Ingrid Bijl

Training & Development Consultant

Een Leven Lang Leren - van eigenzinnige trainer tot Training en Development Consultant met een passie voor zichtbaar en meetbaar resultaat.


TRAINING
DEVELOPMENT
Leven lang leren
Evalueren
Resultaat
Rendement
Kirkpatrick
Strategisch Opleidingsplan

Eind jaren '90 ontdekte ze, bij toeval, hoe leuk ze het vond om training te geven. Al gauw gaf ze haar baan in de retail op om zich helemaal te kunnen focussen op het verzorgen van training. Ze specialiseerde zich in maatwerktraining omdat ze vind dat een training een directe link moet hebben met de dagelijkse praktijk. Een ondernemer was geboren.

Tussen 2002 en 2008 werd ze regelmatig gevraagd als projectleider Training en Communicatie bij grote (ICT)projecten. Hier ontwikkelde ze haar organisatiesensitiviteit en functioneerde vaak als een brug tussen de vele stakeholders. Ze ontwikkelde trainingen voor projectleiders, managers en vele andere doelgroepen.

De verschillende opdrachten brachten haar vaak in de situatie waar coachingsvaardigheden nodig waren en in 2007 studeerde ze af als Intercultureel Coach/Counselor met als specifieke aandachtsgebieden:  diversiteit en het stimuleren van unieke kwaliteiten.

In het bedrijfsleven kreeg ze steeds meer de vraag: "Wat levert de trainingstrategie die je ontwikkelt nu echt op?" Daarom is ze zich gaan specialiseren in het rendement van training en development, o.a. door het doen van een certificeringstraject bij Kirkpatrick Partners, de grondleggers van 'de 4 niveaus van evalueren'. Sindsdien is ze helemaal op haar plek en begeleid opdrachtgevers bij het ontwikkelen van effectieve trainingsprogramma's. Trainingsprogramma's die helpen bij het behalen van de organisatiedoelstellingen.

Ingrid is intuïtief maar heeft ook een heldere, analytische geest. Dit maakt dat ze snel kan schakelen en kan zien wat het grotere plaatje is en waar de kansen liggen. Haar levenservaring heeft ervoor gezorgd dat ze vanuit innerlijke rust kan werken en luisteren. Haar aanpak is praktisch en resultaatgericht maar ziet daarin nooit de mens over het hoofd.
 

WERKWIJZE

Expert op het gebied van leerrendement. Ondersteunt bij het maken van een effectieve opleidingsstrategie en maakt het resultaat meetbaar.

Ingrid Bijl is oprichter en eigenaar van IBTC. Gedurende de afgelopen 15 jaar heeft zij zich als zelfstandig  consultant, coach en trainer gericht op het samenstellen, optimaliseren en evalueren van Training & Development trajecten, veelal bij grote organisaties.

Als één van de weinigen in Nederland zij een certificering behaald bij Kirkpatrick Partners, hét internationale instituut voor het evalueren van trainingsprogramma’s.

Haar ervaring aangevuld met gedegen kennis stelt haar in staat haar klanten te helpen bij het optimaliseren van hun training- & developmentprogramma's en het zichtbaar en meetbaar maken van het rendement hiervan.

Haar klanten waarderen haar analytisch inzicht, haar sensitiviteit en sterke communicatieve vaardigheden.

Zij begeleidt trainers, trainingbureaus en HR-managers en heeft o.a. opdrachten uitgevoerd in de onderwijssector, bij ICT-organisaties, bij zorginstellingen, in de financiële sector. Zowel nationaal als internationaal. 
 

KLANTEN

Ingrid werkt(e) onder andere voor: Hogeschool INholland,  Hogeschool Holland,  SURFdiensten,  Reinier de Graaf Gasthuis,  Amgen Int.,  Diverse trainers,  Ordina


Reviews

I have worked with Ingrid Bijl several times over the past several years. Ingrid’s kind, clear, and wise way of working with me has always been helpful in moving me to a next step. Often I have come to Ingrid when I have had dilemmas in my work that felt insurmountable or questions about how to take important steps in my life. In what way was Ingrid’s coaching helpful to you? Speaking with Ingrid always opens me up to new ideas and perspectives. I find her gentle way of listening and her clear insights extremely useful in helping me to take new steps. Ingrid’s work has been of value to me in giving me insight and clarity in times when I have needed to re-focus and re-evaluate my goals and my purpose. She has helped me to find clarity and this clarity is both useful on a personal level as well as professionally as with this new clarity I find myself taking better business decisions, even when business was not the focus of the talk.
Doris Gottlieb
Deelnemer
Ik heb met IBTC gewerkt op basis van een ‘strippenkaart’ van 5 Skype-sessies van een uur. Een prettige en laagdrempelige manier om de op dat moment actuele issues te behandelen. Voordat ik met Ingrid Bijl van IBTC ging werken voelde ik al aan dat de gebruikelijke manier van evalueren (alleen een ‘smile-sheet’) niet volstond en was al aan het denken over betere cursistenevaluaties en pre- en post-kennistesten. Dankzij IBTC heb ik daar nu meer kennis van en begrijp ik dat dit eigenlijk nog maar de helft is. Naast de perceptie van cursisten en de feitelijke toegenomen kennis valt er ook nog te denken over gedragsverandering en organisatiedoelstellingen. Ik heb door het werken met IBTC/Ingrid Bijl een beter begrip van het Kirkpatrick-model en het heeft me betere cursistenevaluaties opgeleverd. Ook heb ik een beter inzicht in de gespreksopbouw met opdrachtgevers. Van alle trainingen op persoonlijk en professioneel vlak die ik de afgelopen periode heb gedaan heeft de begeleiding van IBTC me het meest opgeleverd. Conclusie: Ingrid Bijl is specialist op het gebied van evaluaties, waarbij het begrip evaluaties dus ruimer gezien moet worden dan de vragenlijst die cursisten krijgen. Als je worstelt met dezelfde vragen als ik, ga dan zeker eens met haar praten!
Lex A.
HR - leidinggevende
Zo herkenbaar, de problemen die Ingrid schetst als het gaat om het meetbaar maken van je trainingen. Ook ik had daar last van, en ik was blij dat ik Ingrid tegenkwam. Ingrid is een professional, een expert op haar vakgebied en ze is in staat om een materie die best lastig is, uit te leggen op een manier zodat iedereen deze begrijpt. Eigenlijk hoort de kennis die Ingrid overdraagt in de toolbox van elke HRM manager en trainer!
Karin H.
HR - leidinggevende
Ingrid bezit een uitzonderlijk talent om het groter geheel binnen organisaties te doorgronden. Ze weet door een scherpe observatie een analyse te maken van de situatie, de processen en de behoeftes binnen teams. Vervolgens weet ze door haar zorgvuldige communicatie de juiste snaar te raken en mensen constructief in beweging te krijgen. Dit resulteert in een betere samenwerking tussen afdelingen en draagvlak voor veranderingen. Ik kan Ingrid met volle overtuiging aanbevelen.
Anonymous
HR - leidinggevende