Overslaan en naar de inhoud gaan

Anna Huisman

Trainer, team- en managementcoach

Anna ontwikkelt en geeft trainingen aan het bedrijfsleven, de overheid en de zorgsector. En coacht teams en leidinggevenden; onder andere op het gebied van samenwerken en verandermanagement.


TEAMBUILDING
transitiemanagement
Management Drives
Belbin
Appreciative Inquiry
Empathisch luisteren
Teamcoaching
Samenwerking
drijfveren
leiderschap
teamontwikkeling
teamrollen
systemisch werken

De roots van Anna liggen in de zakelijke dienstverlening, bij IBM. Na ongeveer 10 jaar werkzaam te zijn geweest in de marketing & communicatie-professie maakte ze de overstap naar peoplemanagement. 

Hoewel het marketing & communicatie-vak heel dynamisch was, bleek het 'mensenwerk' echt haar passie te zijn. Haar missie: medewerker en organisatie inspireren tot een andere manier van denken en handelen om onderlinge werkrelaties te optimaliseren. Zodanig dat het de kwaliteit van werk en leven ten goede komt en doelen sneller en makkelijker behaald worden.

Na een aantal jaren in het peoplemanagement vakgebied te hebben gewerkt, startte ze in 2003 haar eigen organisatie: Inspiration at Work. Ze was gedreven om met haar kennis en vaardigheden anderen verder te helpen en maakte de voor haar logische stap naar trainer & team- en managementcoach.

Sindsdien ontwikkelt en geeft ze trainingen aan het bedrijfsleven, de overheid en de zorgsector. En coacht ze teams en leidinggevenden; onder andere op het gebied van samenwerken en verandermanagement.

Haar motto is dat leren, ontwikkelen en plezier hand in hand gaan. Een training mag leuk zijn, graag zelfs! Dat verhoogt het lerend effect nog meer. 

Een ander motto is 'walk the talk'. Door de jaren heen heeft Anna zelf de nodige opleidingen en trainingen gevolgd en aan den lijve ervaren dat persoonlijke coaching je helpt om je idealen sneller te realiseren.

Ze kan zich dus helemaal vinden in de woorden van Stephen Covey: houd de zaag scherp!
 

WERKWIJZE

Trainer, team- & managementcoach, gericht op het versterken van het zelfsturend en probleemoplossend vermogen

Ik ben trainer, team- & managementcoach, gericht op het versterken van het zelfsturend en probleemoplossend vermogen van organisaties, teams en medewerkers.

‘Onderstroom’ begeleider bij organisatieverandering, slagvaardig en pragmatisch ingesteld. 

Ik houd van pionieren en ben enthousiast en betrokken en inspireer graag tot een andere manier van denken en handelen. Zodanig dat het de kwaliteit van werk en leven ten goede komt en doelen makkelijker en sneller behaald kunnen worden.

Leren is leuk. En nieuwe inzichten opdoen en je communicatieve vaardigheden vergroten maakt het leven een stuk makkelijker!

Gecertificeerd trainer & NLP coach. 

Specialismen:

  • Team & Management coach:
    Bijvoorbeeld: teambuilding kookworkshops als 'Koken met Belbin' (teamrollen in kaart brengen) of de 'Zes Sterren Keuken' (drijfveren in kaart brengen) om de samenwerking te optimaliseren. 

  • Transitiemanagement
    Onder andere met behulp van het gedachtegoed van Systemisch Transitie Management teams effectief meenemen in de verandering zodat ze weer geïnspireerd verder kunnen!

    Het gedachtegoed van Appreciative Inquiry (Waarderend Onderzoeken) maakt vaak onderdeel uit van mijn training & coaching omdat dit positieve (verander)energie oplevert. In plaats van kijken naar 'waar gaat het mis' kijken naar 'hoe ziet de ideale situatie er uit'

  • Training Empathisch Luisteren

  • (Persoonlijk) leiderschap en communicatietrainingen

​Ik ben over het algemeen werkzaam in de zakelijke dienstverlening, de zorgsector en soms bij de overheid en dat doe ik al sinds 2003 vanuit mijn bedrijf Inspiration at Work.

Mijn achtergrond ligt bij IBM Nederland N.V. waar ik zo'n 14 jaar heb gewerkt onder andere als marketing representative en in de laatste jaren als peoplemanager.
 

KLANTEN

Anna werkt(e) onder andere voor: ING,  Delta Lloyd,  Nationale Nederlanden,  LUMC,  HagaZiekenhuis,  Gemeente Alkmaar,  Gemeente Baarn,  Movir,  Legal & General,  NKI-AVL,  Nuon,  Elsevier,  TNO,  Jongeneel,  Corio,  Pameijer


Reviews

"Ik vond de training heel leerzaam en ik merk dat ik de lessen gelijk toe kan passen in de praktijk. In gesprekken merk ik namelijk dat Empatisch Luisteren mij in staat stelt om de gesprekspartner zich beter gehoord te laten voelen, waardoor ik hem/haar vervolgens beter begrijp. Los van het luisteren in gesprekken ben ik vooral blij met het stukje zelfkennis dat de training mij heeft opgeleverd."
Roel Kuipers
Deelnemer
"Ik vond het een super training! Wat betreft inhoud, begeleiding, locatie en niet te vergeten trainer Ans Huisman heb ik heel veel opgestoken. Het geeft me een voor mij geheel nieuw inzicht voor een goede communicatie. Ik betrap mezelf erop er nu al zowel bewust als onbewust mee bezig te zijn de inhoud van deze cursus in praktijk te gebruiken. "
Irma Dammers
Deelnemer
"In een veilige open sfeer via de individuele profielen toewerken naar ons groepsprofiel. Goede voorbereiding en begeleiding. Steekwoorden vanuit het team: fijne sfeer, veilig, flexibel, eyeopener, bewustwording. Een echt nuttige training met voldoende handvatten om mee verder te werken aan ons team. "
Monique Massoeurs-Kortekaas
Deelnemer
"in een middagsessie(13.00 tot 17.30) in straf tempo onder deskundige begeleiding van Ans de theorie van managementdrives behandeld en met een 5 tal practische oefeningen een goed inzicht in waar onze kansen als team liggen. Daarna persoonijke en teamscores behandeld wat ons in staat stelt om teamontwikkelplan in te vullen. begeleiding was prettig doelgericht deskundig met daarin ruimte voor zijpaden en persoonlijke ervaringen (practische voorbeeelden). Al met al waar voor je geld , verhelderend en energiek wetend dat hiermee eerste stappen gemaakt zijn in verdere ontwikkeling als team"
Meekel
Deelnemer
"De training was afwisselend en leerzaam. De trainster was duidelijk, gezellig en gestructureerd. Het koken vormde geen hoofdmoot, maar een waardevol onderdeel van de training. En het resultaat was een heerlijke maaltijd, tijdens welke we de training en alles wat we over elkaar hadden geleerd nog konden bespreken. "
Petra Herbschleb
Deelnemer