Rebecca Vandenabeele

Registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie / Executive coach

Sinds 2004 begeleid ik als PSYCHOLOOG NIP en Loopbaancoach mensen bij hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Vanuit mijn eigen praktijk in Amsterdam bied ik kortdurende psychologische begeleiding en oplossingsgerichte coaching.


Loopbaancoach
persoonlijke ontwikkeling
oplossingsgerichte coaching
psychologische begeleiding
Registerpsycholoog NIP / Arbeid & Organisatie
Motivational Interviewing
RET
No-nonsense
doelgericht

Naast mijn wetenschappelijke opleiding Sociale Psychologie (UvA) en achtergrond als coach/trainer, ben ik sinds 2010 gecertificeerd MMS coach. Tijdens mijn werk bij GITP heb ik veel ervaring opgedaan in coaching en (loopbaan)assessments.
Mijn opdrachtgevers bevinden zich met name in de financiële dienstverlening (RBS, ABNAmro, ING), zakelijke dienstverlening (Accenture), en ICT bedrijven (IBM)

  • Registerpsycholoog NIP / Arbeid &  Organisatie
  • PSYCHOLOOG NIP
  • Gecertificeerd MMS Coach
  • Motivational Interviewing
  • Oplossingsgericht coachen
  • RET
  • Gecertificeerd om te werken met veel verschillende assessment- en loopbaaninstrumenten, Pearson, SHL, Swet

 

WERKWIJZE

Een aantal woorden die mij en mijn werkwijze volgens collega’s en klanten typeren zijn: No-nonsense, doelgericht, analytische, echte interesse, diepgang, spiegelend, heldere adviezen, rust, relativerend, genuanceerd.


Door mijn ruimte ervaring binnen het bedrijfsleven te combineren met mijn achtergrond als Organisatiepsycholoog weet ik jouw vraag in de juiste context te plaatsen.

Tijdens de intake bepalen we vooraf de doelen. Vervolgens werken we in 6 tot 10 coachingsgesprekken toe naar het bereiken van concrete resultaten.

Mijn manier van werken is persoonlijk en op basis van een gelijkwaardige één-op-één relatie. Tijdens de coachingsgesprekken breng ik je in contact met je gevoel en met je innerlijke kracht en help ik je om zelf de antwoorden te vinden op de vragen die je hebt. Hierbij leg ik een grote focus op het doorbreken van belemmerende gedachten en oude patronen. Deze barrières vormen vaak de grootste drempel om daadwerkelijk de verandering door te maken die jij voor ogen hebt.

Daarnaast zet ik mijn kennis van de arbeidsmarkt in om te kijken naar een goede match tussen een functie en jouw persoonlijke profiel, of kijken we hoe jij beter tot je recht kan komen in je huidige functie.  

Het slagen van het coachingstraject is ook afhankelijk van de manier waarop je in het dagelijkse leven veranderingen doorvoert en hetgeen we besproken hebben ook kunt toepassen in de praktijk. Daarom werk ik bijna altijd met thuis-werk-opdrachten tussen de sessies. Deze opdrachten worden door klanten als een zeer nuttige aanvulling gezien op de behandeling.