Overslaan en naar de inhoud gaan

Alex van der Wal

Grensverleggende trainer in activeren en gezondheidsmanagement

Alex heeft ervaring als leidinggevende en directeur en leidt u en uw mensen naar meer effectiviteit als medewerker en leidinggevende.


duurzame inzetbaarheid
WERKDRUK
Werkplezier
Gezondheismanagement
Verzuim & Cultuur
Verzuim management
Activeringsgesprekken
Ziekteverzuim
Re-integratie
Teameffectiviteit
Cirkel van invloed
Verandering
vitaliteit
Leidinggevende & Werknemers

Alex heeft ervaring als leidinggevende en directeur en leidt u en uw mensen naar meer effectiviteit als medewerker en leidinggevende.

Het motto van Alex: 'Leven doe je maar één keer en dan mag je doen waar je echt gelukkig van wordt'. Hij koos zelf ook voor werk waar hij in-flow is en wat hem echt zin geeft. Zijn carriere had een vliegende start in een groot verzekeringsconcern met management en directiefuncties in binnen en buitenland. Toen kwam hij erachter dat hij vooral deed waar hij toevallig was ingerold én goed in was. Maar of hij  er ook gelukkig van werd?

In 2003 koos hij zijn vak te maken van wat hij echt leuk vond. Organisaties en mensen ontwikkelen. Ook in zijn vrije tijd is hij daar als vrijwilliger met veel plezier mee bezig. 

Hij heeft een communicatie opleiding gevolgd aan het HEAO en daarvan vindt je nog steeds elementen in zijn werk. Meer practisch dan theoretisch en steeds stelt hij het resultaat centraal. Waar wilt u heen en hoe komt u daar? Wat houd u tegen en hoe overwint of omzeilt u die drempels? Vanuit zijn marketingervaring stelt hij steeds de vraag naar 'Het nut en de behoefte' achter zaken die spelen. Ook als er  organisatieveranderingen spelen die verkocht moeten worden aan de klanten, medewerkers en stakeholders. 

Zijn grootste ervaring ligt in het domein van gezondheidsmanagement. Ziekteverzuim, re-integratie, werkdruk & werkplezier en duurzame inzetbaarheid. In dit vakgebied mag hij zich met recht meester noemen. Hij heeft er meer dan 10.000 'vlieguren' in gemaakt.

Overal zijn de projecten die hij hierin uitvoerde succesvol. Zowel in de zorg als in de schoonmaak, overheid, welzijn, drukkerijen en bijvoorbeeld ook een waterleidingbedrijf. 

Alex werkt veel met het werk van Cofey, Lencioni, Ofmans, Bakker etc. Daar waar dat behulpzaam is zet hij ook sytemische interventies in. Deze maken 'de onderstroom' zichtbaar en voelbaar.
 

WERKWIJZE

Als ervaren trainer op gebied van ziekteverzuim, inzetbaarheid en werkdruk ben ik benieuwd naar wat voor jou en je team gaat werken.

Ik ben een enthousiaste en boeiende verteller, uitdager en inspirator. Ik heb ervaring als directeur, leidinggevende en projectmanager en vanuit die ervaring haal ik mensen uit hun comfortzone en laat ze een stap  zetten in hun cirkel van invloed. Cusisten en deelnemers waarderen mijn creativiteit, humor en resultaatgerichtheid. Als er ontwikkeld moet worden ben ik op mijn favoriete plek.

Ik ben opgeleid tot professionele begeleider van organisatie en werk graag met ruimtelijke werkvormen. Hiervoor heb ik heel concrete en praktische toepassingen bedacht van bijv.organisatieopstellingen. Hiermee maak ik snel zichtbaar wat vaak moeilijk onder woorden gebracht kan worden én creëer ik beweging in een team op weg naar het doel.

Het onderwerp verzuimmanagement en werkdruk/werkplezier zijn op mijn lijf geschreven. Deze onderwerpen heb ikj inmiddels in heel veel branches succesvol laten landen in organisaties. Bijvoorbeeld in de zorg, overheid, industrie en zakelijke dienstverlening. Ik ben mede auteur van het boek: Activeringsgesprekken, verzuim is ook gedrag van leidinggevenden.
 

KLANTEN

Alex werkt(e) onder andere voor: Leger Des Heils,  Parnasia Bavo Groep,  Waterlandziekenhuis,  Legal and General,  Gemeente Hoorn,  Provincie Noord Brabant,  Gemeente Deventer,  Gemeente Zutphen,  Vitens,  RSDB,  Pameijer,  Prisma Gehandicaptenzorg,  Baalderborggroep,  Asito,  RAS Schoonmaakbranch,  FCB,  Reinearde,  Aafje,  ACV Ede Afvalverzameling en recycling


Reviews

Ons ziekteverzuim is voor het eerst in jaren sterk gezakt. Nog te hoog, maar een stevige daling in 3 maanden tijd. De wake up call die wij van Alex van der Wal hebben gekregen heeft goed geholpen. Met name door zijn informatie maar nog meer door zijn training werken wij anders met onze verlofgangers door ziekte. We hebben een prima traject gevolgd waarmee wij als gehele organisatie bewuster omgaan met hindernissen in het werk. Bij deze beveel ik Alex van der Wal graag aan als een stimulerende, slimme trainer met kennis van zaken rondom medewerkers en werk.
Hans Martin Don (directeur)
Deelnemer
Tijdens een verbeterproject op het gebied van verzuim en cultuur heb ik gedurende 3/4 jaar samengewerkt met Alex van der Wal. Zijn gedrevenheid, expertise en de creatieve wijze waarmee hij deze kan vertalen in maatwerkoplossingen en ideeën die pasten bij de organisatie spreken mij bijzonder aan.
Rini van Rooy
HR - leidinggevende
Alex is een top-trainer met wie het goed samenwerken is. Hij weet visie te kopelen aan inhoud. En kan uitstekend verbinding maken met deelnemers. Resultaat is dat deelnemers met een tevreden gevoel naar huis gaan en daarbij ook echt aan de slag kunnen. Samen met Alex een training gevens is steeds een feest met veel effect.
Huub Pennock
Deelnemer