Saskia van der Schaaf

Trainer, Coach en Trainingsacteur

Saskia helpt slimme nerds hun potentieel te laten zien.


MAATWERK TRAINING
coaching
Personal Development
klantgerichtheid
management
communicatie
persoonlijke effectiviteit
Persoonlijk leiderschap
effectief beinvloeden
Impact vergroten
omgaan met weerstand
Assertiviteit
overtuigend presenteren
Samenwerken / Feedback geven
Geweldloze Communicatie
mindfulness
RET
systemisch werken
Management Drives
Voice-dialogue

Na meer dan 15 jaar ervaring als trainer, coach en trainingsacteur bij verschillende organisaties door het hele land, heeft Saskia gekozen om vooral te werken met 'slimme nerds' Laten we voorop stellen dat ze dit als een geuzennaam bedoelt. Met deze doelgroep heeft ze een vanzelfsprekende klik, waardoor deelnemers in korte tijd flink kunnen groeien. En laat dat nou net zijn waar Saskia blij van wordt!

Slimme nerds: van ingenieurs tot ICT specialisten, van developers tot senior engineers. Ze krijgen het Spaans benauwd van symposia waar ze geacht worden te netwerken. Ze hebben vaak moeite met een dominante collega of baas die al pratend denkt en met heel weinig informatie knopen doorhakt. Zelf communiceren ze niet alle snelle denkstappen, wat elkaar begrijpen lastig maakt.
 
Als coach en in de dubbelrol van trainer en acteur leert Saskia slimme nerds in korte tijd beter gebruik te maken van juist die talenten die ze al in huis hebben. Zo krijgen ze niet alleen meer zelfinzicht, maar worden ze sterker in het meenemen van anderen in hun denkprocessen en gaan ze soepeler functioneren in het team. Wie niet extravert is hoeft ook niet te doen alsof om te worden gehoord. Voor de een is meer zelfvertrouwen de sleutel, voor een ander is het meer inzicht in de eigen drijfveren. Sowieso krijgt iedereen een kist praktische communicatiegereedschappen mee voor de situaties die juist zij lastig vinden.
 

WERKWIJZE

Coaching
De slimme nerd en diens vraag staan centraal. Ze snappen dingen snel, dus we komen rap tot de kern en daarna maken ze in relatief korte tijd een flinke ontwikkeling door. Steeds weer maak ik een mix van het persoonlijke, het intuïtieve en het praktische, waardoor iemand zowel innerlijk groeit als in de dagelijkse praktijk.
 
Training
Slimme nerds hebben hun eigen leerstijl waarin geen plek is voor voorspelbare oefeningen of langdradige theorie die ze al na vijf minuten door hebben. Ik geef kortdurende groepstrainingen, waarbij de deelnemers zelf de thema’s aandragen. Het begrijpen gaat vlug dus de focus ligt op ervaren, experimenteren en toepassen.
 
 
KERNTHEMA’S                                                          
- professionele invloed vergroten
- adviseren vanuit verbinding
- assertiviteit in eigen stijl kweken
- bouwen aan zelfvertrouwen
- adviseren vanuit verbinding
- helder en bondig schrijven

KERNTECHNIEKEN
- verbindend communiceren
- voice dialogue
- oplossingsgericht coachen
- praktijksimulaties
- groepssessies op één thema
- intervisiebegeleiding
 

KLANTEN

Saskia werkt(e) onder andere voor: Nedap,  Mirabeau,  Thales,  Vitens,  Aegon,  DAS,  Gezondheidsdienst voor dieren,  Achmea


Reviews

Saskia heeft mij ontzettend geholpen om me te coachen in het vinden van de goede richting qua werk. Haar authenticiteit in het werk viel me gelijk op, ze blijft dicht bij zichzelf en maakt daardoor echt contact met de ander. Ze voelt haarfijn aan wie ze tegenover zich heeft en kan naadloos aansluiten bij zijn/haar belevingswereld. Met daarbij haar doortastende vermogens leidde het er bij mij toe dat ik over een dood punt heen kon stappen waar ik me al een tijdje op blind aan het staren was. Tevens was het trajecten niet korter dan nodig en niet langer dan nodig, wat ik als aangenaam ervoer omdat het per persoon maatwerk is. Ik zou zeer sterk aanraden Saskia te kiezen als u op zoek bent naar een goede coach. U hebt dan de garantie iemand tegenover u te hebben die u ook echt wil verder helpen.
Ambulant thuisbegeleider
I have closed the year 2012 with a number of coaching sessions with Saskia. The sessions were highly effective. Saskia understands the art of getting to the core of the issue in a pleasant way, but still leaving you no escape. She has a large number of techniques she can use and choses the technique that fits with your personality or the issue at hand. The sessions lead to new insights, usefull every day!
Transition Manager
Geheel tegen mijn initiële terughoudendheid in, ben ik de coaching erg gaan waarderen en vond het heel leerzaam, intensief, spannend en vooral ook heel interessant. Saskia heeft al snel in het traject mijn vertrouwen gewonnen, waardoor het heel gewoon werd om dingen met haar te delen. Ze voelde perfect aan wat er bij mij speelde en paste de sessies en de opdrachten aan mij aan, waardoor we heel effectief mijn belemmeringen boven tafel kregen. De coaching heeft mij veel meer inzicht gegeven in mijzelf en mijn introverte aard en hoe er mee om te gaan. Door de coaching durf ik meer te vertrouwen op mijn intuïtie en deel meer van mijn ideeën, gedachtes en gevoelens. Hierdoor is mijn impact in het team groter geworden en kan ik me meer gaan richten op innovatieve projecten.
Senior Engineer