Heleen Brinkman

Team trainer en coach voor vrouwelijke professionals in internationale organisaties

Ontwikkelt en geeft teamtrainingen, coacht vrouwen in het Engels die in internationale organisaties werken en maakt workshops die een belevenis zijn.


leidinggeven
Respectful Confrontation
vrouwen
Work life Balance
sterker communiceren
verborgen talenten
internationaal
WOMAN WHAT'S UP?
Internationale teams
zelfsturing

Geïnspireerd door ruimtevaart, theater en communicatie zoekt Heleen de alien in de ander. Vanuit de overtuiging dat wanneer we open staan voor het perspectief van de ander we persoonlijk en als team kunnen groeien. Zij ontwikkelt en geeft teamtrainingen, coacht vrouwen in het Engels die in internationale organisaties werken en maakt workshops die een belevenis zijn. 

Zij heeft ervaring opgedaan in tal van sectoren: van onderwijs en zorg tot bank- en verzekeringswezen. Vanwege haar native English heeft zij veel voor multinationals gewerkt als Philips, DSM, KLM, Eurocontrol etc. Sinds 2003 houdt zij zich bezig met Respectful Confrontation en is door Joe Weston opgeleid tot gecertificeerd trainer/coach. Met die methodiek geeft zij een context om culturele- en genderverschillen te overbruggen. Daarnaast geeft zij diverse trainingen voor Topvrouw.nl
 

WERKWIJZE

Alles is al in je aanwezig. Door hoe je bent opgegroeid en opgevoed maak je gebruik van een deel van je potentieel. In mijn coaching en trainingen haal ik je kwaliteiten die verscholen zijn naar boven. 

Ik geef één op één sessies en trainingen waarin fysieke oefeningen uit theater en Oosterse Vechtsporten worden afgewisseld met theorie en oefenen met gedrag. Vallen en opstaan. Bevindingen noteren. Wat werkt voor jou? Vervolgens pas je dat wat je geleerd hebt toe in het echte leven. Wat een speeltuin! Deze werkwijze geeft je meer zelfvertrouwen, energie, lef en inzicht in je eigen gedrag en het gedrag van de ander. Je leert jouw waarheid spreken, ook wanneer je onder druk staat. Mijn kwaliteiten zijn toegankelijkheid, humor, met respect confronteren, op zoek naar wat werkt met oog voor de kwaliteit en de behoefte van de ander. Zo is ook het karakter van mijn trainingen en coaching sessies. Ik ben blij wanneer ik iemand en/of een heel team zie groeien!
 

KLANTEN

Heleen werkt(e) onder andere voor: Ministerie van OC&W,  Radboud Universiteit,  Philips,  Buschman Consultancy,  Gemeente Veghel,  Jabil,  Gemeente Nederweert,  Provincie Zwolle,  NSDSK,  Driebit,  Fontys Hogeschool,  Teva Pharmachemicals,  Talis,  Topvrouw.nl,  Hogeschool Arnhem Nijmegen

 


Reviews

Leuke oefeningen om mensen die je nog niet zo goed kent beter te leren kennen (...) Je bent lekker enthousiast en probeert mensen uit hun schulp te trekken.
Deelnemer
Ik heb een andere kijk op de ijsberg gekregen: ik ga het meteen toepassen op het gesprek dat ik morgen heb.
Linda
Er is meer aandacht voor voelen. Dat maak ik niet mee in een groep met ook mannen.(...) Fantastische oefeningen: ik ben weer een stap verder!
Sophieke
Een prettig iemand om mee te werken, wekt vertrouwen en weet dit vast te houden, ondanks soms confronterende vragen of het even op scherp stellen
Sylvia
HR - Leidinggevende
Heleen gebruikt een breed scala aan interventies bij haar coaching/trainingen. Wat mij aanspreekt is de verbinding die zij legt tussen communicatie en het gewaar worden van de signalen in je lichaam. Ze stimuleert, inspireert, is positief en geeft veel vertrouwen. Ik heb in een aantal maanden tijd veel geleerd en ik merk dat ik het ook daadwerkelijk toepas. Zowel in mijn werk als privé.
Liesbeth van Dril
Deelnemer