Overslaan en naar de inhoud gaan

Eric den Heijer

Senior trainer/coach - Zinvolle Jaargesprekken

Eric helpt leidinggevenden om meer uit hun team te halen. Dit doet hij op zijn eigen-wijze: to the point en resultaatgericht.


JAARGESPREKKEN
functioneringsgesprekken
beoordelingsgesprekken
teamdoelstellingen
feedback geven
kpi
Talent
Teamcoaching
VAN STRATEGIE NAAR ACTIE
SUCCESVOL FUNCTIONEREN
COMPETENTIES
EFFECTIEF GEDRAG
STUREN OP RESULTAAT EN GEDRAG

Zoekt u een trainer die met leidinggevende aan de slag gaat om te kijken hoe ze plannings-, coachings- en beoordelingsgesprekken zo kunnen gebruiken dat het hen helpt bij de aansturing van hun team, dan bent u bij Eric aan het juiste adres. Een van zijn uitspraken is niet voor niets: "liever een zinvol gesprek en een half ingevuld formulier dan een jaarlijkse rituele dans".
Samen met het top-management en HR kijkt hij bij de voorbereiding van zijn trainingen waar de strategische uitdagingen voor uw bedrijf of organisatie liggen en hoe de jaargesprekken daar aan bij kunnen dragen.

Nieuw samengestelde (management)teams geeft hij een vliegende start en stagnerende teams weet hij weer vlot te trekken. Als geen ander weet hij lastige en soms bijna onbepreekbare issues boven tafel te krijgen en weer lucht te brengen in de onderlinge verhoudingen.

Eric den Heijer trainde sinds de start van zijn trainingsbureau in 2002 duizenden leidinggevenden in het sturen op teamdoelstellingen en werkte met vele operationele- en management-teams. Zowel in de profit- als non-profit sector. Daarvoor werkte hij o.a. 10 jaar bij ING.
 

WERKWIJZE

Ik hou van mijn vak en train vanuit passie en plezier. Onderzoekend en nieuwsgierig. Ik wil weten wat uw bedrijf uniek maakt.

Deelnemers omschrijven mijn werkwijze vaak als kort en krachtig, confronterend waar nodig, en altijd vanuit een basis van respect.

Ik pak graag de 'grote dingen aan', de zaken die er toen doen. En vertaal deze in kleine, concrete stappen. Stap voor stap. Samen met  mijn deelnemers en opdrachtgever.

Teamtraining en -coaching doe ik grotendeels op mijn intuïtie. Met een stevige basis vanuit vele opleidingen en ervaringen. Op het terrein van performance management ben ik specialist, met een eigen doorontwikkelde visie en methodiek.

Ik kom graag een keer langs voor een goed gesprek.
 

KLANTEN

Eric werkt(e) onder andere voor: ING,  Bruynzeel Keukens,  KLM,  Mediq,  Deerns,  Koninklijke Bibliotheek,  Universiteit Leiden,  Open Universiteit,  Universiteit Utrecht,  Politie,  Gemeente Amserdam,  Gemeente Haarlem,  Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk,  Albert Heijn,  Keller Keukens,  Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam


Reviews

Wij hebben Eric ervaren als een gedreven trainer en zeer ervaren materiedeskundige op zijn vakgebied. Naast deze professionele kwaliteiten onderscheidt Eric zich van anderen door de manier waarop hij in staat is in te spelen op de behoeften van zijn klanten. Hij sluit aan op onuitgesproken wensen en creëert een veilige leeromgeving waarin zowel individuen als groepen tot hun recht komen. Zijn praktische insteek heeft ons veel inzichten en tips gegeven die direct gebruikt konden worden. Hij verstaat de kunst om rond resultaatsturing een zinvolle dialoog tussen manager en medewerker op te bouwen. Voor ons leverde dit een constructieve verbinding tussen de ondersteunende functie van leidinggevenden en de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers.
Hendrik Jan Bot
Head of Leadership Development
ING Insurance
Eric plaatst de doelen en uitvoering van zijn trainingen altijd in de context van de betrokken instelling en de ontwikkelingen die daar spelen. Daarbij is hij een prettige en professionele gesprekspartner.
Dick Langbroek
manager HR
Koninklijke Bibliotheek
Eric weet op unieke no-nonsens wijze met name het middenkader te ontwikkelen in het voeren van de jaarlijkse beoordelingsgesprekken. Zijn aanpak is direct, maar op een veilige manier, waarbij theorie en praktijk in de juiste verhouding wordt toegepast. Door zijn drang om de organisatie goed te leren kennen, weet hij een juiste aansluiting te vinden tussen wat er geleerd wordt en de praktijk van alle dag binnen onze organisatie. Wij maken al 4 jaar met tevredenheid gebruik van de trainingen van Eric den Heijer.
Caesar Kuipers
Manager HR
Bruynzeel Keukens
Eric den Heijer is een uitermate professionele trainer, die meedenkt met mij als opdrachtgever, vorm en inhoud van een training uitstekend realiseert en afspraken nakomt. Deelnemers geven aan goede feedback te krijgen tijdens de training.
Lucy Ann Vredenbregt
Coordinator HR Training en Development
Universiteit Leiden