Lotte Huijing

Menskundige (trainer/coach)

Lotte wil speels en serieus onderzoeken waar het wringt, maar ook wat er al goed gaat. Samen successen vieren en de comfortzone oprekken is haar expertise. Doceren aan de Universiteit voor Humanistiek combineert zij met het begeleiden van professionals.


PROFESSIONELE EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
mensgericht
presenteren en profileren
zingeving
werkgerelateerde vragen
procesbegeleiding
Work life Balance
Overtuigen
persoonlijke effectiviteit
Beïnvloeden
Train de Trainer
groepsdynamica
Didactische vaardigheden
gesprekstechnieken

Lotte Huijing heeft zich al tijdens haar studie aan de Universiteit voor Humanistiek toegelegd op professionele en organisatieontwikkeling. Zij is gericht op mensen en zingevingsvraagstukken. Kortom, op wat er echt speelt bij individuen, in groepen en organisaties.

In haar werk als trainer/adviseur Beïnvloeden en Communiceren bij Vergouwen Overduin heeft zij zich verdiept in veel verschillende onderwerpen zoals: gespreksvaardigheden, presenteren, onderhandelen, time-management, solliciteren, profileren en persoonlijke groei. Over deze onderwerpen heeft zij ook Engelstalige trainingen verzorgd.
Inmiddels werkt ze al jaren freelance voor verschillende bureaus en opdrachtgevers.
 
Lotte is verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek en doceert daar onder meer Groepsdynamica en Presenteren. Ook begeleidt zij stagiaires en intervisiebijeenkomsten.

 

WERKWIJZE

Lotte is een begeleider van processen die de breedte en tegelijkertijd de diepte in kunnen. Zij is van veel markten thuis door haar mensgerichte achtergrond en richt zich graag op wat er echt speelt.


Als professional ben je goed in je vak. Je bent inhoudelijk op de hoogte van wat er speelt in je werkveld en bent gedreven om goede resultaten te bereiken. Toch lukt dit niet altijd in de mate die je voor ogen hebt.


Je hebt het gevoel steeds tegen dezelfde dingen aan te lopen: je komt tijd tekort, je bent erg zenuwachtig voor presentaties of belangrijke vergaderingen, je wordt onvoldoende op waarde geschat of je aansluiting bij anderen (klanten, collega's, je leidinggevende) is niet optimaal.

Als er zulke kwesties spelen binnen een organisatie dan kijk ik graag over jullie schouders mee om samen te onderzoeken waar er ruimte is voor verbetering. Als zorgvuldige luisteraar en scherpe vragensteller lever ik een directe bijdrage.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een voorliefde voor samen dingen doen. In het experimenteren ontdek ik graag met elkaar wat er werkt en wat er niet werkt. Hiervoor gebruik ik mijn achtergrond in het theater, het werken met paarden of mijn scala aan ervaringsgerichte werkvormen. Zo komen voor we voorbij de analyse en in de actie. Speels en serieus zetten we samen daadwerkelijke stappen vooruit. 
 

KLANTEN

Lotte werkt(e) onder andere voor: Ministerie SZW,  Belastingdienst,  DAS,  Gemeente Zoetermeer,  AFM,  UWV,  Grant Thornton,  Diverse Hogescholen,  Stichting Uitvaartbegeleiding,  NS,  Leeuwendaal,  ARAG,  Ministerie van Defensie,  ASR,  Ernst&Young,  Essent,  Scholengemeenschap Apeldoorn,  GWK Travelex


Reviews

Lotte heeft kennis van zaken en draagt op prettige wijze haar kennis over: ze straalt rust uit, heeft en behoudt het overzicht en betrekt alle deelnemers. Als docent reikt ze goede informatie aan en geeft op een prettige manier haar feedback; tijdens besprekingen heeft ze scherpe interventies. Ik kijk met groot plezier terug op haar bijdrage!
Peter Roeters
Deelnemer
I followed a Presentation course with Lotte and the only thing I can say about her work is: OUTSTANDING!!
Lammert Bos
Deelnemer