Overslaan en naar de inhoud gaan

Ad-Just Bouwman

Cabaretier - Trainer - De kracht van Humor

Bij jouw organisatie zetten we met prikkelende improvisatiecomedy en muziek elke boodschap kracht bij. Wrap-up, kick-off of rode draad door de dag met humor. Zichtbaar maken wat er speelt.
(ook ONLINE!)


Comedy wrap-up
interactief trainen
Dagvoorzitter
personeelsbijeenkomst
congres
In-company & online
one-man-musical
Improvisatiecomedy-show
Humorboost online
event
Entertainment
humor
Humorworkshop
Organisatiecultuur
CULTUURVERANDERING
draagvlak creëren
communicatievaardigheden
organisatieveranderingen
werknemersproductiviteit
omgaan met weerstand
Breekijzer

Ad-just werkt als acteur, dagvoorzitter en comedian. Hij studeerde Musicaltheater en Theaterdocent aan de Fontys Hogescholen in Tilburg. In 2007 won hij de zoektocht naar een nieuw lid van het comedy-programma ‘De Lama’s’ van BNN, speelde hij zo’n 480 keer de rol van Victor Versteegen in de musical ‘Soldaat van oranje’, was hij te zien als ‘Pelikaanman’ in ‘de Leeuwenkuil’ bij ZAPP, werkte hij in de muziektheatervoorstelling ‘Club Silenzio’ 3 jaar samen met onder andere het cabaretduo ‘Yentl en de Boer’ en momenteel wordt hem vaak de vraag gesteld: Ben je nou ‘Cor’ of ‘Don’? Cor dus; van Corendon.

Sinds 2007 levert hij met zijn bedrijf ToAdjust maatwerkcomedy voor organisaties. Ook is hij oprichter en lid van het gezelschap ‘Comedy Cowboys’, waar hij samen met zijn vakgenoten improvisatiecomedy in het theater speelt. Zijn missie is om mensen gelukkiger te laten werken door ze om zichzelf te laten lachen.

Bij jouw organisatie zetten we met prikkelende improvisatiecomedy en muziek elke boodschap kracht bij. Om te inspireren, relativeren of simpelweg om te lachen.

Morgen praten ze er nog over

Wij bewijzen bij jouw personeelsbijeenkomst, congres of symposium dat humor verbindt. Speciaal hiervoor hebben we de One-man-musical of de Improvisatiecomedy-show. En nieuw:  Humorboost online.  Alledrie een afsluiter of intermezzo met ‘komisch vuurwerk’ .

De indrukken bij het thema van de dag leiden tot onze geïmproviseerde sketches. Zo laten we bijvoorbeeld op humoristische wijze zien hoe iets in de praktijk eruit ziet en wat je morgen al kan implementeren. Een musical over Het Nieuwe Werken of een Reggae over de reorganisatie? Dat kan! Ook begeleidt Ad-Just Bouwman je evenement als dagvoorzitter met messcherpe humor en expertise. Kort gezegd, we hebben alles in huis om de deelnemers van jouw evenement een ‘wauw’-gevoel te bezorgen.


Lachen is de kortste afstand tussen mensen

Humor maakt alles bespreekbaar, daar geloven wij in. Dus ook wanneer het serieus wordt gebruiken we improvisatiecomedy om problemen te tackelen. Door acht jaar ervaring met organisaties kennen cultuurveranderingen voor ons geen geheimen meer.

We stappen gretig met de aanwezigen in de ring om te stoeien met kernwaarden en containerbegrippen. Synergie, Het Nieuwe Werken, eigenaarschap en transparantie bijvoorbeeld; het zijn mooie woorden, maar hoe ziet dit er in de praktijk uit? Welke beren zijn er op de weg? Met een gedegen voorbereiding gaan we de dialoog aan met de zaal en bieden we een energieke sessie met humor en muziek. Gedachten en gevoelens van de aanwezigen krijgen hierbij ter plekke een podium. Zo komen we tot ‘waardevolle resultaten‘. En wie weet valt er dan toch nog wat te lachen bij ‘zwaar weer‘

 

Samen creëren we een ijzersterk programma

Wij zijn er van overtuigd dat een boodschap pas écht over komt wanneer deze beleefd wordt. Dat betekent: zendmodus uit en belevingsmodus aan.

Daarom helpen we graag om jouw bijeenkomst vorm en inhoud te geven. We stemmen het programma optimaal af op de doelstellingen en hanteren werkvormen waarbij de deelnemers ten alle tijden actief betrokken zijn. Ook kunnen we waar nodig inspirerende sprekers aandragen.

Onze ‘programmakracht’ zit hem in onze no-nonsense benadering met humor als sleutelelement. We hebben acht jaar ervaring met de meest uiteenlopende onderwerpen en door ons netwerk bomvol professionals halen we het optimale uit een dag.

