-Mobile,  Bacardi,  KPMG,  PWC,  ABN Amro,  DNB,  IGZ,  Bijenkorf,  Heinz,  Kempen & Co,  NN,  RBS,  Deloitte,  UWV,  Deltares


Reviews

Na een paar belangrijke gebeurtenissen op mijn werk, was ik even mijn persoonlijke kracht en uitstraling kwijt. Maar na een paar sessies van Germa had ik ook zo weer te pakken. Door oprechte belangstelling voor mijn zoektocht en het zeer snel kunnen herkennen van mijn slechtste kwam kwam al snel met de voor mij juiste aanpak. De spiegel voorhouden, mij laat inzien wanneer ik in mijn kracht ben en wanneer mijn energie weg ebt. Daarnaast mij zelf laten bepalen welke vijf belangrijke zaken in mijn werk het gaat en dat ik mij vooral moet concentreren. Germa, bedankt en tot ziens!
Deelnemer
Germa is een sterke, slimme en energieke vrouw met humor. Veelzijdig, met passie voor het trainersvak! Ik heb veel duo trainingen met haar gegeven en dit was zeer plezierig. Ze kan goed samenwerken maar ook solistisch is ze sterk. Germa is een fijne ervaren trainer / coach die ik iedereen van harte kan aanbevelen!
Collega trainer
Ik werkte voornamelijk met Germa samen in internationale projecten. Wat ik bijzonder vind in Germa is een unieke combinatie van twee talenten gezien de meeste gedragstreinen / coaches. 1. Germa heeft bewezen een zeer professionele personal trainer / coach te zijn die de kunst van 'verleiding' beheerst: (bijna) alle mensen oprecht laten reflecteren op zichzelf, zonder de voorspelbare one liners en confrontaties. Laten we dit 'de zachte kant' noemen. 2. Germa is de dochter van een echte ondernemer en dat blijkt: ze is zichtbaar gemakkelijk in contact met mensen uit het bedrijfsleven en begrijpt hun behoeften en realiteiten. Laten we dit 'de harde kant' noemen. Door deze twee talenten, die vaak worden vertegenwoordigd door slechts één persoon, gelijktijdig te combineren, Germa blijkt een zeer effectieve trainer / coach voor de zakenwereld. Verbinden door anderen te begrijpen en ervoor te zorgen dat ze zichzelf echt tegelijkertijd veranderen. Daarnaast is Germa een gewetensvolle organisator en planner, wat haar een betrouwbare en betrouwbare professional maakt. Ten slotte is ze door haar bekwame (Engelse) taalvaardigheid een aanwinst voor de (internationale) zakenwereld.
Internationale