Werkwijze en FAQ

1. Wat doet DTP?

Dutch Training Professionals BV helpt klanten bij het ‘matchen’ van de ideale professional. Onze werkwijze zorgt voor scherpe tarieven voor opdrachtgevers en tegelijkertijd een eerlijke beloning voor de professionals. Onze visie is namelijk dat de kwaliteit, ervaring en werkwijze van de trainer het verschil maken!
 
Dat doen wij als volgt:

- Wij hanteren een streng selectiebeleid en werken alleen met bewezen succesvolle trainers en coaches.
- De bij DTP aangesloten zelfstandige professionals zijn ervaren specialisten op het gebied van leren en ontwikkelen.
- Omdat we eerlijk en transparant (samen)werken, zijn de professionals supergemotiveerd. 
 

2. Waarom is het concept van DTP voor mij als professional interessant?

Wij bieden opdrachtgevers de voordelen van het werken met zelfstandige professionals (bevlogenheid, expertise, passie, ondernemerschap) en tegelijkertijd het gemak van het werken met een professioneel bureau (schaalbaarheid, kwaliteit, contact). Daarnaast werken wij open, eerlijk en transparant. [A1] 

We bieden je de kans om:

- je te profileren tussen duizenden opleidingsprofessionals en bureaus;
- je eigen tarief te bepalen;
- mee te liften op onze marketinginspanningen;
- deel te nemen aan een positief, eerlijk en vernieuwend concept. 
 

3. Wat is een matchfee* en hoeveel bedraagt deze?

DTP is een matchmaker van trainingsprofessionals. Veel grote bureaus vragen hoge tarieven voor trainingsprofessionals, waarvan slechts een fractie (20-30%) belandt bij de professional zelf. DTP helpt klanten bij het ‘matchen’ van de ideale professional en vraagt daarvoor een eerlijke matchfee aan de professional. Deze opzet zorgt voor lagere tarieven voor opdrachtgever en een betere beloning voor de professionals.

*De matchfee is afhankelijk van de opdracht en is gemiddeld 20%
 

4 a. Wat betalen professionals aan adminfee*?

De adminfee bedraagt €299,-. (eenmalig) 

- Professionals die na de toelatingsprodure groen licht hebben gekregen krijgen de mogelijkheid om hun eigen unieke profiel te bouwen.
- Zij hebben een telefonisch intakegesprek met een matchmaker van DTP en deze helpt hen om het profiel live te zetten.
- De matchmaker bekijkt en weet nu voor welke huidige of toekomstige opdrachtgevers van DTP deze professioneel interessant kan zijn.
- De professional kan ten allen tijden zelf zijn profiel aanpassen/verbeteren.
- Met het live profiel is de professional zichtbaar, vindbaar en matchbaar.

* De adminfee wordt gefactureerd zodra het profiel live staat en de professional zichtbaar/matchbaar is.
 

4 b. Waarom betalen professionals een adminfee?

Met de adminfee dekken we voor een klein gedeelte de kosten die DTP maakt om het platform en de profielen van kwalitatief hoogstaand niveau te houden. Ook leggen we een drempel neer zodat de professional een weloverwogen besluit neemt om wel of niet deel te nemen. Ons doel is niet om zoveel mogelijk professionals toe te laten treden maar om zoveel mogelijk opdrachtgevers met hun diverse vragen te helpen.Je kunt de adminfee en matchfee uiteraard doorberekenen in je tarief.


5. Wat zijn de minimumeisen voor professionals die worden opgenomen en een profiel krijgen?

We zijn bij het selecteren vanzelfsprekend geneigd om te letten op ervaring. Maar tegelijkertijd beseffen we dat veel ervaring geen ‘per sé’ garantie is voor kwaliteit.
Naast de minimumeisen die we stellen, zijn aanbevelingen van reeds aangesloten professional(s) een pré en werken deze versterkend op onze keuze tot toetreding. Immers; kwaliteit herkent kwaliteit.
De minimumeisen voor elke DTP-trainer [A4] zijn:

- hbo-/wo-opleidingsniveau
- 5 ervaringsjaren als trainer
- minimale beoordeling van een 8 (getoetste referenties bij eerdere opdrachtgevers afgelopen 2 jaar)
- volledigheid in opgave van kwaliteiten
- bewezen minimumkennis op betreffende expertisegebied
- bewezen kennis op didactische en procesvaardigheden
- onze subjectieve indruk van de professionaliteit van de trainer is doorslaggevend
 
Andere criteria, zoals branchespecialisme, veelzijdigheid, persoonlijkheid, worden meegenomen in de zoekmachine en leggen we voor aan de opdrachtgever.
 

6. Aantal professionals in de database van DTP?

We kijken naar de balans tussen vraag en aanbod. Dit zodat de opdrachtgevers een keuze hebben, er altijd een match te maken is en het voor de professionals interessant blijft om aangesloten te zijn.
Sommige professionals besluiten om een bepaalde periode niet zichtbaar te zijn.
 

7. Als ik als professional meer werk ga doen voor een organisatie (na een match), moet ik dan nog steeds een fee afdragen aan DTP?

Het antwoord is: ja. Hierdoor kunnen we de lage tarieven blijven hanteren.

Daarnaast steken we veel tijd en energie in het werven van nieuwe klanten en het behouden van bestaande klanten. Voor 'meerwerk' vragen we gedurende twee jaar de afgesproken matchfee. We gaan dit niet ‘controleren’. We schenken vertrouwen in de hoop en de verwachting dit ook terug te krijgen. We vertrouwen erop dat onze redelijke matchfee dergelijk gedrag waarborgen.
 

8. Wat voor tarief mag ik vragen op het platform?

Dit is helemaal aan jou. Ga je voor een laag tarief en word je daarmee aantrekkelijk voor meer klanten, of zet je hoger in en genereer je daar juist meer interesse en vertrouwen in jouw expertise mee?
Belangrijkste is natuurlijk dat je waarmaakt wat je belooft.

Jouw tarief wordt aangegeven als indicatief tarief bij jouw trainingsaanbod.
 

9. Waarom en hoe werken jullie met reviews?

Naast een professioneel profiel gaan potentiële klanten vaak af op de beoordelingen van andere klanten en meestal is dit doorslaggevend in het maken van een keuze.
Deze reviews komen zichtbaar op je profiel met het bekende 5-sterrensysteem, score en toelichting. Wij kunnen deelnemers en opdrachtgevers vragen om een review, maar je kunt ze ook zelf verzamelen’ met je eigen unieke reviewlink.
 

10. Hoe verloopt het factureringsproces?

Zodra er een perfect match is gemaakt, de opdrachtgever akkoord heeft gegeven en de interventie uitgevoerd is, wordt er een factuur verstuurd vanuit DTP naar de opdrachtgever. DTP betaalt zodra de opdrachtgever dat heeft gedaan. Vervolgens ontvangt de professional het afgesproken bedrag minus de afgesproken matchfee in een creditnota.