 

*NIEUW* Humorboost online

In deze bijzondere tijd kunnen we ook ook online een dosis humor toevoegen aan jullie online bijeenkomst. We kunnen bijvoorbeeld in een komisch blok van 10-20 minuten jullie online event met humor samenvatten. Of we lichten wekelijks/maandelijks thema’s uit die je top-of-mind wilt houden bij je medewerkers terwijl ze thuis werken. Een humorboost voor en met je team brengt weer frisse energie. Lachen is gezond!

 

Dagvoorzitter met cabaret

Ad-Just Bouwman begeleidt jullie dag zwaarbewapend met humor en no-nonsense kijk op onderwerpen. Ingelezen, doelgericht en met een scherp oog op de inhoud verschijnt hij ten tonele. De dag wordt verrijkt met prikkelende improvisatiecomedy, wat voor de ultieme interactieve beleving zorgt.

 

One-man-musical

De uitspraak ‘zien is geloven’ werd geboren met onze unieke One-man-musical. In 15 tot 40 minuten krijgt jullie dag een wel heel wervelend slot. De acteur is de hele dag aanwezig en verwerkt zijn indrukken vakkundig in de voorstelling. Een feest der herkenning, waarbij de aanwezigen naast zichzelf ook hun klant of cliënt terugzien.

 

Improvisatiecomedy-show

Een interactieve beleving die voelbaar én herkenbaar is voor de aanwezigen. De beste improvisatiecomedians van Nederland springen in het zadel voor jouw bijeenkomst. We stemmen in een voorgesprek de vragen af die wij aan het publiek stellen. Hierdoor kunnen we raak inspelen  op de inhoud van het programma. Met de antwoorden als onze munitie, vuren we de ene naar de andere geïmproviseerde sketch, lied, rap of zelfs mini-musical af.

 

Humorworkshop

Improvisatiecomedy kun je net als fietsen of eskimoteren leren. Naast dat de humorworkshop gegarandeerd veel lachsalvo’s oplevert, heeft het ook nog eens functioneel nut. De drie belangrijkste pijlers van improvisatiecomedy zijn namelijk: uit de comfortzone treden, creativiteit en samenwerken; thema’s die je terugziet bij succesvol samenwerken op de werkvloer.

Je zet de workshop in als teambuilding of ijsbreker voor kleine groepen. Ook kunnen we er een dag energiek mee afsluiten. Ervaar zelf dat humor verbindt.


Reviews

Wauw, wat een heerlijke professional. Voor het online congres Nobtra.live hebben we Ad-just gevraagd om de dagafsluiting te verorgen. Ondanks dat het online was zorgde hij ervoor dat het super interactief was. Via onze livestream kwam de input binnen waar hij direct mee ging spelen/improviseren. De reacties waren top! Wij kunnen Ad-Just dan ook zeker aanbevelen. De ideale manier om een boodschap over te brengen, te inspireren, relativeren of simpelweg om te lachen.
Bas van Riet
Founder
Dutch Training Professionals - Nobtra.live
Ad-Just is een heel prettige persoon om mee samen te werken.Hij werkt vanuit een duidelijke doelstelling van een klant en verpakt dit in een luchtige comedy-setting. Waar ik Ad-Just om bewonder, is dat hij altijd rustig en positief is. Als je met hem werkt weet je dat het goed komt: hij neemt het werk serieus en maakt waar wat hij belooft.
Collega
Ad-Just leerde ik kennen tijdens een symposium in een regionaal ziekenhuis waar hij op humorvolle wijze het symposium samenvatte en afsloot.
Later heb ik voor de organisatie waarbij ik werk contact met hem gezocht om eenzelfde soort samenvatting en afsluiting te verzorgen na een acquisitie training. Dit beviel zo goed dat onze organisatie hem later nogmaals heeft gevraagd voor de humorvolle begeleiding en afsluiting van een 8-tal sessies over het DNA van onze organisatie.
Ik denk dat de kracht van Ad-Just hem met name zit in hoe hij met zijn humor (en dat kan zijn in spraak, muziek of zang) precies de vinger op de zere plek kan leggen. Ook blijft door de fantastische afsluiter de kern van het thema heel goed hangen bij de aanwezigen. Ik vind dat hij deze punten uitstekend kan aanwijzen en weet samen te vatten. Daarnaast is het erg fijn samenwerken met Ad-Just en denkt hij desgevraagd ook mee over eventuele inhoud.
Rayon manager
Ik werk vaak en graag samen met Ad-Just Bouwman voor diverse theatrale activiteiten. Of het nu een improvisatietheatervoorstelling is voor bedrijven, of een vastliggende act voor jongeren, Ad-Just weet zich altijd te onderscheiden op het gebied van creativiteit en ludieke associaties. Daarnaast weet hij met zijn fysieke spel altijd voor veel verrassingen te zorgen op het podium! Ik hoop nog vaak met hem te mogen werken.
Opdrachtgever