Overslaan en naar de inhoud gaan

Bas van Riet

Commercieel (praktijkgericht)Trainer & Coach

Bas is een gedreven salestrainer met passie voor zijn vak en heeft zelf veel verkoopervaring opgedaan in diverse commerciële functies.


Verkoopvaardigheden
Coaching on the job
Consultative Selling
Hostmanship
Aankoopcoach
Onderhandelen
netwerken
acquisitie
relatiebeheer
cold calling
Account Management
verkooptechniek
zelfvertrouwen
Praktijkgericht
Birkman salesgrid
lef
MindSet
usp > UBM
Linkedin
Talent
Entrepeneur
confronteren en inspireren
ondernemer

Bas heeft de mooie combinatie van training en sales. Dat betekent dat hij klantgericht denkt en onderneemt, ook als oprichter van Dutch Training Professionals. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in diverse sales functies heeft Bas in 2007 de overstap gemaakt naar de wereld van training en coaching.

Hij heeft gewerkt als trainer in vaste dienst bij onder andere Vergouwen Overduin en sinds begin 2012 is hij begonnen als zelfstandig trainer op het gebied van commercie en klantgerichtheid.

Naast het geven van commerciële trainingen is hij zelf ook altijd actief gebleven op het gebied van verkopen en netwerken en combineert hij zijn trainingservaring met zijn eigen sales-ervaring.

 

WERKWIJZE

Opdrachtgevers helpen succesvol te zijn/worden geeft mij een heerlijk gevoel! Zowel als founder en matchmaker bij Dutch Training Professionals als commercieel trainer.

Verder helpen

Het helpen, delen, geven en mensen/organisaties laten groeien is iets wat ik graag doe, mij een goed gevoel geeft en een tweede natuur is geworden. Mijn natuurlijke enthousiasme en nieuwsgierigheid kan ik daar dan ook helemaal in kwijt.  

Sales is een vak apart

Sales is in mijn ogen een vak apart. Een mooi, soms onderschat en intrigerend vak waar veel bij komt kijken zoals o.a. zelfkennis, productkennis, mensenkennis, branchekennis, klantgerichtheid, lef, vertrouwen, nieuwsgierigheid, enthousiasme, doorzettingsvermogen, motivatie, communicatieve vaardigheden en natuurlijk de juiste attitude.

Confronterend en inspirerend met respect voor het individu

Met mijn nieuwsgierigheid en sterk analytische vermogen zorg ik ervoor dat ik talenten en aandachtspunten van deelnemers snel en doeltreffend signaleer. Als ik daarbij moet confronteren schroom ik daar niet voor maar ik zorg wel altijd voor de juiste balans.  Deelnemers worden voor, tijdens en na de training door mij aangezet tot zelfreflectie om er voor te zorgen dat de bewustwording en/of het geleerde daadwerkelijk toegepast wordt in de eigen praktijk.

Interactie en afwisselend. Leren is ook Fun.

Daarnaast streef ik er altijd naar dat de interventies verbindend, interactief, afwisselend en met enthousiasme en fun worden gegeven.

Eerlijk en betrokken

Bovenal ben ik eerlijk en probeer ik mijzelf zo snel mogelijk overbodig te maken. U/de deelnemer moet het doen! Desgewenst denk ik natuurlijk graag mee over een vaste rol, next step of opfrissingsmomenten maar alleen als dat toegevoegde waarde heeft en/of u zelf de expertise niet in huis heeft. Mocht een training of interventie in mijn ogen dan ook geen gewenst resultaat hebben dan hoort u dat ook zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Doelgroep

Met mijn confronterende stijl (oprecht en met respect) weet ik ook de meer ervaren verkopers wakker te schudden maar qua doelgroep heb ik een zwak voor junior en medior salesprofessionals en geniet ik er het meest van om met hen aan de slag te gaan.
 

KLANTEN

Bas werkt(e) onder andere voor: ABN Amro,  Aegon,  Alliander,  Arag,  Arval,  Bacardi,  CBRE,  CBS Outdoor,  Cegos,  De Nederlandsche Bank,  Deltares,  Eneco,  Ernst & Young,  Essent,  Fortis,  Gemeente Zwolle,  Het huis Opticiëns,  ING,  Kvk Amsterdam,  Mazars,  Mediaplanet,  Mees Pierson,  Ministerie van financiën,  Nationalevacaturebank.nl,  Nedap,  NUON,  OV media,  Randstad,  Reed Business,  Tele2,  Telfort,  TradeDoubler,  TrafficBuilders,  UWV,  VNU Vacature Media,  Ziggo,  Werkspot en meer...
 


Reviews

Bas heeft mij aangemoedigd en op scherp gezet. Hij heeft mij bewust gemaakt van mijn kwaliteiten door zijn enthousiasme en zijn expertise. Wat hij me vooral heeft laten zien is dat je niets in de weg hoeft te staan om betere resultaten te bereiken. Ik kan zondermeer zeggen dat Bas bij elke organisatie meer zelfbewustzijn en betere resultaten kan genereren. Ik heb meerdere sales trainers meegemaakt in mijn carriere, maar Bas is degene waar ik het meest aan heb gehad. Bovenal is het gewoon erg leuk om met hem samen te werken omdat hij echt is en geen interesse veinst.
Klaas Jan Woudman
Bas heeft de kwaliteit om zich volledig in te leven in ieder individu die hij voor zich heeft. Hier maakt hij optimaal gebruik van door geen standaard boekje te volgen maar past zich helemaal aan de cursist, omgeving en het moment.
Anonymous
Ik ervoer Bas is als een van de weinige trainers die je enthousiast meetrekt en uitdaagt. Hij richt zich op jouw persoonlijk doel en resultaat. Hij weet razendsnel te schakelen, waardoor dit kan. Als je dit toelaat, wordt je bewust van jouw pad en raak je in een versnelling en is het begin van jouw resultaat gegarandeerd.
Dennis van Gils
Afgelopen maand heeft Bas mij en mijn collega's 3 dagen commerciële training gegeven. Door zijn enthousiasme, drive en humor zorgt Bas dat er een goede leeromgeving ontstaat waarbij iedereen zich lerend (dus kwetsbaar) opstelt. Bas kan op een prettige manier kritisch en confronterend zijn en is eerlijk in zijn feedback. Dat houdt me scherp en stimuleert mij om nog veel meer te leren. Door de dynamiek tijdens de trainingen (filmpjes en praktijkoefeningen) heb ik heel veel plezier gehad tijdens de trainingen en heb ik een nieuwe energieboost gekregen. Bas, bedankt!
Anonymous
Bas heeft de gave om zich als trainer volledig in te leven in de cursist. Wat me meteen opviel, was zijn kwaliteit om heel snel en erg goed te schakelen tussen de diverse niveaus van de aanwezige cursisten, zodat iedereen voldoende aan bod kwam, aspecten leert of verbetert en zodoende met een tevreden en voldaan gevoel huiswaarts kon gaan. De dag was in een roes voorbij en ik zag niemand op zijn of haar horloge kijken.
Roy Müller