VIRTUEEL SKILLS LAB - GEK OP FEEDBACK

Wat kun je na deze training?
Je hebt de ‘tools’ in handen om in de toekomst sneller en constructiever met elkaar in gesprek te gaan, zonder bang te hoeven zijn of je boodschap verkeerd wordt opgevat. Een Skills Lab = korte theorie en veel DOEN!

Onderwerpen
- Verschil herkennen tussen feiten en interpretaties
- De juiste structuur van het feedbackgesprek gebruiken
- Omgaan met het ontvangen van feedback
- Effectief complimenten geven
- Feedback geven aan iemand hoger in functie

Skillslab = Doen
Een gezonde feedbackcultuur kun je herkennen wanneer onderlinge irritaties snel worden uitgesproken, men elkaar verder helpt door te durven wijzen op ‘blinde vlekken’ en wanneer het vanzelfsprekend is om af en toe een compliment uit te delen.

Omdat niet iedereen even bedreven is in het geven van feedback, kunnen opmerkingen als bot of als aanvallend worden ervaren. Of er wordt voor gekozen om niet mét elkaar maar wel óver elkaar te praten. In beide gevallen kan er een onveilige werksfeer ontstaan wat ten koste gaat van de teamprestaties en het werkplezier.

In het Skills Lab ‘Gek op feedback’ gaan we hiermee aan de slag. Door er niet teveel over te praten maar het vooral te doén. Veel oefenen en uitproberen op een laagdrempelige manier, zorgt er voor dat het vanzelf een automatisme wordt in de praktijk.

Het laagdrempelige bereiken we door theaterimprovisaties toe te passen; we doen eerst oefeningen om de deelnemers meer vertrouwd met elkaar te laten raken. Improvisaties met kleine wedstrijdelementen zorgen ervoor dat het als erg leuk wordt ervaren.

Vervolgens komen al spelenderwijs de feedbackregels aan bod en worden deze eerst uitgeprobeerd vanuit de rollen die we dan spelen. Ten slotte kijken we naar de dagelijkse praktijk. Ook deze echte situaties kunnen worden uitgespeeld en uitgesproken, onder deskundige begeleiding, met een vleugje humor en respect voor het onderwerp.

Werkwijze
- Online sessie met break out rooms.
- Idealiter met 6 tot max. 12 deelnemers.

- Standaard: 1 dagdeel = 3,5 uur
- Extra verdieping = 2 sessies + persoonlijke begeleiding en feedback tussen en na de sessies.

Tarief: €749,- per dagdeel
 

wouter braaf

Wouter Braaf

Trainer, Senior Trainingsacteur & Gedragsanalist

"Door zijn studie tot trainingsacteur en theaterdocent te combineren met zijn werk als acteur - waarin hij zich in de meest uiteenlopende rollen heeft mogen inleven - is hij expert geworden in het 'verplaatsen in een ander'. 1-op-1 en op groepsniveau."